Siirry sisältöön

Podcastit

Millaisessa murroksessa Suomen työelämä on? Ovatko kansainväliset osaajat välttämättömiä työmarkkinoille? Miten kohtaanto-ongelma ratkaistaan? Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua suomalaisesta työelämästä ja sen uudistumisesta – ilman juhlapuheita ja poliittista jargonia! Työn Uudistajat -podcastia juontaa StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas, joka pureutuu teemoihin yhdessä vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa.

Jaksoja on tulossa 6 ja podcast-vieraina mm. Varman tj. Risto Murto, EK:n tj. Jyri Häkämies, Keskuskauppakamarin tj. Juho Romakkaniemi, Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo sekä työelämän muotoilija Aku Varamäki.

Tervetuloa mukaan!

  Podcast-jaksokuva1

  Podcast 1: Loppuuko Suomesta työikäinen väestö?

  Ensimmäisessä podcast-jaksossa keskustellaan loppuuko Suomesta työikäinen väestö kesken ja millä reseptillä tilanteen voisi ratkaista.

  Anu Ahokkaan vieraaksi saapuu työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto. Murrolta lokakuussa 2022 ilmestynyt Puuttuvat puoli miljoonaa -kirja paneutuu väestökehityksen kautta maamme tulevaisuuteen. Kuinka paljon enemmän ihmisiä tarvitsisimme lähivuosikymmeninä, jotta kasvaisimme yhtä paljon kuin naapurimaamme Ruotsi? Yksinkertaisesti Suomessa tarvitaan lisää käsiä.

  Kuuntele podcast TÄSTÄ
  Jakson kesto on 30 min 30 s.

   Staffpoint J2 1080x1080

   Podcast 2: Suomi kansainvälistyy Suomessa – olemmeko valmiita?

   StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas saa tällä kertaa vieraakseen Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen, joka on kokenut politiikan toimija niin Suomessa kuin Euroopassa. Anu ja Juho pohtivat jaksossa Suomen väestökehityksen synnyttämää akuuttia haastetta: osaajapula on merkittävä ja tilanne tulee pahenemaan tulevina vuosikymmeninä. Ratkaiseva kohtalon kysymys Suomelle kuuluukin, kuinka saamme Suomen kansainvälistymään omalla kotikentällä. Huomattava osa työvoimapulasta kärsivistä yrityksistä ei ole kokeillut ratkaisuksi kansainvälistä rekrytointia. Miksi ei?

   Kuuntele podcast TÄSTÄ!
   Jakson kesto on 24 min 26 s.

    podcast3_kuvituskuva 1080x1080

    Podcast 3: Työmarkkinat murroksessa - joustavatko vai jarruttavatko olemassa olevat rakenteet?

    Kolmannessa Työn Uudistajat -podcastissa Anu Ahokas keskustelee EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen kanssa suomalaisen työmarkkinan haasteesta - kohtaanto-ongelman takia yrityksillä on todellisia vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa.

    Työ- ja elinkeinoministeriön tilastot elokuulta 2022 kertovat, että avoimia työpaikkoja on lähes 180 000, työnhakijoita taas 240 000. Työpaikat ja työntekijät eivät yksinkertaisesti kohtaa. Kohtaanto-ongelma ei ole pelkästään kasvun este, vaan se voi muodostua jopa koko liiketoiminnan esteeksi.

    Miksi työpaikat ja työnhakijat eivät kohtaa? Millaisia ratkaisuja kohtaanto-ongelmaan tarjoilee EK:n Häkämies?

    Kuuntele podcast TÄSTÄ!
    Jakson kesto on 22 min 4 s.

     Staffpoint Teemu Laasajalo 1080x1080

     Podcast 4: Armoa työelämään

     Neljännessä Työn Uudistajat -podcastissa syvennytään armon merkitykseen työelämässä. StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja Anu Ahokas keskustelee asiasta Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalon kanssa.

     Viime vuosien aikana elämä on tuntunut olevan jatkuvien kriisien ympäröimää: korona, sota, energiakriisi sekä ilmastohuolet ovat olleet kaikkien mielessä. Eri elämän osa-alueiden paineet sekoittuvat ja heijastuvat myös työelämään.

     Kuinka johtaa toivoa työelämässä, kun kaikki on kovin epävarmaa? Piispa Laajasalo nostaa esille mm. armollisuuden ja yhteisöllisyyden merkityksen.

     Kuuntele lämminhenkinen keskustelu TÄSTÄ!
     Jakson kesto on 28 min 11 s.

      Staffpoint Aku Varamäki 1080x1080

      Podcast 5: Työelämän muotoilua

      Podcastin viidennessä jaksossa syvennytään työn murrokseen työntekijän näkökulmasta, kun StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas saa vieraakseen työpäivämuotoilija Aku Varamäen.

      Olemme eläneet kauan isojen muutosten keskellä ja erilaisten kriisien vaikutukset heijastuvat myös työelämään. Pandemian aikaisista opeista Aku haluaa ottaa mukaan tulevaisuuteen ainakin rohkeuden kokeilla uusia juttuja.

      Jaksossa pohditaan työntekijäkokemuksen peruspilareiden - merkityksellisyyden, aikaansaamisen, oppimisen sekä yhteisöllisyyden – roolin lisäksi, kuinka uteliaisuus vahvistaa tulevaisuuden työyhteisöjä.

      Kuuntele podcast TÄSTÄ!
      Jakson kesto on 28 min 4 s.

       TyönUudistaja-podcastissa Jaakko Sahimaa

       Podcast 6: Johda merkitystä

       StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas saa studioon vieraakseen organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaan. Anu ja Jaakko pureutuvat tällä kertaa merkityksellisyyden tematiikkaan, joka on kasvava trendi ja teema – onhan meistä jokaisella tarve kokea oma olemisensa jollain tavalla arvokkaaksi ja itselle mielekkääksi. Tässä ajassa iso osa merkityksen kaipuusta ohjautuu työelämään ja monilla on odotus siitä, että työ on iso merkityksellisyyden lähde. Kuinka tätä kaikkea voi ja kannattaa johtaa?

       Kuuntele podcast TÄSTÄ
       Jakson kesto on 34 min 26 s.

        Ei aikaa kuunnella? Lue podcast-blogimme!

        Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
        Työn Osaajat -blogi
        11.10.2022

        TyönOsaajat podcast: Osaajapula

        Työn Uudistajat -podcast: Osaajapula – mistä tekijät kasvuun? Mikä ihmeen puuttuva puoli miljoonaa?

        Lue lisää
        Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
        Työn Osaajat -blogi
        23.1.2023

        Työelämän muotoilua

        Työn Uudistajat -podcast: Tällä kerta syvennytään työn murrokseen työntekijän näkökulmasta!

        Lue lisää
        Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
        Työn Osaajat -blogi
        10.3.2023

        Suomi kansainvälistyy

        Suomi kansainvälistyy – onko Suomi valmis? Jaksossa syvennytään siihen, onko Suomi valmis kansainvälistymiselle.

        Lue lisää

        Lisää podcast-blogeja!

        Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
        Työn Osaajat -blogi
        25.5.2023

        Työmarkkinat murroksessa

        Suomalaisella työmarkkinalla on haastava tilanne: suuren kohtaanto-ongelman takia yrityksillä on vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa.

        Lue lisää

        Ruusut, risut ja uudet podcast-ideat?

        Teea Hurme-Rintala
        Teea Hurme-Rintala
        Markkinointi- ja viestintäjohtaja