Siirry sisältöön
Jenina blogibanneri
Takaisin

Yrittäjyysbuusti 3.0 -yrittäjävalmennuksesta konkreettista tukea yrittäjyyteen – Jeninan tarina

Jenina Tukia osallistui keväällä Spring Housen Yrittäjyysbuusti 3.0 -yrittäjävalmennukseen. Tukia kertoo haaveillensa yrittäjyydestä jo pitkään. ”Minulla oli paljon ideoita, joita yrittäjänä minulla olisi mahdollisuus toteuttaa. Tarvitsin kuitenkin apua muun muassa hinnoitteluun, liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien tekemiseen sekä muihin käytännön asioihin, joihin jokainen aloitteleva yrittäjä törmää”, Tukia kertoo. ”Halusin myös kuulla eri yhtiömuodoista ja näiden eroista, esimerkiksi koskien verotusta,” hän jatkaa.

Tukia lähti selvittämään, mistä voisi saada asiantuntevaa apua tilanteeseensa ja kuuli Pirkanmaalla toimivasta Yrittäjyysbuusti-palvelusta. Hän päätti lähettää hakemuksen palveluun. ”Hakemuksen lähetettyä minuun oltiin todella nopeasti yhteydessä ja ensimmäinen ohjaus kertakin saatiin sovittua. Tämä oli iso plussa, sillä vastausta tai valmennuksen aloitusta ei tarvinnut odotella.”

Valmennuksessa Tukia pääsi keskustelemaan liikeideastaan. Hän arvioi yhdessä valmentajan kanssa muun muassa sitä, millaisia riskejä toimintaan liittyy ja millaista kilpailua alalla on. ”Sain paljon uusia näkemyksiä, joita en välttämättä olisi tullut itse ajatelleeksi”, Tukia kertoo ja jatkaa: ”Löysin myös itselleni sopivan yritysmuodon valmentajani avulla, sillä pääsin kuulemaan eri yritysmuotojen eroja ja täten miettimään, mikä olisi juuri minulle ja liikeidealleni parhain.” Hyödyllisimmäksi Tukia koki juurikin sen, että valmennus räätälöitiin juuri hänen tarpeisiinsa sopivaksi ja hän pääsi itse päättämään, mihin aihealueisiin tarvitsee apua ja mistä aiheista haluaisi keskustella. Tukia kuvaa valmentajaa asiantuntevaksi ja valmennuskeskusteluja rennoiksi, mikä mahdollisti sen, että valmentajalta oli helppo kysyä itseään mietityttäviä asioita. Valmennuksen kesto tuntui myös sopivalta ja valmennuksen aikana Tukia koki päässeensä rauhassa etenemään yrittäjyyttä kohti.

Suunnitelmista yrittäjyyteen

”Suosittelenkin vastaavaa palvelua niille, jotka haaveilevat omasta yritystoiminnasta. Myös uudet yrittäjät varmasi hyötyvät palvelusta, sillä jokaisella on mahdollisuus saada juuri omaan tilanteeseensa tarvitsemaansa apua. Valmennus kokonaisuudessaan madalsi kynnystä lähteä yrittäjäksi saadessani apua ja näkemyksiä aiheisiin, jotka itselle olivat vielä vieraampia. Valmennuksen aikana oli helppo edetä suunnitelmista yrittäjyyteen, sillä apua oli valmennuksen ajan jatkuvasti saatavilla. Suosittelen siis lähtemään matalalla kynnyksellä hakeutumaan palveluun!”, Tukia summaa.

Jenina Tukia on valmennuksen myötä perustanut yrityksen Sometuki, joka tarjoaa apua asiakasyritysten sometilien ideointiin, sisällöntuotantoon sekä ylläpitoon: www.sometuki.fi

Taustaa palvelusta:

Yrittäjyysbuusti 3.0 -yrittäjävalmennus tarjoaa tukea ja konkreettista ohjausta Pirkanmaalla yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Voit olla aloittava yrittäjä tai jo yrittäjänä toimiva. Valmennus sisältää viisi tuntia yksilöohjausta sekä itsenäistä työskentelyä enintään neljän kuukauden aikana ja se on mahdollista toteuttaa suomeksi tai englanniksi. Valmennuksen sisällöt räätälöidään sinun tarpeistasi ja toiveistasi käsin. Tapaamiset toteutetaan etänä Teamsin välityksellä. Pääteemat, joista voit valita itsellesi sopivimman, ovat seuraavat:
• Yrityksen perustaminen – Valmennus aloittaville yrittäjille tai yrittäjyyttä pohtiville
• Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu – Valmennus aloittaville yrittäjille tai yrittäjyyttä pohtiville
• Kevytyrittäjyys ja itsensä työllistäminen – Valmennus aloittaville yrittäjille tai yrittäjyyttä pohtiville
Lue lisää ja hae mukaan: https://www.staffpoint.fi/artikkelit/yrittajyysbuusti-3-0-yrittajavalmennus