Siirry sisältöön
tyonosaajat venetsia
Takaisin

Uudessa valossa

blogi uudessavalossa-1024x536
Ostin kirpputorilta palapelin, unenomainen utuinen maisema Venetsiasta, 500 palaa. Kiireettömän hetken rentouttavaa tekemistä, jossa ajatus saa madella tai liitää. Aikansa kokoaminen oli kivaa ja eteni, kunnes jossain vaiheessa en meinannut löytää paloja paikalleen. Siirsin palapelin sivuun muun arjen tieltä.

Eräänä päivänä pysähdyin taas palapelin äärelle. Oli pitkästä aikaa aurinkoinen päivä. Luonnonvalossa palapeli näytti erilaiselta kuin aiemmin, valo tuli eri suunnasta. Rakennuksen seinän harmaa olikin eri sävyinen kuin sillan harmaat kivilohkareet. Pystyin etsimään tiettyä väriä laatikosta ja löysinkin oikeita paloja vilkkaaseen tahtiin. Hahmotin rakenteilla olevaa kuvaa uudella tavalla. Kokoaminen oli taas kivaa. Aloin uudelleen luottaa siihen, että saisin palapelin valmiiksi. Kysyin välillä lapsiani seuraksi ja avuksi palapelin kokoamiseen, mutta heillä oli muuta puuhaa.

Unelmien työn miettimisessä on samaa kuin satumaisen kauniin Venetsian näkymän ihailemisessa. Tunnistan, millaisessa työssä olisin parhaimmillani, silmäni tuikkisivat innosta, haluaisin nähdä aina uuden työpäivän ja tuntisin olevani onnekas. Unelmieni työssä pääsisin käyttämään kaikkea aiempaa osaamistani asiakkaan hyväksi. Turistina Venetsiassa haluaisin nähdä kaikki kapeat, kivat kujat, hymyilyttäisi, kun vihdoin pääsin sinne. Haluaisin käyttää italian kielen alkeitani ja tilata kahvin ja tiramisun italiaksi. Haluaisin löytää kohteesta jotain, mitä oppaissa ei kerrota, jotain omaa silmää miellyttävää ja paikallista.

Työnhaussa ei tarvitse luottaa vain omiin taitoihinsa. Me työnhaunohjaajat keskustelemme työnhausta päivittäin asiakkaiden kanssa, jaamme vinkkejä, neuvoja ja kannustamme yrittämään niin pitkään kuin tarvitaan. Sinnikkyydellä ja tekemisen ilolla sain palapelini yksin valmiiksi. Sinnikkyyden ja näkökulman vaihtamisen lisäksi toivon Sinulle uutta intoa työnhakuun!

#TyönOsaajat –blogit syntyvät Spring Housen valmentajien ja kouluttajien kynistä.