Siirry sisältöön

Sujuvasti soteen –valmennus maahanmuuttajien työllistymisen nopeuttamiseksi

Vikkelästi töihin -hankkeen valmennus Sujuvasti soteen tarjoaa maahanmuuttajalle mahdollisuuden tutustua sosiaali- ja terveysalaan ja opiskella sairaanhoitajakoulutuksen alkuvaiheen opintoja.

VIKKELÄSTI TÖIHIN – malli maahanmuuttajien työllistymisen nopeuttamiseksi -hankkeessa ovat mukana Tampereen ammattikorkeakoulu (päätoteuttaja), Spring House Oy ja SASKY koulutuskuntayhtymä (osatoteuttajat) 1.11.2021 – 31.8.2023. Hanke kuuluu Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmaan.

Hankkeen Sujuvasti Soteen -valmennus tarjoaa maahanmuuttajalle mahdollisuuden tutustua sosiaali- ja terveysalaan ja opiskella sairaanhoitajakoulutuksen alkuvaiheen opintoja. Valmennukseen kuuluu työharjoittelua, hoitotyön opintoja, suomen kielen opintoja sekä ura- ja opinto-ohjausta.

Kohderyhmänä maahanmuuttajat:

  • rekisteröitynyt työnhakija ja työttömyysetuuden piirissä oleva (työttömyysetuuden piirissä koko koulutuksen ajan)
  • suomalainen henkilötunnus
  • suomen kielien taito vähintään A2 tasolla
  • vähintään toisen asteen tutkinto tai vastaava ulkomainen tutkinto (hakukelpoisuus korkeakouluopintoihin)

Valmennukseen voi hakea ilman sote-alan kokemusta tai koulutusta, mutta valmennus soveltuu myös sellaiselle henkilölle, jolla on jo esimerkiksi alan tutkinto suoritettuna (esim. ulkomailla tai Suomessa suoritettu sairaanhoitajan tutkinto).

Opetus suunnitellaan yksilöllisesti osallistujan aikaisempi sote-alan koulutus ja kokemus huomioon ottaen enintään 10 kuukauden ajalle. Opiskelun voi suorittaa sivutoimisesti (alle 20 t/vko) tai kokopäiväisenä opiskeluna (25–40 t/vko).

Opetus järjestetään sekä lähi- että etäopetuksena

Opetus järjestetään suomeksi arkipäivisin lähiopetuksena ja etäopetuksena sekä itsenäisenä verkko-opiskeluna. Lähiopetukset toteutuvat Tampereen ammattikorkeakoulun tiloissa (Kuntokatu 3, Tampere) ja Saskyn tiloissa (Laukontori 9, Tampere). Työharjoittelut toteutuvat Pirkanmaan alueella sosiaali- ja terveysalan työpaikoilla.

Hyväksytysti suoritetuilla Sujuvasti soteen –valmennuksen opinnoilla voi hakea hyväksilukua sairaanhoitajan tutkintoon Tampereen ammattikorkeakoulussa tai myös muissa ammattikorkeakouluissa.

Hae mukaan

Ensimmäinen ryhmä alkoi 29.8.2022.

Toinen ryhmä alkaa 16.1.2023. Hakuaika 1.10.2022-28.11.2022, valintakoe 30.11.2022. Hae mukaan täältä!

Hankkeen viralliset verkkosivut ja hakulomake: https://projects.tuni.fi/sujuvastisoteen/

Lisätiedot:

Grace Hoffrén, projektikoordinaattori
044 475 3852
grace.hoffren@springhouse.fi