Siirry sisältöön
tyonosaajat visuaalisuus
Takaisin

Miten laadin visuaalisen CV:n?

Olen lukenut viime aikoina monia artikkeleita, joissa listataan ilmaisia ja hyvän näköisiä graafisia, visuaalisia tai infograafisia CV:itä. Kaikki ovat olleet mitä hienompia. Jos mielenkiintoisen visuaalisen CV-mallin löytäminen kiinnostaa, voit selata suoraan tämän blogin loppuun. Tämä ei ole kuitenkaan tärkeintä, kun alat visuaalisuutta miettiä. Ilmaisia pohjia löytyy ihan googlettamalla.

Perinteisesti vai uudella mallilla?

Aluksi hengitä pari kertaa syvään ja mieti hetki, mihin työhön olet hakemassa. Mitä potentiaalinen tuleva työnantajasi arvostaa? Oletko hakemassa metalliteollisuuden yritykseen, lakifirmaan vai graafisen alan start upiin. Jokaiseen iskee erilainen visuaalisuus.

Jokainen CV on väistämättä visuaalinen, siis näyttää joltain. Metalliteollisuuden yritykseen voi toimia aika lailla perinteinen malli, johon on vähän vaihdettu fonttia. Graafiseen toimistoon taas pitkälle viety infograafisuus tai vaikkapa CV:n painaminen lähiolutpulloihin. Tätäkin on tehty.

Perusta persoonan mukaan

CV:n on myös tarkoitus kertoa työnhakijasta. Se, minkälainen henkilö olet, määrittelee myös CV:si visuaalisuuden. Voit viestiä niin väreillä, fonteilla kuin kaikilla muilla graafisilla elementeillä.

Kaikkien luonne ei kuitenkaan vastaa värikästä ilotulitusta moderneilla infograafeilla. Onnistunut CV voi yhtä hyvin olla tyylikäs ja hyvin selkeästi luettavissa oleva pelkistetty, mustavalkoinen dokumentti. Jos kuitenkin olet värikäs persoona, ei harmaa CV anna sinusta oikeaa kuvaa.

CV-pohjien viidakossa maltti on valttia

Kaikki eivät voi olla ammattigraafikoita. Eikä kaikkien missään nimessä tarvitse ollakaan. Ilmaiset pohjat ovat sitä varten. Valitse kuitenkin viisaasti. Pinterestin syövereissä tai vaikkapa Canva.comia hyödyntäen on helppo eksyä mahtavien pohjien viidakkoon! Siis malttia etsintään.

Mieti hetki, mikä kuvastaisi sinua parhaiten ja vetoaisi juuri sen paikan rekrytoijiin, johon olet hakemassa. Visuaalisten CV:n suhteen pätee hyvin vahvasti se, että samalla pohjalla ei voi hakea jokaiseen paikkaan! Tämä antaa toisaalta mahdollisuuden leikkiä visuaalisuudella. Kokeilemalla, leikkimällä ja tekemällä löydät sen, mikä yrityksiin vetoaa.

Hyvä ulkoasu ei pelasta huonolta sisällöltä

Tässä kuitenkin joitain osoitteita visuaalisen CV:n teon tueksi. Mitä tahansa päätätkin lopuksi hyödyntää, muista tehdä se hyvin! Huolellisesti viimeistelty CV, joka on kohdennettu hyvin, vetoaa aina. Huonosti mietitty sisältö hienossa pohjassa sen sijaan ei!

www.prezi.com
www.canva.com
http://www.idealista.fi/charandthecity/2017/02/22/cv-template/
https://www.templatemonster.com/blog/30-creative-free-printable-resume-templates/
http://www.howdesign.com/editors-picks/10-eye-catching-graphic-designer-resumes/
https://fi.pinterest.com/pingoo/infographic-resume-ideas/
http://www.hongkiat.com/blog/editable-resume-template/
https://dcrazed.com/best-free-resume-templates/

Emma, Spring House Oy