Siirry sisältöön

Podcastit

Millaisessa murroksessa Suomen työelämä on? Ovatko kansainväliset osaajat välttämättömiä työmarkkinoille? Miten kohtaanto-ongelma ratkaistaan? Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua suomalaisesta työelämästä ja sen uudistumisesta – ilman juhlapuheita ja poliittista jargonia! Työn Uudistajat -podcastia juontaa StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas, joka pureutuu teemoihin yhdessä vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa.

Jaksoja on tulossa 6 ja podcast-vieraina mm. Varman tj. Risto Murto, EK:n tj. Jyri Häkämies, Keskuskauppakamarin tj. Juho Romakkaniemi, Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo sekä työelämän muotoilija Aku Varamäki.

Tervetuloa mukaan!

  Podcast-jaksokuva1

  Podcast 1: Loppuuko Suomesta työikäinen väestö?

  Ensimmäisessä podcast-jaksossa keskustellaan loppuuko Suomesta työikäinen väestö kesken ja millä reseptillä tilanteen voisi ratkaista.

  Anu Ahokkaan vieraaksi saapuu työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto. Murrolta lokakuussa 2022 ilmestynyt Puuttuvat puoli miljoonaa -kirja paneutuu väestökehityksen kautta maamme tulevaisuuteen. Kuinka paljon enemmän ihmisiä tarvitsisimme lähivuosikymmeninä, jotta kasvaisimme yhtä paljon kuin naapurimaamme Ruotsi? Yksinkertaisesti Suomessa tarvitaan lisää käsiä.

  Kuuntele podcast TÄSTÄ
  Jakson kesto on 30 min 30 s.

   Staffpoint J2 1080x1080

   Podcast 2: Suomi kansainvälistyy Suomessa – olemmeko valmiita?

   StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas saa tällä kertaa vieraakseen Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen, joka on kokenut politiikan toimija niin Suomessa kuin Euroopassa. Anu ja Juho pohtivat jaksossa Suomen väestökehityksen synnyttämää akuuttia haastetta: osaajapula on merkittävä ja tilanne tulee pahenemaan tulevina vuosikymmeninä. Ratkaiseva kohtalon kysymys Suomelle kuuluukin, kuinka saamme Suomen kansainvälistymään omalla kotikentällä. Huomattava osa työvoimapulasta kärsivistä yrityksistä ei ole kokeillut ratkaisuksi kansainvälistä rekrytointia. Miksi ei?

   Kuuntele podcast TÄSTÄ!
   Jakson kesto on 24 min 26 s.

    podcast3_kuvituskuva 1080x1080

    Podcast 3: Työmarkkinat murroksessa - joustavatko vai jarruttavatko olemassa olevat rakenteet?

    Kolmannessa Työn Uudistajat -podcastissa Anu Ahokas keskustelee EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen kanssa suomalaisen työmarkkinan haasteesta - kohtaanto-ongelman takia yrityksillä on todellisia vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa.

    Työ- ja elinkeinoministeriön tilastot elokuulta 2022 kertovat, että avoimia työpaikkoja on lähes 180 000, työnhakijoita taas 240 000. Työpaikat ja työntekijät eivät yksinkertaisesti kohtaa. Kohtaanto-ongelma ei ole pelkästään kasvun este, vaan se voi muodostua jopa koko liiketoiminnan esteeksi.

    Miksi työpaikat ja työnhakijat eivät kohtaa? Millaisia ratkaisuja kohtaanto-ongelmaan tarjoilee EK:n Häkämies?

    Kuuntele podcast TÄSTÄ!
    Jakson kesto on 22 min 4 s.

     Ei aikaa kuunnella? Lue podcast-blogimme!

     podcast-sivun kuvituskuva-02
     Työn Osaajat -blogi
     11.10.2022

     TyönOsaajat podcast: Osaajapula

     Työn Uudistajat -podcast: Osaajapula – mistä tekijät kasvuun? Mikä ihmeen puuttuva puoli miljoonaa?

     Lue lisää

     Ruusut, risut ja uudet podcast-ideat?

     Teea Hurme-Rintala
     Teea Hurme-Rintala
     Markkinointi- ja viestintäjohtaja