Siirry sisältöön
tyonosaajat deitti
Takaisin

Työnhaun sinkkuelämää

blogi työnhaun sinkkuelämää-1024x536
Nykypäivän työmarkkinoilla oloa voi helposti verrata ihmissuhdemarkkinoihin. Kun olet parisuhteessa, olet paljon kiinnostavampi ja halutumpi kuin sinkkuna ollessa. Olet tietoinen omasta arvostasi, itsetuntosi on kohdillaan ja sinusta huokuu varmuus. Sinua pyydetään tapaamisiin ja sinulle ”satelee” jos jonkinlaisia tarjouksia. Pahimmassa (tai parhaimmassa) tapauksessa sinut etsimällä etsitään käsiin ja yritetään tarjota jotain parempaa. Nyt olisi mistä valita.

Profiilit, statukset ja verkostot – miten olla esillä?

Toista se on sinkkuna olleessa. Silloin rekisteröidyt eri seuranhakusivustoille, lataat deittisovelluksia puhelimeen ja päivität statuksesi sosiaaliseen mediaan. Hyödynnät kavereitasi, verkostojasi ja käyt kaikissa mahdollisissa kissanristijäisissä siinä toivossa, että sitä kautta löytyisi juuri sinulle sopiva kumppani, tai että pääsisit edes esittäytymään kiinnostavalle tyypille.

”Hakuasiakirjat” tulee tietysti olla kunnossa. Olet käyttänyt tunteja ja taas tunteja kirjoittaaksesi iskevän ja mielenkiintoisen kuvauksen itsestäsi ja persoonastasi sekä miettinyt tarkkaan kenelle profiilisi haluat kohdentaa. Profiilikuvanottoon olet tietysti panostanut. Päivittäin käytät paljon aikaa siihen, että selaat uudet ilmoitukset ja kokeilet onneasi.

Flaksi kävi – treffit työnantajan kanssa tiedossa

Entäpä sitten kun käy flaksi ja joku kutsuu sinut tapaamiseen? Et uskalla täysin vielä riemuita tästä mahdollisuudesta, sillä pettymyksiä on tullut jo monta vastaan. Tiedät liian hyvin miltä tuntuu, kun ei lopulta kelpaakaan. Pettymyksistä huolimatta et ole vielä menettänyt uskoasi omiin mahdollisuuksiisi ja haluat nähdä mihin tilanne tällä kertaa johtaa.

Tapaamiseen valmistaudut huolella. Ensimmäiseksi hankit tulevasta treffikumppanista mahdollisimman paljon tietoa etukäteen, mietit valmiiksi avausrepliikit ja suunnittelet mitä vastaat kinkkisiin kysymyksiin entisistä suhteistasi. Käännät vaatekaappisi ympäri löytääksesi juuri tähän tilanteeseen sopivat vaatteet ja lopulta käyt ostamassa jotain uutta, sillä ei sinulla tietenkään ollut mitään sopivaa päälle pantavaa. Varmuuden vuoksi lähetät kuvia itsestäsi kavereillesi ja kysyt mielipidettä lookistasi. Tarkistat myös missä treffipaikka sijaitsee ja selvität, miten sinne pääsee. Saat jopa käydä siellä etukäteen, sillä et tietenkään halua eksyä ja olla myöhässä. Tiedät, miten tärkeää hyvän ensivaikutelman tekeminen on.

Ennen tapaamista olet ihan hermoraunio. Jännität niin, että kainaloissa on märät läiskät ennen kuin olet päässyt edes kotiovesta ulos. Treffien jälkeen mielessäsi pyörii kaikki ne mokat, jotka omasta mielestäsi teit. Ja asiat joita et vaan saanut sanotuksi. Treffikumppani lupaa soitella. Hetket soittoa odotellessa ovat piinaavan pitkiä. Ja usein käy niin, ettei siitä toisesta lopulta koskaan kuulu mitään. Ei edes viestiä laittanut. Sitten siinä omassa mielessäsi pyörittelet, että missähän meni taas vikaan.

Mitä kauemmin olet sinkkumarkkinoilla ja pakkeja tulee, sitä raskaammaksi se käy. Vaikka tiedät että olet hyvä tyyppi ja sinulla olisi toiselle paljon annettavaa, kalvaa sinua epäonnistumisen ja huonommuuden ajatukset. On vaikea pitää lippua korkealla ja muistaa, että sinkkukin on ihminen.

Blogin on kirjoittanut tuore kevättalolainen, työnhaunohjaaja ja kouluttaja Tampereelta.