Siirry sisältöön
Asiakascase VV-Autotalot
Takaisin

Ulkoistamispalvelut ratkaisivat työvuororumban – StaffPoint hoitaa VV-Autotalojen infopalveluiden pyörittämisen

VV-Autotalot Oy on turvautunut StaffPointin ulkoistamisratkaisuihin Vantaan ja Espoon toimipisteissään. Infopalveluiden ulkoistaminen on tuonut rutkasti ajallisia säästöjä, kun työvuorojen pyörittäminen luonnistuu henkilöstöalan palveluyrityksen toimesta.

Nyt Vantaalla ja Espoossa Volkswagen Center -autokauppoihin kävelevät ihmiset toivottaa tervetulleeksi StaffPointin työntekijä. He ovat tiiviisti osa VV-Autotalojen henkilökuntaa ja brändiä, vaikka työskentelevät virallisesti StaffPointilla.

Vantaan toimipisteessä yhteistyö StaffPointin kanssa aloitettiin keväällä 2015. Positiivisten kokemusten jälkeen myös Espoossa päädyttiin vastaavaan ratkaisuun saman vuoden loppupuolella. Nyt molemmissa toimipisteissä työskentelee kuusi StaffPointin työntekijää.

"Kaipasimme apua erityisesti tuuraustilanteisiin ja lomapoissaoloihin. Aikaisemmin oli välillä todella vaikeaa löytää tuuraajia työvuoroihin ja ihmiset joutuivat liikaa venymään", Volkswagen Center Espoon toimistopäällikkö Minna Puisto kertoo.

Aikaa olennaisille töille

Ulkoistuksen myötä erityisesti toimistopäälliköillä on jäänyt huomattavasti enemmän aikaa heidän olennaisiin töihinsä. VV-Autotalojen näkökulmasta infopalvelut pyörivät nyt omalla painollaan, kun StaffPoint vastaa pääasiassa rekrytoinneista, palkanlaskusta ja työvuoroista.

"Ennen työajasta saattoi mennä paljon aikaa esimiestyöhön liittyviin tehtäviin, nyt aikaa jää huomattavasti paljon enemmän meidän varsinaisiin töihimme", sanoo Vantaalla sijaitsevan Volkswagen Center Airportin toimistopäällikkö Anna Maininki.

Työntekijäpoolin rekrytoinnit hoitaa pitkälti StaffPoint, mutta loppuvaiheessa VV-Autotalojen edustaja haastattelee sopivimmat kandidaatit. Heidän puolestaan tarjotaan työntekijöille myös tarvittavat työvälineet ja luonnollisesti työtilat. Nykyään koulutus tehtäväänkin hoituu osittain jo StaffPointin muiden työntekijöiden toimesta, vaikka muun muassa tuotekoulutukset ja muut toiminnan erityistä tuntemusta vaativat koulutukset ovat edelleen VV-Autotalojen vastuulla.

VV-Autotalot on osa Keskoa, jolla on puitesopimus StaffPointin kanssa. Yhteistyökumppanin valinta olikin alusta alkaen selkeää – eikä päätös ole kaduttanut.

"Alussa toiminnan kunnollinen sisäänajaminen on tärkeää. Kun sen malttaa tehdä huolella, homma pyörii hyvin. StaffPointilla on selkeästi opittu se, mitä haluamme ja tarvitsemme. Näkemys on yhteistyön myötä vain vahvistunut", Puisto kehuu.

Yhteistyö rakentuu luottamukselle

VV-Autotalojen toimistopäälliköiden mielestä parasta StaffPoint-yhteistyössä on ollut sen luotettavuus; he tietävät, että jokainen vuoro täytetään ajallaan ja työntekijät ovat perillä tehtävistään. StaffPointin työntekijäpoolin vuoroista vastaava tiimiesimies sekä selkeät yhteyshenkilöt tukevat toimivaa yhteistyötä.

Infopalveluiden työntekijät hoitavat muun muassa monipuolisia asiakaspalvelutehtäviä. StaffPointin kautta työllistetty henkilöstö on saanut positiivista palautetta ja he ovat sulautuneet erottamattomaksi osaksi VV-Autotalojen toimintaa.

"He ovat osa työyhteisöämme ja osallistuvat esimerkiksi tapahtumiimme aivan kuten kaikki muutkin", toimistopäälliköt summaavat.

HAASTEET LÄHTÖTILANTEESSA:

  • Työvuorojen täyttäminen sairas- ja lomatapauksissa: päivystysluonteisen työn takia jonkun on aina oltava paikalla liikkeen aukioloaikoina eikä VV-Autotaloilla ollut mahdollisuutta ylläpitää yhtä isoa infotyöntekijöiden poolia kuin esimerkiksi StaffPointilla on
  • Työntekijät joutuivat venymään usein ylimääräisiin vuoroihin, tyytyväisyys työympäristöä kohtaan kärsi
  • Työvuorojen sumplimiseen menevä aika vei suuren osan toimistopäällikön työajasta

MUUTOKSET JA NIIDEN HYÖDYT:

  • Infopalvelut pyörivät täysin StaffPointin toimesta
  • Säästöt toimistopäälliköiden työajoissa, muutos on mahdollistanut keskittymisen olennaisiin työtehtäviin
  • Vuorojen täyttäminen ja poissaolojen tuuraus hoituu entistä kätevämmin

Laajojen ulkoistamisratkaisuiden avulla yrityksesi voi keskittyä ydintoimintoihinsa, kun StaffPointille siirtyvät liiketoiminnan johtaminen, kehittäminen ja organisointi. Lue lisää palvelustamme!