Siirry sisältöön

Podcastit

Millaisessa murroksessa Suomen työelämä on? Ovatko kansainväliset osaajat välttämättömiä työmarkkinoille? Miten kohtaanto-ongelma ratkaistaan? Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua suomalaisesta työelämästä ja sen uudistumisesta – ilman juhlapuheita ja poliittista jargonia! Työn Uudistajat -podcastia juontaa StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas, joka pureutuu teemoihin yhdessä vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa.

Tervetuloa mukaan!

  Podcast-jaksokuva1

  Podcast 1: Loppuuko Suomesta työikäinen väestö?

  Ensimmäisessä podcast-jaksossa keskustellaan loppuuko Suomesta työikäinen väestö kesken ja millä reseptillä tilanteen voisi ratkaista.

  Anu Ahokkaan vieraaksi saapuu työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto. Murrolta lokakuussa 2022 ilmestynyt Puuttuvat puoli miljoonaa -kirja paneutuu väestökehityksen kautta maamme tulevaisuuteen. Kuinka paljon enemmän ihmisiä tarvitsisimme lähivuosikymmeninä, jotta kasvaisimme yhtä paljon kuin naapurimaamme Ruotsi? Yksinkertaisesti Suomessa tarvitaan lisää käsiä.

  Kuuntele podcast TÄSTÄ
  Jakson kesto on 30 min 30 s.

   Staffpoint J2 1080x1080

   Podcast 2: Suomi kansainvälistyy Suomessa – olemmeko valmiita?

   StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas saa tällä kertaa vieraakseen Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen, joka on kokenut politiikan toimija niin Suomessa kuin Euroopassa. Anu ja Juho pohtivat jaksossa Suomen väestökehityksen synnyttämää akuuttia haastetta: osaajapula on merkittävä ja tilanne tulee pahenemaan tulevina vuosikymmeninä. Ratkaiseva kohtalon kysymys Suomelle kuuluukin, kuinka saamme Suomen kansainvälistymään omalla kotikentällä. Huomattava osa työvoimapulasta kärsivistä yrityksistä ei ole kokeillut ratkaisuksi kansainvälistä rekrytointia. Miksi ei?

   Kuuntele podcast TÄSTÄ!
   Jakson kesto on 24 min 26 s.

    podcast3_kuvituskuva 1080x1080

    Podcast 3: Työmarkkinat murroksessa - joustavatko vai jarruttavatko olemassa olevat rakenteet?

    Kolmannessa Työn Uudistajat -podcastissa Anu Ahokas keskustelee EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen kanssa suomalaisen työmarkkinan haasteesta - kohtaanto-ongelman takia yrityksillä on todellisia vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa.

    Työ- ja elinkeinoministeriön tilastot elokuulta 2022 kertovat, että avoimia työpaikkoja on lähes 180 000, työnhakijoita taas 240 000. Työpaikat ja työntekijät eivät yksinkertaisesti kohtaa. Kohtaanto-ongelma ei ole pelkästään kasvun este, vaan se voi muodostua jopa koko liiketoiminnan esteeksi.

    Miksi työpaikat ja työnhakijat eivät kohtaa? Millaisia ratkaisuja kohtaanto-ongelmaan tarjoilee EK:n Häkämies?

    Kuuntele podcast TÄSTÄ!
    Jakson kesto on 22 min 4 s.

     Staffpoint Teemu Laasajalo 1080x1080

     Podcast 4: Armoa työelämään

     Neljännessä Työn Uudistajat -podcastissa syvennytään armon merkitykseen työelämässä. StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja Anu Ahokas keskustelee asiasta Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalon kanssa.

     Viime vuosien aikana elämä on tuntunut olevan jatkuvien kriisien ympäröimää: korona, sota, energiakriisi sekä ilmastohuolet ovat olleet kaikkien mielessä. Eri elämän osa-alueiden paineet sekoittuvat ja heijastuvat myös työelämään.

     Kuinka johtaa toivoa työelämässä, kun kaikki on kovin epävarmaa? Piispa Laajasalo nostaa esille mm. armollisuuden ja yhteisöllisyyden merkityksen.

     Kuuntele lämminhenkinen keskustelu TÄSTÄ!
     Jakson kesto on 28 min 11 s.

      Staffpoint Aku Varamäki 1080x1080

      Podcast 5: Työelämän muotoilua

      Podcastin viidennessä jaksossa syvennytään työn murrokseen työntekijän näkökulmasta, kun StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas saa vieraakseen työpäivämuotoilija Aku Varamäen.

      Olemme eläneet kauan isojen muutosten keskellä ja erilaisten kriisien vaikutukset heijastuvat myös työelämään. Pandemian aikaisista opeista Aku haluaa ottaa mukaan tulevaisuuteen ainakin rohkeuden kokeilla uusia juttuja.

      Jaksossa pohditaan työntekijäkokemuksen peruspilareiden - merkityksellisyyden, aikaansaamisen, oppimisen sekä yhteisöllisyyden – roolin lisäksi, kuinka uteliaisuus vahvistaa tulevaisuuden työyhteisöjä.

      Kuuntele podcast TÄSTÄ!
      Jakson kesto on 28 min 4 s.

       TyönUudistaja-podcastissa Jaakko Sahimaa

       Podcast 6: Johda merkitystä

       StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas saa studioon vieraakseen organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaan. Anu ja Jaakko pureutuvat tällä kertaa merkityksellisyyden tematiikkaan, joka on kasvava trendi ja teema – onhan meistä jokaisella tarve kokea oma olemisensa jollain tavalla arvokkaaksi ja itselle mielekkääksi. Tässä ajassa iso osa merkityksen kaipuusta ohjautuu työelämään ja monilla on odotus siitä, että työ on iso merkityksellisyyden lähde. Kuinka tätä kaikkea voi ja kannattaa johtaa?

       Kuuntele podcast TÄSTÄ
       Jakson kesto on 34 min 26 s.

        Podcast7_Hietsilta-Mattila

        Podcast 7: Z-sukupolvi pelkää työelämän stressiä

        Seitsemännessä jaksossa keskustellaan nuorten työelämäodotuksista- ja peloista. Tuhansia nuoria vuosittain työllistävä StaffPoint on toteuttanut Nuorten työelämäodotukset ja pelot -selvityksen, jonka mukaan nuorten työelämäpeloissa korostuu stressi. Työelämältä sen sijaan odotettaan yhdenvertaisuutta, yhteisöllisyyttä ja avoimuutta.

        Anu Ahokkaan vieraana ovat yrittäjä ja vaikuttaja Anton Hietsilta sekä Stockmannin henkilöstöjohtaja Riikka Mattila. Miten voimme kehittää työelämää vastaamaan nuorten odotuksiin? Mitä voimme oppia nuorilta? Miten kehitämme työelämää hyödyntämään entistä paremmin eri sukupolvien vahvuuksia?

        Kuuntele podcast TÄSTÄ
        Jakson kesto on 39 min 10 s.

         TyönUudistajat Jakso 8 kuvitus

         Podcast 8: Suomi, maailman paras maa – myös kansainvälisille osaajille?

         Sarjan kahdeksannessa jaksossa Anu Ahokas keskustelee kansainvälisten osaajien rekrytoinnista StaffPointin kansainvälisten toimintojen johtajan Jenny von Knorringin ja Keskon päivittäistavarakaupan ja konsernin yhteisten toimintojen HR-johtajan Laura Kamtsanin kanssa. Suomeen kaivataan lisää työperäistä maahanmuuttoa. Tämä vaatii työnantajilta rohkeutta muokata työarkeaan monenlaisten työntekijöiden tarpeiden mukaan. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Entä ovatko suomalaiset työnantajat valmiita uudistumaan?

         Kuuntele lämminhenkinen keskustelu TÄSTÄ!
         Jakson kesto on 18 min 54 s.

          Jakso9 neliöbanneri 1080x1080

          Podcast 9: Yhä useampi yli 50-vuotias tekee rohkeita uramuutoksia

          Yhdeksännessä podcast-jaksossa aiheena on yli 50-vuotiaiden työnhakijoiden työllistyminen. Kun ikääntyneiden osuus väestöstä kasvaa, näkyy se pulana osaavista työntekijöistä. Samaan aikaan Suomessa eläkkeelle jäädään aiemmin kuin muissa pohjoismaissa. Myös työllisyysaste 55–64 -vuotiaiden ikäryhmässä on matala muihin Pohjoismaihin verrattuna.

          Miten työllistymistilannetta voisi kohentaa ja minkälaisia ovat kohderyhmän ajatukset työnhausta?

          Hostina toimii totutusti StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas ja vieraana työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

          Kuuntele podcast TÄSTÄ.

          Jakson kesto on 32 min 07 s.

           Podcast10_jaksokuva

           Podcast 10: Mitä jos se, mitä olemme tottuneet ajattelemaan stressistä, ei olekaan koko totuus?

           Työn Uudostajat -podcast-sarjan kymmenennessä jaksossa keskustellaan siitä, miten stressin voi valjastaa työelämässä hyvään. Anu Ahokas saa vieraakseen psykologian tohtori Laura Sokan.

           Sokka ravistelee juurtuneita käsityksiä stressistä ja herättelee asiantuntijaorganisaatioita katsomaan sitä uusin silmin, jotta stressi voidaan muuttaa vihollisesta voimavaraksi.

           Kuuntele podcast TÄSTÄ.

           Jakson kesto on 28 min 49 s.

            podcast_jakso 11 kuva

            Podcast 11: Hukkaako Suomi yli 50-vuotiaiden työhalut?

            Uusimmassa podcast-jaksossa pohditaan ratkaisuja yli 50-vuotiaiden työnhakijoiden kokemaan ikäsyrjintään. Podcastin hostina kuullaan StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas ja hänen vieraanaan johtajuuskehittäjä ja uravalmentaja Tiina Parikka.

            Kuuntele podcast TÄSTÄ!
            Jakson kesto on 37 min 20s.

             Podcast_12_jaksokuva

             Podcast 12: Raamittaako työelämä ajattelun?

             Suomalaisen työelämän valttikortti on terve vaatimattomuus – mutta tarvitsemme lisää syvällisiä ajatuksia ja yhdessä innostumista! 12. jaksossa podcastin host ja StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas haastattelee filosofi Esa Saarista työelämän muutoksissa pärjäämisestä, suomalaisen työelämän valttikortteista ja uusien oivallusten saamisesta.

             Kuuntele podcast TÄSTÄ!
             Tai katso podcast videona TÄSTÄ.

             Jakson kesto on 52 min 40s.

              Podcast 13 Saari neliökuva

              Podcast 13: Työllisyydenhoito sellaisena kuin sen pitäisi olla

              🎙Työn Uudistajat -podcastin 13. jaksossa StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas keskustelee työllisyydenhoidosta ja TE-palvelut 2024 -uudistuksesta yhdessä Tampereen työllisyysjohtaja Regina Saaren kanssa.

              TE24-uudistus on merkittävä, sillä julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 1.1.2025 työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille. Mitä tämä uudistus tarkoittaa kunnille tai työttömälle työnhakijalle? Millaiseen työllisyydenhoitoon muuttunut toimintaympäristö pakottaa ja kannustaa lähitulevaisuudessa? Pitäisikö kuntien tuottaa työllisyyspalvelut itse vai olisiko tehokkaampaa toteuttaa ne yhteistyössä yksityisten palveluntarjoajien kanssa?

              Kuuntele 13. jakso TÄSTÄ.

              Jakson kesto on 36 min 25s.

               Ei aikaa kuunnella? Lue podcast-blogimme!

               podcast-sivun kuvituskuva-01
               Työn Osaajat -blogi
               12.10.2023

               Maailman paras maa – myös kv-osaajille?

               Suomeen kaivataan lisää työperäistä maahanmuuttoa, joka vaatii työnantajilta rohkeutta muokata työarkeaan - ovatko suomalaiset työnantajat valmiita uudistumaan?

               Lue lisää
               podcast-sivun kuvituskuva-01
               Työn Osaajat -blogi
               19.6.2023

               Z-sukupolvi pelkää työelämän stressiä

               Työn Uudistajat -podcast: Keskustellaan nuorten työelämäodotuksista ja -peloista.

               Lue lisää
               Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
               Työn Osaajat -blogi
               23.1.2023

               Työelämän muotoilua

               Työn Uudistajat -podcast: Tällä kerta syvennytään työn murrokseen työntekijän näkökulmasta!

               Lue lisää

               Lisää podcast-blogeja!

               Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
               Työn Osaajat -blogi
               11.10.2022

               TyönOsaajat podcast: Osaajapula

               Työn Uudistajat -podcast: Osaajapula – mistä tekijät kasvuun? Mikä ihmeen puuttuva puoli miljoonaa?

               Lue lisää
               Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
               Työn Osaajat -blogi
               10.3.2023

               Suomi kansainvälistyy

               Suomi kansainvälistyy – onko Suomi valmis? Jaksossa syvennytään siihen, onko Suomi valmis kansainvälistymiselle.

               Lue lisää
               Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
               Työn Osaajat -blogi
               25.5.2023

               Työmarkkinat murroksessa

               Suomalaisella työmarkkinalla on haastava tilanne: suuren kohtaanto-ongelman takia yrityksillä on vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa.

               Lue lisää

               Lisää Työn Uudistajat podcast -blogeja!

               Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
               Työn Osaajat -blogi
               22.12.2023

               Stressi

               Erityisesti stressi korostuu nuorten työelämäpuheessa. Tällä hetkellä nuorten suurin sairaspoissaolojen syy ovat mielenterveyden häiriöt.

               Lue lisää
               Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
               Työn Osaajat -blogi
               18.12.2023

               +50-vuotiaat rohkeita uramuutoksissaan

               Työn uudistajat podcast: Yhä useampi yli 50-vuotias tekee rohkeita uramuutoksia

               Lue lisää
               podcast-sivun kuvituskuva-01
               Työn Osaajat -blogi
               14.2.2024 - Teea Hurme-Rintala

               Hukkaako Suomi +50-vuotiaiden työhalut?

               Työurat pitenevät vasta kun asenteet yli 50-vuotiaita osaajia kohtaan päivittyvät

               Lue lisää

               Podcastit blogeina - jaksot 12-

               podcast-sivun kuvituskuva-01
               Työn Osaajat -blogi
               3.5.2024

               Raamittaako työelämä ajattelun?

               Tarvitsemme lisää syvällisiä ajatuksia ja yhdessä innostumista työelämään!

               Lue lisää

               Ruusut, risut ja uudet podcast-ideat?

               Teea Hurme-Rintala
               Teea Hurme-Rintala
               Markkinointi- ja viestintäjohtaja