Siirry sisältöön

Nuorten valmennus – Autamme sinua työllistymään tai aloittamaan opiskelut!

Nuorten valmennus on suunnattu alle 30-vuotiaille työnhakijoille Helsingin ja Länsi-Uudenmaan alueella. Autamme sinua etsimään ja hakemaan sopivia työ- tai opiskelupaikkoja sekä tuemme työsuhteen tai opintojen alkumetreillä. Saat rinnallesi ammattitaitoisen, ystävällisen ja motivoituneen valmentajan, joka kannustaa ja ohjaa sinua koko valmennuksen ajan.

Yksilöllinen, tavoitteellinen palvelu ja räätälöidyt sisällöt

Huomioimme yksilöllisen tilanteesi ja räätälöimme valmennuksen vastaamaan juuri sinun tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Valmennuksen kesto on kokonaisuudessaan 6 kuukautta, jonka aikana saat yksilöllistä, työllistymiseen tähtäävää valmennusta. Tarvittaessa pohdimme myös osaamisen täydentämistä ja erilaisia kouluttautumismahdollisuuksia. Valmennustavat, -menetelmät, -sisällöt ja yhteydenpito sovitaan aina erikseen jokaisen asiakkaan kanssa. Valmennus voidaan toteuttaa lähi- ja/tai etäohjauksessa vallitsevan tilanteen ja toiveidesi mukaisesti.

Kartoitamme ja tunnistamme olemassa olevaa osaamistasi ja autamme sinua markkinoimaan tätä työnantajille entistä tehokkaammin. Tarvittaessa saat uraohjausta ja autamme sinua löytämään itsellesi sopivan ja mielekkään alan: opiskelupaikan ja/tai työtehtävät. Voimme myös esitellä osaamistasi sopiville työnantajille ja järjestää työhaastatteluja aitoihin työpaikkoihin. Valmennuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa työelämässä vaadittavia osaamispasseja (hygienia-, anniskelu- ja ikärajapassi sekä työturvallisuus- ja tulityökortti), mikäli nämä tukevat työllistymistäsi.

Valmennuksen sisältöjä voivat lisäksi olla muun muassa:

  • Työnhakutaidot (mm. erilaiset työnhakukanavat, työpaikkojen löytämien, hakemusasiakirjat, työhaastatteluun valmistautuminen, erottautuminen, sosiaalisen median hyödyntäminen)
  • Työllistymisen eri vaihtoehdot (mm. osa- ja kokoaikainen työ, vuokratyö, yrittäjyys, palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistäminen)
  • Työelämävalmiudet (mm. viestintä-, vuorovaikutus- ja it-taidot, työmarkkinatilanne, itsetuntemus)
  • Kouluttautumismahdollisuudet (mm. eri alojen opinnot ja osaamisvaatimukset, osa -ja kokotutkinnot, opintojen rahoitus)
  • Verkostoituminen (mm. verkostojen rakentaminen, kasvattaminen ja hyödyntäminen)
  • TE-palvelut ja työllistymisen tuet (mm. Oma asiointi, palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu)

Valmennuksen aikana teet valmentajan tuella aktiivista työnhakua aitoihin työpaikkoihin, piilotyöpaikkoja unohtamatta. Kun sopiva työ- tai opiskelupaikka löytyy, varmistamme aloituksen sujuvuuden ja tuemme työsuhteen ja opintojen käynnistymisessä tarpeen mukaan.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia verkkotyökaluja ja etäyhteyksiä

Hyödynnämme sekä kasvokkaisessa että etävalmennuksessa erilaisia sähköisiä työkaluja, kuten Teams, Moodle, videopuhelut ja osaamisen profiloinnin työkalu. Huomioimme työkalujen valinnassa eri taitotasot ja varmistamme, että sinulla on riittävät taidot työkalujen sujuvaan käyttöön.

Valmennettavien kommentteja vastaavasta nuorille suunnatusta työllistymiseen ja opintoihin tähtäävästä yksilövalmennuksesta:

”Tämä palvelu pelasti kyllä minut ja tilanteeni. En usko että olisin saanut nykyistä työtäni ilman valmentajan apua!”

”Minusta tuntui että ohjaajaani oikeasti kiinnosti tilanteeni ja hän oli motivoitunut auttamaan minua tarvitsemallani tavalla. Uskon että en välttämättä olisi päässyt haastatteluun työpaikkaa varten johon lopulta työllistyin, ilman hänen antamiaan vinkkejä cv:tä ja hakemuskirjettä varten.”

”Ohjaajani oli erittäin motivoiva, ja uskoi minuun ja kykyihini, joka antoi minulle uskoa itseeni. Hänen vinkeillään ja neuvoilla uskalsin edes yrittää, ja yritys palkittiin viiden vuoden työttömyyden jälkeen työsuhteella sekä oppisopimuskoulutuksella, jolla valmistun ammattiin, joka tuntuu tällä hetkellä omalta alalta ja motivaatio opiskeluun ja työntekoon on huipussaan. Vihdoinkin onnistuin, ja asiat ovat edenneet minulle mieluisaan suuntaan!”

”Palvelu on antanut paljon uusia vaihtoehtoja ja auttanut keskittämään energiaa oikeisiin väyliin ja asioihin. Paljon on tullut uutta ja hyödyllistä tietoa ja tapahtumaa esille. Myös ohjaus itsessään on ollut mukavaa, rentoa mutta selkeää ja todella tulee olo että joku tosiaan on valmis auttamaan ja ohjaamaan minua juuri minulle sopivin keinoin. Ei mitään huonoa sanottavaa, paljon paljon hyvää.”

”Palvelu on ollut erittäin kannustavaa ja asiantuntevaa! Jokainen käynti on lisännyt huimasti tietämystäni ja osaamistani työnhaussa ja olen päässyt nopeasti eteenpäin. Haastatteluihin pääsyistä ja tämän hetkisestä työpaikastani on iso kiitos SpringHousen valmentajalle, jonka kanssa olemme käyneet läpi työnhakuun ja opiskeluun liittyviä asioita. Suosittelen ehdottomasti!”

Palvelun esite

Nuorten valmennus Spring House

Tutustu palveluun videolla

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ota yhteyttä Uudenmaan TE-toimistoon tai kotikuntasi kuntakokeiluun ja kerro kiinnostuksestasi Nuorten valmennukseen. Yhteyttä voit ottaa esimerkiksi Oma Asiointi -nettipalvelun kautta. Vastuuasiantuntijasi sopii kanssasi valmennukseen osallistumisesta, minkä jälkeen valmentajamme ottaa sinuun yhteyttä.

Voit kysyä meiltä lisää palvelusta numerosta 09 726 2800 tai osoitteesta uusimaa @ springhouse.fi

Vi betjänar också på svenska!
Vällkommen!

Service available also in English!
Welcome!