Siirry sisältöön
Korona ja talous
Takaisin

Kriisi on päällä – muista valmistautua myös postkoronaan aikaan

Koronapandemian iskeminen talouteen laittanut yritykset kriisin silmään. Myös koronan jälkeistä aikaa on jo syytä miettiä ottamalla strategia ja kompetenssit luupin alle. Saisiko uudentyyppisillä kumppanuuksilla jaettua riskiä ja rakennettua kilpailuetua?

Suurella osalla yrityksistä alkaa lomautusurakka olla tehtynä ja katse on kassan kestävyydessä. Onneksi on myös merkittävä joukko yrityksiä, joilla on vahva tilauskirja ja komponenttitoimitukset edelleen kunnossa. Tilanteet vaihtelevat toimialoittain. StaffPoint-konserni katsoo työmarkkinaa laajasti, ja olemme mukana auttamassa suomalaisia yrityksiä.

Tästä hyvä esimerkki on Finnvera, jota StaffPoint, julkisen sektorin hankintayhtiö Hanselin sopimustoimittaja henkilöstövuokrauksessa, auttoi kiireellisessä henkilöstötarpeessa: hallituksen korotettua Finnveran rahoitusvaltuuksia yrityksille Finnvera pystyi käynnistämään kymmenien uusien osaajien rekrytoinnin StaffPointin kautta.

Kun johdolla on hetki aikaa hengähtää, on aika pohtia, onko markkina tulevina vuosina enää entisensä: Miten reagoivat kilpailijat, onko tiedossa konsolidointia, heikentyykö markkina-asema? Muun muassa nämä kysymykset ovat nyt yrityspäättäjien huulilla. Katerakenteeltaan vanhat, vahvat liiketoiminnan segmentit, palvelut ja tuotteet ovat saattaneet menettää kilpailukykynsä. On mahdollista, että koronapandemian taituttua yrityksille jää käteen epäedullinen tilanne.

Nyt siis strategian kimppuun ja nopeasti! Muuttuneessa tilanteessa myös prioriteettien pitää muuttua: älä anna hyvän kriisin mennä hukkaan, kuten Winston Churchill sanoisi, vaan ota rohkeasti riskejä asioissa, jotka ovat aiemmin unohtuneet marginaaliin. Saisiko uudentyyppisillä kumppanuuksilla jaettua riskiä ja rakennettua kilpailuetua?

Rajaehdoksi nousevat kompetenssit – mitä yritys voi rakentaa nykyisillä osaamisilla, kuinka ne saadaan viritettyä uudella tavalla ja olisiko syytä tehdä investointeja uuteen osaamiseen?

Yritys saa lisäkompetensseja kustannustehokkaasti tuomalla uutta osaamista hallitukseen ja hyödyntämällä interim-ammattilaisia. Näiden toimien kustannukset voidaan kuitata nopeina hyötyinä, eivätkä ne jää rasitteeksi yrityksille. Tilanteen mukaista ja ketterää reagointia!

Moni toiminta voidaan viedä muutamissa kuukausissa uudelle tasolle kovalla osaamisella. Tällaisia projekteja meillä StaffPoint Executivessa on nyt pöydällä!