Siirry sisältöön
NPE_kuva
Takaisin

Case NPE: Asiakassuhteen ollessa parhaimmillaan yhteistyö on sujuvaa ja mutkatonta.

NPE:n ja StaffPointin yhteistyöllä on pitkä historia. StaffPoint on avustanut NPE:tä henkilöstövajeen täyttämisessä rekrytoimalla henkilöstöä pääosin sähkö- ja automaatiopuolen tehtäviin.

NPE tarjoaa projektinhallinta-, suunnittelu- ja asiantuntijapalveluja teollisuus- ja prosessilaitosten sekä laite- ja projektitoimittajien projekteihin kotimaassa sekä ulkomailla. NPE-tunnuksen alla toimivat suunnittelu- ja asiantuntijayhtiöt NPE Kulconsult Oy sekä NPE Kulplan Oy. Tällä hetkellä yhtiöt työllistävät 35 henkilöä. Vuosien saatossa henkilöstöä on parhaillaan ollut jopa 135 työntekijää.

Vahva osaaminen ja visio luotsaavat NPE:n liiketoimintaa

Yritysten toiminta on käynnistynyt jo vuonna 1980. Tavoitteena ei ollut enempää tai vähempää kuin päästä suunnittelemaan teollisuutta sekä kotimaisissa että ulkomaisissa projekteissa. NPE:llä on vahvaa kokemusta ja osaamista uusien teollisuuslaitosten suunnittelussa ja olemassa olevien laitosten uudistamissuunnittelussa.

Kokemus käsittää prosessisuunnittelun, mekaanisen tehdassuunnittelun (lay-outit, putkistot ja teräsrakenteet), automaatiosuunnittelun, sähkösuunnittelun ja tietoteknisen suunnittelun. Nykyään toiminta painottuu pääosin automaatioon, sähköistykseen ja tietotekniikkaan.

StaffPointin ja NPE:n yhteistyö on sujuvaa

Säännöllinen yhteistyö StafPointin kanssa käynnistyi vuonna 2021. StaffPointin tytäryhtiö Valtin kanssa ensikohtaamiset on tehty kuitenkin jo vuonna 2018. NPE:n Kari Jantusen mielestä yhteydenpito on ollut mutkatonta ja oikeat osaajat ovat löytyneet. ”StaffPointin kanssa yhteistyö on aina sujunut sulavasti”, Kari luonnehtii asiakassuhdetta.

Sujuvan yhteistyön puolesta liputtaa myös StaffPointin asiakkuuspäällikkö Piia Joki-Erkkilä, joka on uransa aikana työskennellyt NPE-yhtiöiden kanssa ensikerran jo vuonna 2013. ” Yhteistyö on mutkatonta ja helppoa. Asioista voidaan puhua niiden oikeilla nimillä ja molemmat osapuolet ovat sitoutuneet yhteistyöhön”, Piia pohtii.

StaffPoint on avustanut henkilöstövajeen täyttämisessä rekrytoimalla henkilöstöä pääosin sähkö- ja automaatiopuolen tehtäviin. NPE:llä työntekijät viihtyvät ja henkilöstötarve on syntynytkin lähinnä eläköitymisistä, mutta toki myös pientä vaihtuvuutta aina on. StaffPoint on pystynyt vastaamaan haasteisiin, vaikka välillä liiketoiminnan kasvun ja siihen mitoitetun henkilöstön tarvetta on ollut vaikea ennustaa.

Motivaatio ja asenne ratkaisevat

NPE työllistää usein vastavalmistuneita automaatioalan insinöörejä sekä diplomi-insinöörejä. Automaatio on erikoistumista vaativa alue eikä koulunpenkiltä valmistuta suoraan alan osaajiksi. Koulutustausta tuo kuitenkin hyvän perustan jatko-oppimiselle työtehtävien parissa ja kokeneempien ohjauksessa. Menestys opinnoissa kertoo myös motivaatiosta työtä ja alaa kohtaan. ”Kysymys on ihmisten asenteista – jos asenne on oikea, tulos on hyvä”, Kari kiteyttää.

Katso videoita asiakascaseistamme