Siirry sisältöön
kuvituskuva blogi141119
Takaisin

Paras apu työnhakuun sisältää paljon muutakin kuin CV-vinkkejä

Monet työnhakuun liittyvistä käsityksistä ovat ihan paikkansa pitäviä. CV:n esimerkiksi tulee oikeasti olla selkeä ja sopivan pituinen. Löysä kädenpuristus haastattelun aluksi voi antaa huonon ensivaikutelman. Piilotyöpaikkoja kannattaa oikeasti hakea ja laajat verkostot oikeasti auttavat työn löytämisessä ja niin edelleen.

Työnhaku on kuitenkin ihan kuin elämä muutenkin: se näyttää juuri sinulta itseltäsi, eivätkä yhden koon vinkit siksi yleensä ole paras tapa auttaa ketään eteenpäin.

tyonosaajat-blogi 141119

Meidän työtämme on auttaa toisia työnhaussa, ja oivalla valmentajatiimillämme on paljon mittatilauskeinoja, joilla voimme auttaa erilaisia ihmisiä löytämään itselleen sopivan työn. Tässä kirjoituksessa haluan kertoa sinulle niistä hieman tarkemmin. Keinomme ovat myös tehokkaita, sillä valmennustemme aikana työllistyy 40-70 % asiakkaista palvelusta riippuen.

Kaiken keskiössä olet sinä

Kartoitamme nykyisen tilanteesi huolellisesti. Selvitämme yhdessä kaiken olennaisen osaamisen, jota sinulle on kertynyt työstä ja muusta elämästä. Varmistamme, että osaamisesi on myös kirkkaasti esillä työtä hakiessasi! Sinun taustastasi voi löytyä juuri se olennainen tieto, että ruoanlaittoharrastuksestasi tuleekin lopulta ammatti, kilpailullisesta luonteesta löytyy kipinä myyntityöhön tai hakemasi yksityisen sektorin paikat vaihtuvat järjestöpuoleen. Jos suunnitelmasi ovat joskus menneet solmuun, kuten vaikka opinnot ovat jääneet kesken, selvitämme, miksi niin kävi ja miten sen voisi jatkossa välttää. Sinulla on aivan varmasti taustastasi riippumatta kaikenlaista osaamista ja potentiaalia, josta saamme suuntaviivoja juuri omalle polullesi. Mikäli tilanteessasi on työhön liittymättömiä haasteita, kuten vaikka päivähoitojärjestelyitä tai terveydellisiä kysymyksiä, järjestetään ne ensin alta pois, jotta voimme keskittyä aidosti varsinaiseen työnhakuun.

Teemme työtä sinulle. Yksilöllisesti. Emme tule luoksesi valmiin lukujärjestyksen kanssa, vaan sovimme yhdessä, mihin asioihin keskitymme nyt ja seuraavaksi. Jos et itse ole varma, mitä tarvitset, tai työnhaku ei yksinkertaisesti ole vielä tuottanut tulosta, löydämme yhdessä tavat edistää asiaa. Eräs hakija esimerkiksi poimittiin melko pian töihin sen jälkeen, kun pitkään ennakkoluulojen jalkoihin jäänyt LinkedIn-profiili saatiin käyttöön. Toinen totesi, että ravintolatyötä tekemällä voi parhaiten rahoittaa musiikkiharrastusta, joka on se oma todellinen intohimon kohde. Huomioimme esimerkiksi aiemman työkokemuksesi ja työnhakukokemuksesi määrän, koulutustaustasi ja ammatilliset mielenkiinnon kohteesi, sekä juuri tämänhetkiset että pitkällä tähtäimellä mielessä siintävät. Autamme kohti niitä tavoitteita, jotka ovat aidosti mahdollisia ja realistisia juuri sinulle.

Uraohjauksen ammattilainen tukenasi

Saat käyttöösi uraohjauksen ammattilaisten taidot. Sinun pääsemisesi eteenpäin on meille kaikkein tärkein asia. Olemme oikeasti kiinnostuneita tavoitteistasi, taidoistasi ja mielenkiintosi kohteista. Meille saa sanoa myös, jos jokin on työnhaussa juuri tällä hetkellä raskasta ja vaikeaa, koska siitäkin voidaan löytää tie eteenpäin. Meillä puolestamme on melkoisesti osaamista erilaisista uravaihtoehdoista, työnhaun tavoista, verkostoiden luomisesta ja lisäkoulutusmahdollisuuksista. Ja kaikesta muusta, mistä voit saada tukea uuden työn löytämiseen.

Uskallamme myös sanoa, jos näemme ettei jokin vaihtoehto vie eteenpäin, ja autamme keksimään vaihtoehdot. Jos esimerkiksi oletat, että työttömyyden kohdattua ihan kaikkia mahdollisia alasi paikkoja kannattaa varulta hakea, valmentaja saattaakin auttaa sinua fokusoimaan hakuja ihan rauhassa vain tiettyihin paikkoihin. Tai jos vaikkapa jokin asia jatkuvasti tulee työnhaun tielle, oli se sitten atk-taidot, itseluottamus tai vähäiset kontaktit, autamme löytämään keinot sen yli. Meidän ammattitaitoomme kuuluu katsoa hieman pintaa syvemmälle ja kyseenalaistaa niitä asioita, joihin olet tottunut, koska toisinaan muutoksen saa aikaan vain tekemällä asioita eri lailla. Jotta avustamme on sinulle mahdollisimman paljon hyötyä, tarkistamme yhdessä säännöllisesti suunnitelmaasi ja miten se sinua palvelee – sillä yksilöllisyydellä, jota tuossa aiemmin korostin.

Tämä ei muuten tarkoita sitä, että kertoisimme sinulle, mitä sinun pitää tehdä. Sinun tehtäväsi on löytää. Me autamme kaivamaan.

Työnhaun yksilövalmennuksemme ovat monipuolisia ja elämäntilanteesi kokonaisuuden huomioivia palveluita. Kun tulet mukaan avoimin mielin ja haluten vaikuttaa tilanteeseesi, voin takuuvarmasti luvata sinulle apua meiltä!

Ja niitä CV-vinkkejä, meiltä saa niitäkin. Joskus juuri niillä ihan todistetusti pääsee seuraavaan haastatteluun – ja mikäpä voisi olla sitä hyödyllisempää?

Kirjoittaja on Spring Housen yksilövalmennusten projektipäällikkö, jota motivoi kehittymisen voima ja oma tiimi.

Ps. Tällä hetkellä toteutamme yksilövalmennusta muun muassa Uudellamaalla, Hämeessä, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Kainuussa. Tutustu oman TE-toimistosi palvelutarjontaan tai katso esimerkkejä meidän tämänhetkisistä käynnissä olevista yksilövalmennuksistamme yksityisen työnvälityksen ja uravalmennuksen sivuilta.