Siirry sisältöön
kuvituskuva sh-blogi4
Takaisin

Kuulumisia yrityslähtöisistä työvoimakoulutuksista Pohjois-Pohjanmaalta

Talvi tekee jo pikkuhiljaa tuloaan Oulun leveyspiireillä. Minkälaisia koulutuksia olemme tänä vuonna toteuttaneet ja miten ne onnistuivat?

Herkkutoriosaamista, palvelumuotoilua ja vastuullista myyntiä

Aloitimme lokakuussa toisen Osaajaksi herkkutorille -koulutuksen Oulussa. Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa monipuolisesti työntekijöitä alueen kauppiaitten palvelukseen myymälöiden herkkutoreille. Yrityslähtöisissä työvoimakoulutuksissa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa ja kartoittaneet heidän tarpeitaan. Koulutusten sisällöt on suunniteltu yhteistyössä yrittäjien kanssa. ”Kehitämme jatkuvasti koulutustemme sisältöjä, jotta ne vastaavat entistä paremmin alueen työnantajien tarpeita sekä lisäävät työnhakijoiden ammatillista kehittymistä”, toteaa Spring Housen asiakkuuspäällikkö Lauri Rämet.

Osaajaksi herkkutorille -koulutukseen kuului 40 päivän mittainen tuettu työssäoppimisjakso alueen herkkutoreilla. Palvelun esittelyvideon voit katso tästä. Osallistujista työllistyi avoimille työmarkkinoille koulutuksen aikana tai sen jälkeen 72 %. Yrittäjiltä saatu palaute on ollut erittäin positiivista ja jatkoa seuraa tulevissa toteutuksissa.

Kuluvan vuoden aikana Spring House on järjestänyt Pohjois-Pohjanmaalla myös Palvelumuotoilulla lisäbuustia myynti- ja markkinointityöhön sekä Vastuullinen myynti & palvelumuotoilun kehittäminen -työvoimakoulutukset. Näistä saimme osallistujilta kiitosta erityisesti asiantuntevista sekä ammattitaitoisista kouluttajistamme OPAL-keskiarvolla 4,73/5. Asiakaspalautteiden mukaan koulutukset ovat kokonaisuutena onnistuneet keskiarvolla 4,3/5.

Vaikuttavuutta etä- ja lyhytkoulutuksista

Työvoimakoulutuksemme ovat olleet ketteriä etäkoulutuksia, joissa painopisteenä on ollut oman ammattitaidon kehittäminen. Etäkoulutus on mahdollistanut osallistumisen Pohjois-Pohjanmaan lisäksi laajalti ympäri Suomen. Asiakaspalautteissa osallistujat kertovat saaneensa uusia ideoita ja ajatuksia sekä materiaaleja, joita voivat hyödyntää tulevaisuudessa työllistymisessä ja urasuunnittelussa. Lisäksi osallistujat ovat kokeneet, että heidän osaamisensa on kehittynyt ja jatkosuunnitelmat on laadittu laadukkaasti yhdessä kouluttajan kanssa.

Yhteenvetona voimme todeta, että ns. lyhytkoulutuksilla on suuri merkitys asiakkaan ammattitaidon kasvattamisessa sekä työllistymisessä avoimille työmarkkinoille. Etenkin koulutukset, joissa on mukana työssäoppimisjaksot yritysyhteistyökumppanien työtehtävissä, ovat tulostemme mukaan työllistäviä ja vaikuttavia palveluja. Toki pitää muistaa, että myös oman ammattitaidon kehittämisellä on suuri merkitys työllistymisessä ja eri koulutusmuotoja tulee olla asiakkaille saatavilla jatkossakin monipuolisesti.

Tästä on hyvä jatkaa ja kehittää uusia koulutuksia yritysten tarpeisiin!