Siirry sisältöön
Minna Arneal, Työelämän trendit
Takaisin

Työelämän trendit 2022 – onnistu rekrytoinnissa

Yritysten kasvua ja jopa liiketoimintaa haastaa puute osaajista. Nimitysuutisten määrä kertoo kuitenkin onnistumisista rekrytoinneissa.

StaffPoint tuntee työmarkkinat Suomessa ja kansainvälisesti. Lue asiantuntijamme vinkit, mitä ilmiöitä työnantajana kannattaa seurata. Miten tavoitat talentit?

Etätyön mahdollistama jousto puhuttelee asiantuntijoita

Ensimmäinen selkeä ilmiö on työntekijöiden markkinat. Taustalla on pandemian kiihdyttämä työelämän murros, joka vain kasvattaa itseohjautuvuutta. Etätyö lisää vaatimuksia niin johtamisen kuin työntekijäkokemuksen osalta. Asiantuntijan kynnys työpaikan vaihtoon madaltuu keskellä hybridityön arkea. Tunnistamme nämä haasteet asiakasyritystemme kautta. Osaava rekrytointikumppani auttaa löytämään passiiviset työnhakijat. Käännetään markkinat toisinpäin.

Joustavat työsuhteet palkitsevat molempia osapuolia

Nousevana trendinä on tarve johtaa itse omaa työuraansa. Työsuhteen muoto ja kesto ovat yhä enemmän työntekijöiden käsissä. Eri toimialojen freelancerit, vuokratyöntekijät ja interim-johtajat ovat aito mahdollisuus täydentää organisaation osaamista joustavasti. Koko asiantuntijatiimin vuokraaminen yrityksen käyttöön on yksi esimerkki käytännöllisistä ratkaisuistamme.

Digitalisaatio vapauttaa aikaa rutiinitöistä

Rutiinitehtävien automatisointi voi parhaimmillaan vapauttaa asiantuntijan työaikaa ja lisätä näin oman työn mielekkyyttä. Digitalisaatio etenee alalla kuin alalla, siksi yrityksissä on todellinen tarve digiosaajille. Autamme löytämään ja houkuttelemaan markkinoiden parhaimmat talentit. Lisäksi tehostamme esimiesten arkea digitaalisilla ratkaisuilla, jotka helpottavat vaikkapa työvuorojen hallintaa tai rekrytointiprosessia.

Käytä kansainvälisiä osaajia – vahvista monimuotoisuutta

Nähtävillä on, että monikulttuuriset yritykset kasvattavat kilpailuetuaan. Siksi on aika täydentää mielikuvaa maailman onnellisemmaksi maaksi. Globaalit markkinat vaativat kielitaidon lisäksi kulttuurien tuntemusta. Kansainvälisiä talentteja houkuttavat tasa-arvoinen työelämä, korkea elämänlaatu ja kehittymismahdollisuudet. Olemme tavoitteellisesti kasvattaneet osaamistamme kansainvälisistä rekrytointipalveluista asiakasyritystemme hyödyksi, myös kumppanuuksien kautta ja löydämme talentit niin Suomen rajojen sisältä kuin ulkopuoleltakin.

Vastuullinen työnantaja johtaa työkykyä koko uran ajan

Työkykyjohtaminen varmentaa työssä jaksamista etätyöaikana ja työvoiman ikääntyessä. Tämä iso kokonaisuus vaatii suunnitelmallisuutta, jotta tavoite ei huku päivittäisten HR-tehtävien alle. Työvoiman riittävyyden kannalta täsmätyökykyiset työntekijät voivat vahvalla motivaatiollaan olla merkittävä täydennys ja yksilön kannalta työkykyyn sopivan tehtävän löytäminen on korvaamatonta. Olemme apuna tuomalla työkykyjohtamisen uusia keinoja esimiestenne avuksi. Vahvistetaan vastuullista työnantajuutta yhdessä.

Minna Arneal, Toimialajohtaja, StaffPoint Professionals