Siirry sisältöön
Huomisen työelämä, Espanja, Fuengirola, Ideat ja ilmiöt
Takaisin

”Aurinko tuo työntekoon uusia vivahteita!”

Nykyään monia töitä pystytään tekemään mistä vain, kunhan käytössä on toimiva nettiyhteys. Siksi on entistä helpompaa lähteä etsimään virikkeitä maailmalta.

Etelän lämmössä vaikeatkin asiat on huomattavasti helpompi käsitellä. Niin väittää ainakin StaffPointin Espanjan toimiston operatiivinen johtaja Otto-Ville Pyykkö.

”Jos joku miettii, miksi esimerkiksi Espanjaan kannattaa lähteä töihin, niin ainakin sen takia, että täällä aurinko paistaa 320 päivää vuodessa. Työhän on työtä kaikkialla, mutta siihen tulee erilaisia näkökulmia, kun on itse rentoutuneempi ja ihmiset ovat ystävällisempiä. Auringon vaikutuksen näkee selvästi, esimerkiksi kiirettä ja stressiä on helpompi käsitellä”, Pyykkö listaa.

Lähdön Espanjaan ei tarvitse olla pysyvä elämänmuutos, vaan se voi myös tuoda kaivattua vaihtelua arkeen esimerkiksi muutamaksi vuodeksi. Samalla työskentely ulkomailla voi olla harppaus uralla haluttuun suuntaan – oli se sitten eteen- tai taaksepäin.

”StaffPoint on erittäin hyvä ja arvostettu työnantaja. Espanjan toimistolla jotkut ovat edenneet esimiesasemaan, mutta urakehitys on mahdollista myös konsernimme palvelukseen Suomeen. Ja toimintamme kehittyy koko ajan, eli mitä isommaksi kasvamme, niin sitä enemmän pystymme tarjoamaan myös ammatillisia vaihtoehtoja täällä”, Pyykkö visioi.

Vuokratilojen avulla aurinkoon

Työntekijälle aika Espanjassa tarjoaa yleensä elämänkokemusta ja avartaa maailmankatsomusta. Mutta myös työnantajat voivat hyödyntää auringon etuja. Toiminnan väliaikainen siirto ulkomaille onnistuu kätevästi erilaisten vuokrattavien työtilojen ansiosta.

”Miksei vaikka lennättäisi tiimiään aurinkoon kuukaudeksi tai muutamaksi? Sillä tavalla voi joko palkita henkilöstöä tai tuoda syvyyttä ja näkökulmia työhön. Viikko ei välttämättä riitä pääsemään irti siitä Suomen kulttuurista, joten siksi kuukausi on mielestäni ihan minimi”, Pyykkö puntaroi.

Hänen mielestään Aurinkorannikko on valikoitunut yhdeksi suomalaisten suosimaksi keskittymäksi ulkomailla syystä. Se on Euroopassa kätevien välimatkojen päässä, yhteydet ovat toimivat ja paikka tarjoaa jokaiselle jotain – vauvasta vaariin.

”Tänne voi hyvin lähteä vaikka koko perheen voimin. Auringossa tulee tehtyä paljon enemmän asioita, kun Suomessa todennäköisesti vain istuisi sisällä. Jotkut ovatkin ilahtuneena todenneet tänne tultuaan, että voiko elämä ihan oikeasti olla tällaistakin? Kyllä, kyllä se oikeasti voi!” Pyykkö vakuuttaa ja nauraa.