Siirry sisältöön
Porukka työpaikalla
Takaisin

Sujuvasti soteen -valmennus on alkanut!

Yhdistelmälogo EU, Vipuvoimaa, Sasky, Takk ja SH PIENI

Sujuvasti soteen -valmennuksen ensimmäinen ryhmä on aloittanut Tampereella 29.8. Ensimmäisten viikkojen ohjelmaan on kuulunut muun muassa ryhmäytymistä, sekä opiskeluun ja työelämään orientoitumista. Valmennuksen alun tunnelma on ollut varsin odottava!

Valmennukseen osallistuvien joukko on oikein värikäs taustoiltaan – eri lähtömaita on edustettuina yhteensä 10. Lisäksi osallistujien koulutustaustat ovat moninaiset. Esimerkiksi Thaimaalaistaustainen Warunee on tehnyt aikaisemmat opinnot biolääketieteen parissa, kun taas Filippiineiltä kotoisin olevalla Gendalla on hotelli- ja ravintola-alan koulutus. Osalta löytyy sosiaali- ja terveysalan kokemusta ja osalle ala on uusi.

Genda kuvailee odotuksiaan seuraavasti: ”Todella odotan, että saan työskennellä sairaanhoitajana jonain päivänä. Tämä, sekä suomen kielen oppiminen on minulle tärkein tavoitteeni tällä hetkellä”. Hän odottaa myös käytännön hoitotyön taitojen oppimista: ”Haluan oppia miten voin hoitaa ihmisiä oikealla tavalla”, hän kertoo. Myös Warunee odottaa erityisesti mahdollisuutta kehittää suomen kielen taitoa tulevia opintojaan varten. Hän kuvailee aloitusfiiliksiään seuraavasti: ”On hyvä fiilis, koska musta tuntuu, että minä voin saada paljon ja erilaista tukea opettajilta.”

Warunee kertoo opiskelutovereistaan näin: ”Ryhmäläiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia, autamme yhdessä toisiamme. Myös Genda kokee ryhmässä olon mieluisaksi, koska se on hänelle mahdollisuus oppia muilta valmennettavilta.

Blogikuva
Sujuvasti soteen-valmennuksen opiskelijoita, Genda (vasemmalla) ja Warunee (oikealla)

Tietoja hankkeesta

Spring House Oy on mukana toteuttamassa ”Vikkelästi töihin” ESR-hanketta 1.11.2021 – 31.8.2023. Hankkeen avulla tehostetaan huonossa työmarkkina-asemassa olevien maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispalveluita. Lisäksi hankkeessa vahvistetaan työvoiman saatavuutta sosiaali- ja terveydenhuollossa, sillä pandemia on entisestään pahentanut alan työvoimapulaa ja koetellut työntekijöiden jaksamista. Kolmanneksi hanke tukee maahanmuuttajien kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan tunnistamalla ja tunnustamalla maahanmuuttajien lähtömaassa hankkima koulutus ja osaaminen sekä heidän yksilölliset tarpeensa.

Tampereen Ammattikorkeakoulu TAMK (päätoteuttaja) ja Sasky koulutuskuntayhtymä (osatoteuttaja) vastaavat hankkeen Sujuvasti soteen- valmennuksen hoitotyön opetuksesta.

26.9.2022