Siirry sisältöön
social kuva
Takaisin

"Mähän voisin oikeasti saada työpaikan somen kautta!”

Veera brändäsi itsensä ja löysi unelmatyöpaikan lentokentältä LinkedInin kautta.

”Opiskelen Restonomiksi toista vuotta ja meillä oli heti siinä opintojen alussa sellainen kenttäjakso, eli käytännössä piti hakea harkkapaikkaa. Työnhaku on käynnissä siis oikeastaan koko opiskelun ajan: kun seuraava työpaikka on selvillä pitää miettiä jo sitä seuraavaa”, kertoo Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Veera.

Viime kesän hän oli töissä Ahvenanmaalla Eckerössä museossa. ”Samaan aikaan koulussa oli kurssi nimeltä ’Minäkö brändi?’ Aloin miettimään sitä tarkemmin. Kurssilla piti rakentaa oma brändi, joten laitoin viimeisen päälle LinkedInin kuntoon ja perustin oman blogin. Aloin miettimään, että mähän voisin oikeasti saada työpaikan somen kautta!”

Veera laittoi Linkkarin laulamaan

Veera teki itselleen ’someplänin’ ja alkoi somettaa. ”Olin asettanut itselleni tavoitteita kurssilla: Mä halusin harjoitteluun ja töihin joko lentokentälle tai hotelliympäristöön. Siltä pohjalta lähin miettimään.”

”Linkkari lauloi aika aktiivisesti.” Veera postaili mitä hoksasi ja sai ihmisiä lisää verkostoonsa: ”Sitä kautta Harri Lappalainen Staffilta laittoi viestiä, että tarviitko töitä? Harri soitti ja juteltiin vähän.”

Hän meni jo seuraavalla viikolla StaffPointille Rovaniemen päähän juttelemaan millaisia hommia olisi tarjolla. ”Oli hauskaa, kun rekrytoija kysyi, että kiinnostaisiko lentokenttä? Olin heti, että kerro kaikki! Se on ollut mulla unelmana ja tavoitteena jo lapsesta asti. Se sopi mulle kuin nenä päähän. Aika nopeasti kävin lentokentällä haastattelussa. Nyt menen sinne sesongiksi töihin kahvilaan.”

Veera lähti opiskelemaan matkailualaa, koska matkailu on hänelle tärkeää ja motivoi ”ihan hirviästi!” Kahvilatyö lentokentällä yhdistää sopivasti ravintola-alan ja matkailun.
”Viime vuonna pompin lentokentällä laulavana tonttuna Lapland Safariksella ja nyt on mukava nähdä mitä se on tiskin toisella puolella”, kertoo musiikkilukion käynyt Veera.

Veera ei ollut aluksi kiinnostanut ravintola-alasta: ”Enemmän nuo safarijutut kiinnostivat, mutta kun mahdollisuus tuli nopeasti eteen, sitä oikeasti mietti, että hitto miksi ei! Tein hotellissa ravintolaharkankin ja sen jälkeen oli itsevarma olo, että kyllä ossaan kun vaan teen! Ja sitten olin vielä StaffCarte-valmennuksessa ennen ravintolaharjoittelua. ”Kyllähän siinäkin oppi tosi paljon uutta ja hauskaa oli, että valmennuksesta tuttuja tyyppejä tuli vastaan myös työpaikoilla.”

LinkedInissä voi kertoa vaikka kuorotreeneistä

Veera kertoo, että aiemmin oli vaikeaa pukea sanoiksi työnhaussa mitä haluaa ja missä on hyvä. ”Kaikilla muilla oli aina kaikki samat asiat!”
Brändikurssin myötä Veera keksi erilaisia tapoja kertoa itsestään.

”Ajattelin aiemmin, että CV on vain yksi A-nelonen. Nyt mulla on kuusi sivua, mutta tässä on tosi paljon asiaa. Oon avannut sinne mitä oikeasti oon tehnyt työpaikoissa, mikä mua kiinnostaa ja missä oon hyvä sekä mitä tavoitteita mulla on tulevaisuudessa. On hyvä myös haastaa työnantajaa, että sopiiko työpaikka mun tavoitteisiin? Ja onko se mukava työpaikka?”

Työelämäpohjaiseen LinkedIniin Veera tekee postauksia opiskelijan näkökulmasta: ”Elämän pikkuhoksauksia, jotka liittyvät joko opiskeluun tai töihin. Mä oon kertonut esimerkiksi, että olin kuorotreeneissä ja eka keikka on huomenna.”
Veera puhuu myös seitsemää kieltä ja niistä löytyy hyvin juttua kerrottavaksi. Myös esimerkiksi harkkapapereiden allekirjoittamisesta on voinut tehdä postauksen.

Veeran mielestä perinteinen työnhaku on jäykkää ja kaavoihin kangistunutta.
”Mä oon yrittänyt tehdä tästä niin omannäköisen jutun. Oon laittanut tsiljoona hakemusta eri paikkoihin. Mulla ollut tarkoituksena erottua ja olla rohkeampi. Opinnoista tullut tarinallistamisen taito on auttanut tässä tosi paljon. Kesällä vielä tuntui kaukaiselta ne tavoitteet, että olisin lentokentällä töissä tai että olisi kokemusta hotellista ja nyt mulla on ne molemmat! Nyt vaan pitäisi pitää uusi välipalaveri itsensä kanssa, että mitäs sen jälkeen lähtisi tekemään”, Veera pohtii jo tulevaisuuden näkymiä.

Veeraa blogia voit seurata:
http://www.veeraswanderlust.com

Instagram:
@veeraswanderlust

Ravintola-alan työpaikat Facebookissa:
https://wwww.facebook.com/huikeehoreca

Ravintola-alan kuulumisia Instagramissa:
@huikeehoreca_staffpoint