Siirry sisältöön

Alkuvuoden 2021 VeKO-kuulumisia

Vuonna 2021 edistämme pohjois-savolaisten yritysten tarpeiden ja kansainvälisten osaajien monipuolisen osaamisen mätsäystä. Alkuvuodesta järjestimme yrityksille ja kv-osaajille mahdollisuuden tavata toisensa turvallisesti verkon välityksellä. Lisäksi kehitämme räätälöityjä palveluita yrityksille rekrytointiprosessin eri vaiheisiin ja vahvistamme kv-osaajien työnhakutaitoja ja verkostoitumista. Yhteistyömme Talent Hub -verkoston ja eri sidosryhmien kanssa jatkuu tiiviinä.

VeKO Virtual Networking Event 4.2.2021

Helmikuun alussa järjestetyssä virtuaalisessa tapahtumassa projektipäällikkö Nuppu Suvanto, International Hub Tampere, kertoi Tampereen alueella tarjottavista palveluista yrityksille ja kansainvälisille osaajille. Pohjois-Savon paikallista Talent Hub -toimintaa avasi projektipäällikkö Jarkko Surakka, Pohjois-Savo Talent Hub, Savonia amk.

Tapahtumaan osallistuneet yritykset esim. Genelec, FinVector esittelivät toimintaansa ja parisenkymmentä aktiivista talenttia käyttikin tutustumistilaisuutta hyväkseen. He kertoivat omasta osaamisestaan yritysten virtuaalihuoneissa ja rohkeimpien talenttien hissipuheet olivat osa yhteistä ohjelmaa.

Niin yritykset kuin talentitkin pitivät tapahtumaa hyvänä mahdollisuutena tutustua toisiinsa ja kuulla enemmän alueen Talent Hub -toimijoista. Talentit toivoivat lisää rekrytoivia yrityksiä seuraavaan verkostoitumistapahtumaan, joka järjestetään 11. toukokuuta. Voit jo kertoa kiinnostuksestasi ja ideoistasi Marcolle.

VeKO Talent Pool, ohjaus ja matchmaking

Olemme aloittaneet talenttipoolin keräämisen korkeakoulutetuista kansainvälisistä osaajista ja erityisosaajista, jotka asuvat jo Pohjois-Savossa tai ovat kiinnostuneita muuttamaan tänne. Talenttipoolimme tarkoitus on tehostaa kansainvälisten osaajien työllistymistä alueemme yrityksiin. Talenttipooliin liittyvä voi myös saada ohjausta työnhakuun. Talentin mahdollisesti piilossa olevaa osaamista voidaan kartoittaa uudella SkillLab-työkalulla, jonka Spring House Oy on ottanut käyttöön. Lisätietoja rekrytoinnista, työnhausta ja SkillLab-työkalusta saat ottamalla yhteyttä Mirkaan.

Palvelut asettautumiseen, kotoutumiseen sekä perehdyttämiseen

Tarjoamme lisäksi palveluita ja koulutuksia työnsä aloittavien kv-osaajien ja heidän perheidensä mahdollisimman vaivattomaan sopeutumiseen uudelle kotiseudulle ja työpaikkaan. Kansainvälisen osaajan rekrytoivalla yrityksellä on mahdollista rakentaa kanssamme omiin tarpeisiin räätälöitävä palvelu- ja koulutuskokonaisuus. Muutama eri alojen yritys onkin jo tarttunut tähän maksuttomaan mahdollisuuteen. Kiinnostuneet yritykset saavat lisätietoja Tanjalta.

Hyvää kevättä toivottaen,
Mirka Niskala ja VeKO-tiimi