Siirry sisältöön

Kelan NUOTTI- ja TEAK-valmennukset

Tervetuloa Kelan järjestämään ammatilliseen kuntoutukseen

Jos työkykysi heikentyy, lähde ajoissa liikkeelle ja hakeudu ammatilliseen kuntoutukseen. Voit keskustella tilanteestasi yhdessä työnantajan, työterveyshuollon tai hoitavan lääkärisi kanssa. Tietoja kuntoutuksesta voit kysyä myös oman eläkelaitoksesi tai vahinkoyhtiösi kuntoutusasiantuntijalta sekä Kelasta. Spring House & Innomari tuottavat Kelalle ammatillisen kuntoutuksen kursseja ja valmennuksia.

Kelan järjestämä ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu erityisesti työelämän ulkopuolella oleville, nuorille ja osatyökykyisille. Kelan kuntoutus voi olla mahdollista myös silloin, kun työeläkelaitoksen tukeman ammatillisen kuntoutuksen kriteerit eivät täyty.

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennuksessa 16–29-vuotias nuori saa oman henkilökohtaien valmentajan, jonka kanssa voi yhdessä pohtia tulevaisuutta. Valmentaja tukee nuorta hänen elämäntilanteessaan ja opiskelu- ja työelämäsuunnitelmien tekemisessä. Valmentajan kanssa rakennetaan nuoren vahvuuksille ja toiveille perustuvat tavoitteet sekä lähdetään yhdessä niitä kohti.

Katso TÄSTÄ NUOTTI-valmennuksen esite

Näin haet NUOTTI-valmennukseen

Nuori tai nuoren kanssa työskentelevä ammattilainen voi ottaa yhteyttä Kelaan, puh. 020692205. Nuori haastatellaan ja hakemus otetaan suullisesti vastaan. Lue lisää ohjautumisesta ja palveluntuottajista Kelan sivuilta.

Työllistymistä edistävä TEAK-kuntoutus

Tuotamme nyt myös KELA:n työikäisten varhaisen kuntoutuksen TEAK-kuntoutusta (Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus). TEAK auttaa löytämään mahdollisia väyliä työelämään esim. terveydellisistäongelmista huolimatta. TEAK:ssa valmentaja tukee, ohjaa ja auttaa eteenpäin. Autamme sinua, joka tarvitset tukea urasuunnitelman teossa ja ammatinvalinnassa seka alan soveltuvuuden varmistamisessa. Saat myos ohjausta avoimille työmarkkinoille hakeutumisessa!

Katso TÄSTÄ TEAK-kuntoutuksen esite!

Näin haet TEAK-kuntoutukseen

Hae TEAK-kuntoutusta ilman lääkärinlausuntoa soittamalla KELA:n palvelunumeroon 020 692 205. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinut ja vastaanottaa suullisen hakemuksen.

Mikäli olet yli 30-vuotias, voit hakeutua kuntoutukseen varaamalla ajan lääkärille ja hankkimalla B-lausunnon, jossa sinulle suositellaan TEAK-kuntoutusta. Tämän jälkeen täytät KELA:n lomakkeen KU 101 ja toimitat sen KELA:lle. Hakemuksen jalkeen saat päätöksen KELA:lta ja palvelu voidaan aloittaa! Polkusi työllistymiseen voi alkaa.