Siirry sisältöön
Lähitaksi
Takaisin

Case Lähitaksi: Vuokratyön tarjoajasta kumppani vaihteleviin tarpeisiin

Taksiala on kokenut kovan myllerryksen: ensin taksialan vapautus ja koronapandemia romahduttivat matkustajamäärät, ja heti perään Ukrainan sota kuritti taksiyrittäjiä kohonneilla polttoainekustannuksilla. Vallitseva tilanne aiheutti tilausvälityskeskuksille resursointihaasteita. StaffPointin ja Lähitaksin yhteistyökumppanuus tuki Lähitaksia arjen haasteissa ja tarjosi joustavan ja tehokkaan avun osaavan työvoiman mahdollistajana.

Lähitaksi-konserni

Vuonna 1965 perustettu Lähitaksi on suuri suomalainen kuljetuspalveluyritys, joka toimii Uudellamaalla, Riihimäellä sekä Lapissa. Lähitaksi on myös ensimmäinen Suomen suurista taksivälitysyhtiöistä, joiden yrittäjille on hiljattain myönnetty Avainlippu-merkki. Avainlippu-merkillä halutaan viestiä matkustajille Lähitaksin vastuullisuudesta, luotettavuudesta sekä kotimaisuudesta.

Lähitaksi palvelee niin kuluttajia, kuin yritysasiakkaitakin kaikkina vuodenaikoina kellon ympäri. Lähitaksi-konserniin kuuluva Lähilogistiikka on 100 prosenttisessa Lähitaksin omistuksessa ja palvelee Kela-taksia tarvitsevia asiakkaita viiden maakunnan alueella.

Lähivuosien haasteet

Taksialalla on eletty hyvin haastavia aikoja siitä lähtien, kun ala vapautettiin kilpailulle vuonna 2018. Alalle tuli paljon uusia toimijoita ja kyytimäärät tippuivat radikaalisti. Alan turvallisuus, laatu sekä taksien saatavuus heikkenivät etenkin haja-asutusseuduilla. Jo ennestään hankalassa tilanteessa puhkesi koronapandemia, joka tiputti kyytimäärät pohjalukemiin. Heti pandemian perään syttynyt Ukrainan sota kohotti polttoainekustannuksia ja kuritti taksiyrittäjiä entisestään.

Edellä mainituista moninaisista syistä resurssitarve on ollut vaikeasti ennustettavissa. Välillä työvoimatarve on suurta ja seuraavassa hetkessä tuntimääriä pitääkin pudottaa. Alan ailahteleva tilanne on tuonut haasteita ja yllättäviä käänteitä. Näissä muuttuvissa olosuhteissa StaffPoint on pystynyt auttamaan tarjoamalla apukäsiä hyvinkin nopealla aikataululla.

”Lähdimme yhdessä Lähitaksin kanssa kasvattamaan taksinvälittäjien määrää pahimman korona-ajan jälkeen syksyllä 2021. Rekrytointien yhteydessä mietimme porukalla, miten työn parhaita puolia tuodaan esille. Lähitaksilta kerrotaan, mitä halutaan korostaa ja mitä työntekijät ovat kertoneet työstään, ja me StaffPointilla mietimme, miten niitä tuodaan esille”, kertoo StaffPoint Professionalsin asiakkuuspäällikkö Laura Syysnummi.

Monipuolinen yhteistyö on ollut hedelmällinen

Lähitaksin ja StaffPointin yhteistyö on kestänyt liki 20 vuotta. Taksitilausvälittäjien vuokratyövoimapalvelut ovat olleet merkittävässä roolissa yritysten yhteistyössä, mutta StaffPoint on tuottanut Lähitaksille monipuolisesti myös muita henkilöstöalan palveluja kuten rekrytointia niin taksitilausvälitykseen kuin markkinointiin ja viestintäänkin, työnohjausta, koulutusta sekä palvelumuotoilua. Henkilöstöä on palkattu suorittavista tehtävistä aina päällikkötasolle asti.

”StaffPoint on vahva henkilöstöalan yritys, jossa on luotettavat henkilöstöalan ammattilaiset ja tehokkaat prosessit. Asiakkuutemme takana on iso joukko ihmisiä työsuhdetiimistä palkanmaksuun ja yhteyshenkilö, joka pitää langat käsissään tietäen kaikesta kaiken. Toiminta on hyvin läpinäkyvää niin työntekijöille kuin meille yrityksen edustajillekin ”, Lähitaksin HR-koordinaattori Angela Nevvonen kertoo. Toimivan mallin lisäksi Angela antaa erityiskiitosta omistautuneelle yhteyshenkilölle, joka säännöllisesti tulee tapaamaan heitä ja tapaamisten välissä hoitaa yhteydenpitoa Teamsin välityksellä. ”Ei tarvitse olla yksin asioiden kanssa”, hän jatkaa.

Myös StaffPointilla koetaan, että Lähitaksin asiakkuudessa kumppanuus ja yhdessä tekeminen ovat erityisen isossa roolissa. Haasteita ratkotaan ja onnistumisista iloitaan yhdessä. ”Esimerkkinä yhdessä tekemisen iloista, voisin mainita taksitilausvälittäjien rekrytoimisen. Molemmille osapuolille on todella palkitsevaa saada aloitusryhmään juuri ne parhaat tekijät, jotka ovat innoissaan työstä”, kertoo StaffPoint Professionalsin asiakkuuspäällikkö Laura Syysnummi.

”Olemme olleet hyvin tyytyväisiä StaffPointin palveluun. Yhteistyöstä on ollut korvaamaton apu. Yksi puhelu riittää ja yhteyshenkilö tietää mitä tarvitaan, ja myös toimittaa sen. Jatkamme mielellämme yhteistyötä StaffPointin kanssa myös tulevaisuudessa. Olemme iloisia siitä, että meidän matkassamme on mukana luotettava, yhteistyökykyinen ja haasteita pelkäämätön StaffPoint”, Angela Nevvonen summaa.

Tarvitseeko sinun yrityksesi osaajia?

Lähitaksin vaihtelevassa henkilöstötarpeessa Staffpoint Professionalsin vuokratyömalli toimii joustavana ratkaisuna. HR-ratkaisut ovat kuitenkin yksilöllisiä ja ne räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Oli yrityksesi henkilöstötarve joko lyhyemmälle tai pidempiaikaiselle vuokralle tai vaikka suoralle rekrytoinnille, StaffPoint Professionalsin avulla löydät sopivimman toimintamallin ja työntekijät.

Olethan yhteydessä StaffPoint Professionalsiin, kun yrityksessänne tarvitaan osaajia!