Siirry sisältöön
Asiaskascase Punanaamio
Takaisin

Videohaastattelut toivat potkua Punanaamion rekrytointeihin

Videohaastattelut tehostivat työntekijöiden rekrytointeja hauskanpitoon ja naamiaisiin erikoistuvan Punanaamion sesonkihaussa. StaffPointin tarjoaman palvelun avulla sopivat osaajat pystyttiin kartoittamaan hakijoiden joukosta entistä nopeammin.

Verkkokauppaa ja kivijalkamyymälöitä Turussa, Helsingissä ja Tampereella ylläpitävän Punanaamion tärkein sesonki on syksyllä vietettävä Halloween, mutta vappu ja penkkarit pitävät myös kiireisinä. Vuonna 1993 perustettu, naamiaispukeutumiseen keskittyvä yritys on Suomessa melko poikkeuksellinen ja siellä työskentely vaatiikin työntekijöiltä sopeutumiskykyä erilaisiin tilanteisiin. StaffPointin avulla Punanaamiossa kokeiltiin ensimmäistä kertaa videohaastattelua rekrytointiprosessin osana positiivisin tuloksin.

"Haemme sellaisia ihmisiä, joiden pitää todella nopeasti pystyä hyppäämään erikoiseen tilanteeseen. Avoimuus ja rohkeus on aina kaikista tärkeintä", Punanaamion myyntijohtaja Kreetta Linnanmäki kertoo.

Videoista hyödyllisiä lisätietoja rekrytointiin

Videohaastattelujen avulla rekrytoinnit ovat onnistuneempia ja tehokkaampia. Sopivat hakijat on pystytty käytännössä seulomaan jo ennen varsinaista haastattelua, jolloin kummankaan osapuolen aikaa ei mene hukkaan.

"Pelkältä paperilta on aina vaikea sanoa, millainen joku on. Joillekin ihmisille iloisuus ja ulospäinsuuntautuneisuus voi tarkoittaa eri asioita. Koska myymme erikoistuotteita on vaikea löytää sesonkiavuksi henkilöä, jolle tuotevalikoimamme tai alamme olisi jo entuudestaan tuttu. Siksi hakijan luonne ja persoona ovat meillä todella ratkaisevassa roolissa", Linnanmäki sanoo.

Linnanmäki uskoo, että videohaastattelut lisäävät rekrytointien vaatimustasoa ja siksi myös niiden onnistumisia. Videohaastattelut paljastavat persoonasta paljon enemmän, jolloin rekrytointia hoitavan konsultinkin on pakko kiinnittää huomiota useampiin seikkoihin.

Videohaastatteluiden perusteella saa helposti myös selville todellisen kuvan työnhakijan kielitaidosta, jos eri kielien osaamiselle on vaatimusta.

"Meidän videohaastatteluissa on ollut myös englanninkielinen kysymys, sillä sen osaaminen on välttämätöntä. Emme etsi vain kassan käyttäjää, vaan asiakaspalvelijaa, jonka pitää osata kertoa puvuista ja sellaisesta. Videohaastattelusta näkee kielitaidon hyvin eri tavalla ja se on hakijallekin plussa, etteivät vaatimukset tule yllätyksenä", Linnanmäki selittää.

Olennaiset asiat helposti esiin

Myös StaffPointin käyttämää videohaastattelutyökalua RecRightia Linnanmäki pitää kätevänä. Videot on jaettu pätkiin kysymysten mukaan, joten ensin voi katsoa vastaukset omasta mielestään olennaisimpiin kysymyksiin.

"Pätkissä haastattelua on helpompi seurata verrattuna siihen, että katsoisi yhden pitkän esittelyvideon, josta ei tiedä milloin olennaisista asioista kerrotaan. Videot on hyvä pitää napakkana. Pitkä video voi olla mielenkiintoinen, mutta suuri osa siitä saattaa olla turhaa tietoa rekrytoinnin kannalta", Linnanmäki toteaa.

Hän suosittelisinkin videohaastatteluja myös muille yrityksille, etenkin jos etsitään tekijöitä asiakaspalvelutehtäviin.

"Riippuu varmasti paljon alasta, kuinka paljon hyötyä videohaastatteluista on. Kun etsitään ihmistä, joka osaa esiintyä ja olla ihmisten kanssa, niin videohaastattelu voi olla ratkaiseva. Siitä näkee helposti kuinka ulospäinsuuntautunut joku on", Linnanmäki summaa.

HAASTEET LÄHTÖTILANTEESSA

  • Etenkin sesonkeihin sopivia työntekijöitä täytyy löytää nopealla aikataululla
  • Rekrytoinneissa kului enemmän aikaa esimerkiksi turhiin haastatteluihin
  • Työnhakijoiden persoonan näki vasta varsinaisessa haastattelussa

MUUTOKSET JA NIIDEN HYÖDYT

  • Rekrytoinnit ovat onnistuneempia ja tehokkaampia
  • Aikaa säästyy, kun sopivat henkilöt pystytään seulomaan pitkälti jo videoiden perusteella
  • Työssä vaadittava kielitaito pystytään testaamaan käytännössä

Yksi tärkeimmistä työelämän valinnoista on, kenet valitset yrityksesi palvelukseen. Onnistuneet rekrytoinnit ovat toimintamme ydintä. Lue lisää rekrytointipalveluistamme tästä!