Siirry sisältöön

Lyhytkoulutuksilla työhön kiinni

Lyhyt- ja muuntokoulutuksilla on tärkeä rooli työllistämisessä. Päivittämällä tai täydentämällä osaamistasi voit työllistää itsesi uusiin tehtäviin, joilla riittää kysyntää. Hyvin valitulla lyhytkoulutusten sarjalla voit myös edistää uraasi.

StaffPointilla on kattava, eri toimialojen lyhyistä koulutuksista koostuva StaffAcademy-ohjelma.

StaffAcademy-koulutuksista työntekijöillemme voidaan täsmällisesti valita työssä tarvittavat koulutusosuudet. Kurssit ovat pääasiassa lyhyitä kestäen muutamasta tunnista muutamaan päivään. Kursseja järjestetään aiheesta riippuen sekä StaffPointin että asiakasyritystemme tiloissa.

Kaikki järjestämämme kurssit ja lyhytkoulutukset on tarkoitettu aloittaville tai tehtävänkuvaa vaihtaville työntekijöillemme. Lisätietoa koulutuksista saat omalta yhteyshenkilöltäsi tai toimialan rekrytointikonsulteilta.

HoReCa

StaffCarte - kasva ja kehity tarjoilun huippuammattilaiseksi!

StaffCarte-koulutuksessa kehityt ravintola-alan ammattilaiseksi kerryttäen samalla arvokasta työkokemusta. Koulutamme sinusta osaavan tarjoilijan oman työsi ohessa. StaffCarte toteutetaan yhteistyössä asiakasyritystemme kanssa. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus edetä urallasi tarjoilijan työtehtäviin. Koulutus antaa sinulle hyvän pohjan kehittyä työn kautta myös osaavaksi à la carte -tarjoilijaksi.

Koulutus sisältää teoriaopetusta tarjoilijan työn perusteista, myynti- ja asiakaspalveluvalmennusta sekä käytännön harjoittelua ravintolaympäristössä: tutustut mm. kattamiseen, liinoittamiseen, tarjolle laittamiseen ja tarjoiluun.

Edellytämme StaffCarte-koulutukseen hakijoilta jonkin verran työkokemusta asiakaspalvelutehtävistä sekä hieman tuntemusta ravintola-alasta.

Koulutuksia järjestetään useilla paikkakunnilla, lue lisää ja jätä hakemus täällä!

StaffKitchen - kouliinnu keittiön ammattilaiseksi

StaffKitchen-koulutuksessa saat päivitettyä osaamistasi keittiötöistä ja kehityt astiahuoltajasta keittiöapulaiseksi oman työsi ohessa. Koulutuksemme toteutetaan yhteistyössä asiakasyritystemme kanssa.

Koulutus sisältää teoriaopetusta keittiötyön perusteista, hygieniaosaamisesta, oikeista työtavoista ja työturvallisuudesta sekä asiakaspalveluvalmennusta. Käytännön harjoittelussa keittiöympäristössä tutustutaan mm. keittiölaitteisiin. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus edetä urallasi keittiöapulaisen työtehtäviin.

Edellytämme StaffKitchen-koulutukseen hakijoilta jonkin verran työkokemusta alalta.

StaffLeader - etene esimiestehtäviin

StaffLeader-esimiesvalmennuksen kautta pääset mukaan ravintola-alan huippuammattilaisten joukkoon! Esimiesvalmennuksen avulla voit edetä urallasi mm. vuoropäälliköksi tai keittiömestariksi. Valmennus toteutetaan yhteistyössä asiakasyritystemme kanssa.

Valmennuksessa keskitytään mm. esimiestaitoihin ja viestintään sekä henkilöstön, suorituksen ja myynnin johtamiseen. Valmennus painottuu vahvasti käytännön esimiestyön harjoitteluun ravintolaympäristössä.

Edellytämme StaffLeader-koulutukseen hakijoilta useamman vuoden työkokemusta ravintola-alalta. Eduksi katsotaan aikaisempi kokemus esimiestehtävistä. Toimit työssäsi innostuneesti ja asiakkaiden tarpeet koko ajan huomioiden. Omaat positiivisen ja kannustavan asenteen, olet joustava, sinulla on vahva myynnillinen ote sekä näkemys laadukkaasta esimiestyöstä.

Hygieniapassin suorittaminen (ks. myös Kaupan toimiala)

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Suomen elintarvikelain mukaan Hygieniapassi edellytetään kaikilta, jotka käsittelevät työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi tarvitaan, kun työskennellään esim. kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa tai elintarvikemyymälässä.

Hygieniapassi tulee suorittaa testissä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Hygieniatestiin valmistaudutaan itseopiskelemalla verkosta löytyvän oppimateriaalin ja Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilta löytyvien osaamistestin mallikysymysten ja vastausten avulla.

Anniskelupassin suorittaminen

Uudistuneen alkoholilainsäädännön mukaan jokaisessa ravintolatyövuorossa tulee olla täysi-ikäinen vastuuhenkilö, jolla on alkoholilain osaamistodistus (Anniskelupassi). Osaamistodistuksen suorittamiseksi ohjaamme työntekijämme tarvittaessa ravitsemusalan oppilaitokseen.

Kauppa

Kaupan alan lyhytkoulutukset ovat aina osa perehdytystä. Keskustele koulutustarpeestasi tehdessäsi työsopimusta.

Veikkauskoulutukset

Myyntityö sujuu, kun pelit ja pääte ovat hallussa. Veikkaus tarjoaa koulutusta kaikille pelimyyjilleen ajasta ja paikasta riippumatta verkkokoulutuksen avulla. Pelimyyjäksi-verkkokurssi on tarkoitettu kaikille aloittaville pelimyyjille. Veikkauksen Expressmyynnin verkkokurssin avulla opit hallitsemaan Expresspelien myynnin. Veikkaus järjestää myös StaffPointin vuokratyöntekijöille erikseen sovittuja Veikkauskoulutuksia suurimmilla paikkakunnilla. Veikkauskoulutukset suoritetaan voimaan työsuhteen alussa.

Ikärajapassi

Päivittäistavarakaupan valikoimiin kuuluu tuotteita, joiden myyntiä alaikäisille on rajoitettu tai kielletty. Ikärajapassikoulutus on osa päivittäistavarakaupan ikärajavalvottavien tuotteiden omavalvontaa, jonka avulla halutaan varmistaa, ettei kaupoista myydä ikärajavalvottavia tuotteita alaikäisille ja ettei alkoholia tai tupakkaa päädy lasten eikä nuorten käyttöön. Koulutus on suunnattu myymälöiden kassahenkilöstölle.

Ikärajapassikokeeseen valmistaudutaan itseopiskeluna verkko-oppimateriaalin tai verkosta tulostettavan Kassahenkilön ikärajaoppaan avulla. Osaamista ja koulutuksen loppukoetta (testiä) voi harjoitella verkossa. Ikärajapassi on voimassa 10 vuotta ja sen suorittamisesta saa todistuksen. Ikärajapassi suoritetaan työsuhteen alussa.

Rakennus, logistiikka, teollisuus, kiinteistöhuolto

Työturvallisuuskortti

Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Työturvallisuuskorttimenettely on kehitetty ennen kaikkea teollisuuden yhteisille työpaikoille, mutta se soveltuu myös rakennusalalle, julkiselle sektorille, telakoille jne. Työturvallisuuskorttijärjestelmää hallinnoi Työturvallisuuskeskus. Koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta myönnetään viisi vuotta voimassa oleva, henkilökohtainen työturvallisuuskortti.

Toimisto, Call Center

FoneCoach ja Fonecta-koulutus

FoneCoach on koulutus kaikille Fonectan 02-palveluun työllistyville uusille työntekijöille. Koulutus pidetään aina ennen varsinaista pidempää Fonecta-koulutusta. Ne kuuluvat osana Fonectan työhön perehdytystä.

Lisätietoa saat omalta rekrytointikonsultiltasi.