Siirry sisältöön

Lyhytkoulutuksilla työhön kiinni

Lyhyt- ja muuntokoulutuksilla on tärkeä rooli työllistämisessä. Päivittämällä tai täydentämällä osaamistasi voit työllistää itsesi uusiin tehtäviin, joilla riittää kysyntää. Hyvin valitulla lyhytkoulutusten sarjalla voit myös edistää uraasi.

Lyhytvalmennuksilla ja täsmäkoulutuksilla on tärkeä rooli työllistymisessä. Päivittämällä tai täydentämällä osaamistasi voit työllistää itsesi uusiin tehtäviin, joilla riittää kysyntää. Hyvin valitulla lyhytvalmennusten sarjalla voit myös edistää uraasi.

StaffPointilla on kattava, lyhyistä koulutuksista koostuva StaffAcademy-ohjelma.

StaffAcademy-valmennuksista työntekijöillemme voidaan täsmällisesti valita työssä tarvittavat koulutusosuudet. Valmennukset ovat pääasiassa lyhyitä kestäen muutamasta tunnista muutamaan päivään. Valmennuksia järjestetään aiheesta riippuen sekä StaffPointin että asiakasyritystemme tiloissa.
Kaikki järjestämämme lyhyt- ja täsmäkoulutukset on tarkoitettu aloittaville tai tehtävänkuvaa vaihtaville työntekijöillemme. Lisätietoa koulutuksista saat omalta yhteyshenkilöltäsi tai toimialan rekrytointikonsulteilta.

Hotelli-, ravintola- ja catering toimiala

StaffCarte – kasva ja kehity tarjoilun huippuammattilaiseksi!

StaffCarte-valmennuksessa kehityt ravintolan asiakaspalvelutehtävien ammattilaiseksi kerryttäen samalla arvokasta työkokemusta. Valmennamme sinusta osaavan tarjoilijan oman työsi ohessa. StaffCarte toteutetaan yhteistyössä asiakasyritystemme kanssa. Valmennus antaa sinulle hyvän pohjan ja onnistumisen eväät kehittyä työn kautta myös osaavaksi à la carte -tarjoilijaksi.

Valmennus sisältää teoriaopetusta tarjoilijan työn perusteista, myynti- ja asiakaspalveluvalmennusta sekä käytännön harjoittelua ravintolaympäristössä: tutustut mm. kattamiseen, liinoittamiseen ja tarjoiluun.

Valmennuksia järjestetään useilla paikkakunnilla, lue lisää ja jätä hakemus täällä!

StaffCarten lisäksi valmennamme myös baaritarjoilusta kiinnostuneita StaffBar-lyhytvalmennuksella ja pikaruokatyöhön haluavia Staff-Fastfood-valmennuksella.

StaffPoint mahdollistaa erilaisia ketteriä koulutuspolkuja hotelli-, ravintola- ja catering alan työtehtäviin yhteistyössä oppilaitosten ja asiakasyritystemme kanssa. Näissä koulutuspoluissa yhdistetään oppimista sekä oppilaitoksen tiloissa että aidossa ravintolamiljöössä oppisopimusta hyödyntäen. Haussa olevat koulutuspolut löydät avoimet työpaikat osiosta.

Hygieniapassin suorittaminen

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Suomen elintarvikelain mukaan Hygieniapassi edellytetään kaikilta, jotka käsittelevät työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi tarvitaan, kun työskennellään esim. kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa tai elintarvikemyymälässä.

Hygieniapassi tulee suorittaa testissä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Hygieniatestiin valmistaudutaan itseopiskelemalla verkosta löytyvän oppimateriaalin ja Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilta löytyvien osaamistestin mallikysymysten ja vastausten avulla.

Anniskelupassin suorittaminen

Uudistuneen alkoholilainsäädännön mukaan jokaisessa ravintolatyövuorossa tulee olla täysi-ikäinen vastuuhenkilö, jolla on alkoholilain osaamistodistus (Anniskelupassi). Osaamistodistuksen suorittamiseksi ohjaamme työntekijämme tarvittaessa ravitsemusalan oppilaitokseen.

Kaupan toimiala

Kaupan alan lyhytkoulutukset ovat aina osa perehdytystä. Koulutuksiin sisältyy esimerkiksi päivittäistavarakaupan puolella vaadittava ikärajapassi, Veikkauksen pelimyynnin verkkokurssit sekä erilaiset tietoturvapassit. Vaadittavat koulutukset vaihtelevat asiakasyrityksittäin. Saat lisätietoa vaadittavista lyhytkoulutuksista rekrytointikonsultilta kun kanssasi sovitaan työn aloituksesta.