Siirry sisältöön
banneri miko
Takaisin

Pikakaista kokin ammattiin

Ravintola-ala kärsii valtavasta työvoimapulasta, minkä seurauksena osa ravintoloista on joutunut muun muassa supistamaan aukioloaikojaan. StaffPoint on yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa vastannut osaajapulaan uudenlaisella innovaatiolla.

StaffPointin StaffChef-koulutusohjelmaan hyväksytyt oppijat saavat kokin työssä vaadittavan osaamisen kolme viikkoa kestävän intensiivikoulutuksen ja koulutuksen jälkeisen työskentelyn aikana. Uutta koulutusinnovaatiossa on myös StaffPointin mentori, sekä se, että opiskelijoilla maksetaan palkkaa heti ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien. Kokonaisuudessaan koulutusohjelman kesto on 12 kuukautta.

Syksyllä 2022 alkanut StaffPointin ja yhteistyökumppaneiden järjestämä StaffChef-koulutus on alkanut vauhdikkaasti ja koulutuksen opiskelijat ovat työssä oppimassa koulutuksen kumppaniyrityksissä, Scandic Hotellien keittiöissä sekä HOK-Elannon ravintoloissa. Yksi StaffChef-koulutuksen opiskelijoista on Miko, joka työskentelee tällä hetkellä Hilton Airport hotellin ravintolan keittiössä.

Parasta on työyhteisön ilmapiiri

Miko on aikaisemmalta ammatiltaan sisustussuunnittelija, minkä lisäksi hän on tehnyt paljon muitakin työtehtäviä eri aloilla. Ravintola-ala on kuitenkin aina kiinnostanut Mikoa ja lopulta StaffChef-koulutus toimi ponnahduslautana ravintola-alan suuntaan.

’’StaffChef-koulutus kuulosti melkein liian hyvältä ollakseen totta. Olen utelias tyyppi, joten tällaiseen tilaisuuteen, missä pääsee kokiksi ja saa vielä koulutuksen samalla, oli pakko tarttua. Tämä oli suurin syy hakea koulutukseen’’, Miko summaa alanvaihtonsa syitä.

Miko on erittäin tyytyväinen päätöksestään lähteä ravintola-alalle, sillä hän näkee alassa paljon mahdollisuuksia kehittää itseään ja osaamistaan. Tulevaisuudessa Miko aikookin entistä taitavammaksi kokiksi ja hän odottaakin innolla uusia kokemuksia ja uutta elämää kokin ammatissa.

Tällä hetkellä Hilton Airport hotellin keittiössä työskentelevä Miko arvostaa etenkin työyhteisön hyvää ilmapiiriä.

’’Vaikka tehdään hommia kunnolla ja suhtaudutaan tosissaan siihen mitä tehdään, niin silti on kuitenkin rento meininki ja on kiva tulla työpaikalle’’, summaa Miko tunnelmia työpaikaltaan.

Vanhat keinot eivät enää riitä

HOK-Elannon ravintolatoimialan henkilöstöpäällikkö Satu Vennalan mielestä maailma on muuttunut niin, etteivät vanhat keinot enää riitä: "Nyt on hyvä kokeilla uusia tapoja houkutella tulevaisuuden osaajia alalle ja hakijamäärän mukaan tässä onnistuttiin puhuttelemaan kohderyhmää. Vennala pitää myös eri toimijoiden välistä yhteistyötä tärkeänä ja StaffChef-valmennus on loistava esimerkki ennakkoluulottomasta yhteistyöstä.

StaffChef-koulutus toimi ponnahduslautana alanvaihtoon

StaffChef-kokkien koulutuspolulla kokin ammattiin opitaan työsuhteessa, työtä tekemällä. Palkkaa opiskelija saa ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien. Starttasimme koulutuspolun elokuussa 2022 ja videolla mukana oleva kokkiopiskelijamme Miko kertoo kuulumisiaan opiskelusta ja työstä. Käynnissä oleva koulutus on toteutettu yhteistyössä Perho Pron, Scandic Hotelsin ja HOK-Elannon ravintoloiden kanssa. Mukana kulkee myös StaffPointin mentori, joka on opiskelijoiden tukena työpaikoilla.