Siirry sisältöön
työnosaajat blogi 100818
Takaisin

Innostu työelämästä

Työelämässä, työnhaussa ja omalla alallasi tapahtuu jatkuvasti kaikkea kiinnostavaa. Uusia keskusteluja, teknologioita sekä ideoita syntyy jatkuvasti ja nämä voivat vaikuttaa myös omaan työhösi ja työnhakuusi. Helposti herääkin kysymys, kuinka pysyä kärryllä kaikesta siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Tässä vaiheessa lohdutan sinua ajatuksella, ettei ihan kaikesta tarvitsekaan tietää. Voit ensi alkuun pohtia, mikä on tarkemmin juuri se itseäsi kiinnostava juttu; onko se tietty teema, joka liittyy omaan alaasi, työssä kehittyminen, itsensä brändääminen, työhyvinvointi vai jokin muu? Seuraavaksi voitkin jo pohtia, miten seurata parhaita keskusteluita, jota aiheen tiimoilta käydään, ja kuinka pääset itse osallistumaan ajatustenvaihtoon!

Alle on koottu listausta eri kanavista, josta voit imeä itseesi tietoa, inspiraatiota sekä osallistua keskusteluun. Lähde rohkeasti kartoittamaan kanavia, joissa juuri sinua kiinnostavista asioista puhutaan!

Lue; kirjoja, artikkeleita, blogeja…
Alaasi liittyvä kirjallisuus on huipputapa kehittää omaa osaamistaan. Millaisiin kiinnostaviin kirjoihin, artikkeleihin tai vaikkapa blogeihin olet törmännyt? Entä, olisiko sinulla ajatuksia, joita haluaisit muille jakaa? Jos kirjallinen ilmaisu on vahvuutesi, tartu tilaisuuteen ja koita vaikka bloggaamista! Tiesithän, että myös LinkedInistä löytyy blogialusta, johon voit jakaa myös omia kirjoituksiasi? LinkedInissä omien tekstien jakaminen on kannattavaa ainakin siitä syystä, että siellä tavoitat todennäköisesti parhaiten kohdeyleisösi, eikä bloggaamisen tarvitse välttämättä olla niin säännöllistä kuin esimerkiksi omalla varsinaisella blogialustalla.

Kuuntele; puheita, podcasteja, äänikirjoja…
Erilaiset äänikirjat ja podcastit ovat mahtava kanava! Itselläni on tapana kuunnella erityisesti podcasteja puuhaillessani, kuten koiraa ulkoiluttaessa tai ruokaa laittaessa. Omia työelämään liittyviä suosikkejani ovat esimerkiksi Työlinjalla-podcast, Steal my job -podcast sekä Sitran Hyvää huomista –tulevaisuuspodcast. Podcastit ovat aivan viime aikoina kasvattaneet valtavasti suosiotaan, joten takaan niitä löytyvän monenlaiseen makuun. Entä, oletko jo esimerkiksi tutustunut Ted Talk -videoihin? Ei kuin vaan googlaamaan!

Seuraa kiinnostavia ihmisiä sosiaalisessa mediassa ja osallistu keskusteluun
Mitkä aihepiirit työelämässä sinua kiinnostavat? Ketkä käyvät aiheesta keskustelua? Missä keskustelua käydään? Alkuun voit päästä esimerkiksi kysymällä vinkkejä nykyisiltä verkostoiltasi. Yleisesti työelämään ja työnhakuun liittyviä yhteisöjä löydät niin LinkedInistä kuin Facebookistakin, Twitterissä taas keskustelu yhteiskunnallisista aiheista käy kuumana jatkuvasti.

Tapaa ihmisiä
Suurin inspiraatio työelämään liittyen ovat mielestäni kuitenkin toiset ihmiset. Itselleni suuria idoleita ovat esimerkiksi rohkeasti omia unelmiaan kohti pyrkivät ihmiset, sekä sellaiset henkilöt, jotka toimivat työelämässä omien arvojensa mukaisesti. Kenestä sinä inspiroidut? Mistä löydät ne ihmiset, joita kiinnostavat samat asiat kuin sinua? Saattaa olla, että olet löytänyt kiinnostavia ihmisiä juuri sosiaalisen median kautta. Olisiko jotakin tällaista tyyppiä mahdollista tavata kasvotusten? Voit ihan hyvin rohkaista mielesi ja esimerkiksi ehdottaa tapaamista. Samalla tulet kasvattaneeksi verkostojasi!

Työelämästä innostuminen ja innostuksesta viestiminen on työnhaun kannalta tärkeää, sillä osoittaessasi, että olet esimerkiksi oman kiinnostuksen vuoksi perehtynyt vaikkapa uusimpaan aiheeseen, joka alaasi puhututtaa, osoitat samalla olevasi motivoitunut kehittymään työssäsi. Ei muuta kuin innostumaan!

Tällä kertaa blogin kirjoitti Milla Jalonen, joka on Spring Housen kouluttaja ja työnhaunohjaaja Tampereelta.