Siirry sisältöön
tyonosaajat oranssitkivet
Takaisin

Irti päästämisen taito

blogi taito päästää irti-1024x536
Katso kämmentäsi. Ajattele, että siinä olisi se maailman tärkein asia, minkä olet ikinä löytänyt tai mistä haluat pitää ikuisesti kiinni.

Muistele jok’ikistä kämmenelläsi puristamaasi asiaa. Oliko se joskus pieni valkoinen kivi. Oliko se joskus joku kaunis huivi tai pelimerkki. Oliko se mahdollisesti joku tunne tai tuoksu. Avasitko koskaan kättäsi ottaaksesi kiinni uudesta asiasta, pudottaen toisen vai laitoitko asian toiseen nyrkkiisi. Vannoitko, ettet ikinä päästä tästä irti. Miten toimit, kun käsilläsi oli useampia asioita, etkä pystynyt kurkottamaan enää uutta. Miten priorisoit asioita, miten teit valintasi tai osasitko siirtää löytämäsi odottamaan parempaa hetkeä. Mikä on tämän hetkinen tilanteesi, ovatko kätesi täynnä.

Onko oma otteesi välillä antanut voimaa sille, joka tarvitsee sinun hellää puristustasi. Oletko kädelläsi näyttänyt suuntaa jollekin? Oletko turvannut toista ihmistä tarjoamalla kättäsi? Oletko huomannut kätesi olevan silloin avoin juuri sitä toista ihmistä varten? Tunsitko silloin, että jonkun muunkin kämmenellä on maannut joskus vaikeus? Jollain toisellakin ollut puristusotteessaan kipu tai paha olo?

Onko kämmenelläsi ollut joskus syyllisyys tai pelko?

Oletko painanut kämmentäsi sydäntäsi vasten? Oletko painanut toisen kättä sydäntäsi vasten ja sanonut ”kyllä kaikki järjestyy”?

Vaikka välillä voi olla tunne, että kätesi ovat tyhjät ja kaipaat toisen puristusotetta, on sinulla tallella voima ja vahvuus kaikesta aiemmin puristamistasi asioista. Se voima olet sinä ja jokainen kokemuksesi, jotka eivät sinusta ikinä katoa. Välillä olet joutunut puristamaan yksin, välillä käsikädessä toisen kanssa. Toisinaan otteesi irtoaa tai päästät irti.

Meillä jokaisella on oma, erilainen kädenjälki ja jokainen tekee sillä otteella omaa hyvää työtään. Ihailen työyhteisöni kädenjälkeä, välillä myös sitä kovaakin otetta.

Työssäni kohtaan hyvin erilaisia ihmisiä, joista jokaisella on oma asia puristettavana tai kiinni otettavana, minun työni on vahvistaa asiakkaani otetta. Haluan muistuttaa jokaista: Purista ensin, mutta osaa avata otteesi oikealla hetkellä ja anna elämän kantaa. Sinun ei tarvitse puristaa loputtomiin vaan luota itseesi, osaamiseesi. Pääset oman elämäsi huipulle, sanotaan sydämellä tai jokaisella ponnistuksellasi.

#TyönOsaajat –blogit syntyvät Spring Housen valmentajien kynistä. Jokaisella kirjoittajalla on pitkä kokemus työskentelystä työnhakija-asiakkaiden parhaaksi – irti päästäen tai kiinni pitäen – miten kulloinkin on parasta.