Siirry sisältöön

StaffPoint International Services auttaa sinua kansainvälistymään kotikentällä

Kun yrityksesi haluaa varmistua riittävästä resursoinnista ja kilpailukyvyn säilyttämisestä myös tulevaisuuden markkinoilla, International Services -tiimimme tarjoaa sinulle erilaisia mahdollisuuksia rakentaa vahvaa kansainvälistä työyhteisöä ja monikulttuurista tiimijohtamisen osaamista Suomessa.

Rekrytoimme tarpeisiisi sopivan kansainvälisen työvoiman

Meillä on laaja verkosto jo Suomessa asuvien kansainvälisten osaajien keskuudessa ja laajennamme jatkuvasti ulkomaista rekrytointiverkostoamme luotettavien kumppanien kanssa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset validoidut kansainväliset osaajat. Valintasi mukaan tarjoamme yrityksellesi kansainvälisiä vuokratyöntekijöitä tai autamme sinua rekrytoimaan oikeat kansainväliset osaajat suoraan yrityksellesi. Suoritamme tarvittavat haastattelut, osaamisen testaamisen, kulttuurisopivuuden ja muut yhteistyössä olennaisiksi havaitut testit. Huolehdimme myös maahanmuuttoon ja viranomaislupiin liittyvät velvollisuudet puolestasi ja autamme kansainvälisiä työntekijöitä kotouttamisen eri askeleissa.

Tuemme sinua työyhteisösi kansainvälistyessä

Onko työyhteisösi jo kansainvälinen vai juuri kansainvälistymässä? Olemme auttaneet lukuisia asiakkaitamme optimoimaan heidän kansainvälistyvän työyhteisön prosessinsa ja kasvattamaan heidän koko tiiminsä valmiuksia loistaa monikulttuurisessa työympäristössä. Erilaisia ratkaisumalleja ovat mm. johdon konsultointi, esimiesten ja kouluttajien työpajat, olemassa olevan tiimin valmentaminen, uuden työntekijän oppaan ja perehdyttämisen kääntäminen kansainväliselle työntekijälle sekä uusien ratkaisumallien innovointi yhteistyössä kanssanne.

Huolestuttavatko sinua mahdolliset kielelliset haasteet? Tarjoamme tukea työntekijöille ja tiimillenne usealla eri kielellä, käännämme ja tuotamme usealla kielellä oppaita, pelisääntöjä, koulutusmateriaalia ja muita oppimisen ja integroitumisen kannalta olennaisia työkaluja.

Työstä turvaa -hanke

StaffPointin Työstä turvaa -hanke aloitettiin yhteistyössä EK:n kanssa heti Ukrainan kriisin alettua keväällä 2022.

Ensimmäisen vaiheen tavoitteena oli työllistää kumppaniyrityksiin ainakin 200–400 ukrainalaista ja lisäksi jo Suomessa olevia kv-osaajia. StaffPoint tarjosi asiakasyrityksille ensimmäisen vaiheen yhteistyön pro bonona ja jatkaa hankkeen parissa edelleen. Sen kautta olemme mahdollistaneet vuoden 2022 aikana työpaikkoja jo yli 450 ukrainalaiselle ja muun kv-osaajille yhdessä asiakkaidemme kanssa. Meillä oli myös suuri kunnia vastaanottaa Vuoden Rekrytointiteko 2022 -palkinto Työstä turvaa -hankkeesta.

Suomessa on ennennäkemätön työvoimapula. Samaan aikaan Suomeen saapuu ukrainalaisia, joille työpaikka on ratkaiseva tapa rakentaa elämää uudelleen. Työstä turvaa -hanke tarjoaa kumppaniyrityksille ketterän väylän työllistää sotaa pakenevia ukrainalaisia sekä muita työluvan saaneita pakolaisia suomalaisille työmarkkinoille. Koordinoidulla toiminnalla saamme elinkeinoelämän ja rohkeiden suomalaisten yritysten auttamishalun suunnattua yhteiseksi hyväksi.

Teemme jatkuvaa yhteistyötä sekä viranomaistahojen, yhdistysten ja asiakkaiden kanssa. Tuloksiemme kautta olemme rakentaneet luotettavat kanavat ja yhteistyöverkostoja:

”StaffPoint haluaa olla mukana kehittämässä suomalaista työmarkkinaa, vastata osaajapulaan uusin ratkaisuin ja panostaa työperäisen maahanmuuton edistämiseen ja tukemiseen. Rohkeasti uskaltamalla yritykset kansainvälistyvät jo kotikentällä ja saavat kaipaamiansa uusia osaajia.

Lue lisää Työstä turvaa -hankkeestamme täältä:
Työstä turvaa -hanke
Työstä turvaa -hankkeen pilottivaihe
Työstä turvaa -hanke Vuoden Rekrytointiteko

Ota yhteyttä!

Jenny von Knorring
Jenny von Knorring
Head of International Services