Siirry sisältöön
blogi 1502 sävytetty
Takaisin

Kun myyjä onnistuu

Kyllä. Kun myyjä onnistuu, saa työnantaja liikevaihtoa. Tämänhän me kaikki tiedämme ja aihe on hyvin pureskeltu jo ennen tätä blogiani. Onko myyjän onnistumisella muuta merkitystä? Lähdetäänpä katsomaan aihetta henkilöstöpalvelualan myyjän näkökulmasta.

Merkitys minulle ja asiakkaalleni
Minulle onnistuminen on arjen buustausta. Saan siitä draivia jatkaa kohti uusia tapaamisia; pienempiä ja isompia. Hyvät ideat ja toimivat käytännöt monistuvat ja muutkin tulevat asiakkaani saavat niistä hyötyä. Onnistuminen pitää yllä elinikäistä oppimistani. Tokihan ne epäonnistumisetkin kasvattavat, mutta en nyt kirjoita niistä. Onnistuminen tuo muuten myös tiimilleni uusia, mielenkiintoisia tehtäviä ja erilaisia työpäiviä. Tiimin onnistuminen puolestaan ruokkii minua taas uuteen päivään.

Asiakkaalleni onnistumiseni tuo juuri sen palvelun tai palveluiden yhdistelmän, joka on hänen organisaatiolleen paras. Henkilöstöpalvelualan asiakkaat saavat osaavaa työvoimaa, kun myyjän työ on tehty hyvin. Samalla hoituvat tarvittaessa myös kehittämisen- ja valmennuksen tai vaikka suorahaunkin tarpeet. Kuulostaa aika mahtipontiselta. Ydin on kuitenkin yksinkertainen. Asiakkaani tarvitsevat tietyksi ajaksi – tai pysyvästi - työntekijän (tai useamman). Myyjän tehtävä on tarjota sopiva setti luotettavaa palvelua. Onnistumiseni tuo tukea henkilöstöhaasteisiin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Työnhausta urapolulle
Alallamme myyjän onnistuminen tarjoaa työmahdollisuuksia toisille. Oma työnantajani työllistää tuhansia ihmisiä vuodessa. Minun ja muiden myyvien kollegoideni onnistumiset ovat merkittävässä osassa, jotta yhä useampi saa mielenkiintoisen työpaikan. Omalla toimialallani työllistyy niin määräaikaisiin töihin kuin pitkiin työsuhteiseen – osalle työsopimus tehdään suoraan asiakkaani kanssa.

Meidän myyjien onnistumiset tuovat yritykselleni tilaisuuden tarjota yhtä useampia uusia työpaikkoja. Omasta mielestäni tarjoamamme työt ovat mielenkiintoisia katsomatta työsopimuksen muotoon tai yksittäisen työsuhteen kestoon. Vaikka kyseessä olisi määräaikainenkin työ, on se kuitenkin sekä askel työelämässä että se seuraava askel omalla urapolulla.

Yhteiskunnalle
Lupaan olla paasaamatta. Mutta totta on, mitä useampi meistä työikäisistä on töissä, sen parempi se on yhteiskunnallisesti. Verotulojen jatkumisen tärkey ja eläköitymistahdin nopeutuminen ovat kaikilla tiedossa – itse nostan kuitenkin vahvasti esiin varsinaisen työnteon tärkeyttä. Haluan ajatella, että ihmiselle työ on parempi vaihtoehto, kuin työttömyys. Parhaimmillaan työ antaa virkkeitä ja motivoi tekijäänsä. Työntekijä on osa työyhteisöään. Hänellä on mahdollisuus kehittyä työntekijänä ja ehkä myös ihmisenä esimerkiksi työhön liittyvien jatko-opintojen myötä.

Ja tämä kaikki alkoi siitä, kun myyjä onnistui.