Siirry sisältöön
Huomisen työelämä, Tiina Forsbom, ulkoistaminen
Takaisin

HR:n ulkoistaminen tuo tehokkuutta – selkeä strategia lisää hyötyjä

Muun muassa palkkahallintojen ja rekrytointiprosessien ulkoistaminen on jo vakiinnuttanut paikkansa liike-elämässä, mutta StaffPoint-konsernin henkilöstöjohtaja Tiina Forsbom uskoo, että tulevaisuudessa sitä voidaan hyödyntää paljon monimuotoisemminkin.

”Miksi ei? Käytännössä melkein kaiken henkilöstöhallintoon liittyvän voi ulkoistaa, joten sitä mahdollisuutta kannattaisi käyttää paljon enemmän muun muassa kustannustehokkuuden ja joustavuuden lisäämiseksi.”

Hedelmällisintä ulkoistaminen on usein keskisuurille yrityksille, joilla ei ole ollut omaa henkilöstöhallintoa aiemmin. HR-kumppanilta voi myös oppia toimintamalleja ja konsepteja, mutta osaaminen on asiantuntijataholla silti lähes aina monimuotoisempaa. Siksi pitkäjänteinen yhteistyö palkitsee.

”Monesti ulkoistaminen tuo selkeitä kustannussäästöjä jo itsessään, mutta tärkeää on miettiä ulkoistuksen tavoitteet ja päämäärät, se miksi ulkoistetaan. Parhaat tulokset vaativat joskus aikaa, siksi on myös olennaista rakentaa strategia ja luottamus tukevalle pohjalle kumppanin kanssa”, Forsbom kertoo.

Poikkeustilanteisiin tarpeellista asiantuntijuutta

Kun HR-toiminta on ulkoistettu luotettavalle kumppanille, yhteistyöstä on hyötyä myös erityisosaamista vaativissa tilanteissa, liittyi se sitten vaikka HR-järjestelmiin tai yhteistoimintaneuvotteluihin.

”Avun pyytäminen on luontevampaa kuin yhteistyötä on jo tehty ja osapuolet tuntevat toistensa toimintatavat. Hyvällä HR-kumppanilla on osaamista poikkeustilanteisiin valmiiksi,” Forsbom selittää.

Hänen mielessään erityistilanteissakin on tärkeää, että strategia on mietitty kunnolla. On olennaista pohtia esimerkiksi sitä, mitkä ovat yritykselle itselleen haastavia asioita, missä kaivataan välillä erilaista osaamista ja minkälaisissa määrin.

Ulkoistamisella pystytään Forsbomin mukaan kohdentamaan osaamista joustavammin ja täsmällisemmin.

”Ulkoistettuna tehdään sama työ, mutta HR:n ammattilainen pystyy tekemään sen usein tehokkaammin. Henkilöt ovat kaikille yrityksille kriittinen menestystekijä, joten jos HR-prosesseihin saa asiantuntevan kumppanin, se auttaa yritystä fokusoimaan sen omaan erityisosaamiseensa ja menestymään entistä paremmin.”

StaffPoint tuntee koko työelämän kaaren ja auttaa viisaimpien vaihtoehtojen valinnassa. Lue lisää ratkaisuistamme tästä!