Siirry sisältöön
Antti banneri staffchef
Takaisin

Uudenlainen kokkikoulutus tarjoaa aidon mahdollisuuden alanvaihtajille

Helsingissä starttasi syksyllä 2022 täysin uusi ammattiin oppimisen malli, kun StaffPointin StaffChef-kokkien koulutuspolun opiskelijat aloittivat 12 kuukautta kestävän oppimispolkunsa.

StaffChef-koulutus järjestettiin helpottamaan ravintola-alan työvoiman saatavuushaastetta, josta ala on kärsinyt varsinkin korona-ajan jälkeen. Uutta StaffChef-koulutuksessa on, että opiskelijoille aletaan maksamaan palkkaa jo heti ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien. Tämä onkin houkuttanut etenkin kokin työstä kiinnostuneita alanvaihtajia, joilla ei olisi muuten mahdollisuutta lähteä täysipäiväisiksi opiskelijoiksi. Yksi StaffChef-koulutuksen aloittaneista alanvaihtajista on Antti, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa metrojunan kuljettajana.

Mestari-kisälli-malli toimii

Syksyllä startanneessa StaffChef-koulutuksessa kokin ammatin oppiminen mahdollistetaan mestari-kisälli-mallilla. Uutuutena koulutuksessa on koulutusjakson ajalta maksettavan palkan lisäksi StaffPointin mentori, joka tukee opiskelijoiden oppimista sekä auttaa mukana olevia työyhteisöjä ottamaan uudet työntekijät vastaan. Yhteistyössä nyt järjestettävässä koulutuksessa ovat Scandic Hotels ja HOK-Elannon ravintolat, jonne tuoreet kokit menevät työssä oppimaan alun intensiivikoulutusjakson jälkeen. Koulutuksen järjestäjänä toteutuksessa on Perho Pro.

Yksi StaffChef-koulutuksen aloittaneista opiskelijoista on Antti, joka on aikaisemmalta koulutukseltaan levyseppähitsaaja, ja on toiminut aiemmin myös metrojunan kuljettajana. Anttia on kuitenkin kiinnostanut ravintola-ala jo pitkään ja lopulta StaffChef-koulutus toimi ponnahduslautana ravintola-alalle lähtemisen.

Palkka juoksee alusta lähtien

’’Minua on kiinnostanut ruuanlaitto pienestä asti ja ravintola-alalle lähtemistä olen miettinyt jo pidempäänkin. StaffChef-koulutuksessa on hyvää se, että sai saman tien työsopimuksen ja palkka lähti juoksemaan alusta asti. Tämä oli ratkaiseva asia, mikä minulle mahdollisti alalle lähtemisen, sillä muuten minulla ei olisi ollut resursseja lähteä kokopäiväiseksi opiskelijaksi.

Antti on viihtynyt hyvin uudessa ammatissaan. Parasta Antin mukaan kokin työssä on vaihtelevuus, ja se että jokainen päivä tuo mukanaan jotain uutta opittavaa. Antilla on suuret odotukset ravintola-alalta – tulevaisuudelta hän odottaa jatkokoulutusmahdollisuuksia ja suunnitelmissa hänellä onkin muun muassa keittiömestariopinnot.

Rohkea uusi kokeilu

HR Manager Emilia Sarkia Scandic Hotelsilta on ollut tyytyväinen StaffChef-kumppanuuteen: ”Näemme mara-alalla lukemattomasti mahdollisuuksia erilaisiin urapolkuihin ja kasvutarinoihin, joista tällaisten rohkeiden uusien kokeiluiden kautta yhä useampi henkilö pääsee osalliseksi. Olemme löytäneet ohjelman kautta mahtavia uusia tiimikavereita. Kuten aina uuden edessä, opimme matkan varrella tekemällä. Yhteistyö Staffpointin edustajien kanssa on ollut avointa ja mutkatonta, joka on auttanut eteenpäin."

Katso videolta, kuinka Antti on viihtynyt uudessa ammatissaan!

StaffChef-kokkien koulutuspolulla kokin ammattiin opitaan työsuhteessa, työtä tekemällä. Palkkaa opiskelija saa ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien. Starttasimme koulutuspolun elokuussa 2022 ja videolla mukana oleva kokkiopiskelijamme Antti kertoo kuulumisiaan opiskelusta ja työstä. Käynnissä oleva koulutus on toteutettu yhteistyössä Perho Pron, Scandic Hotelsin ja HOK-Elannon ravintoloiden kanssa. Mukana kulkee myös StaffPointin mentori, joka on opiskelijoiden tukena työpaikoilla.