Siirry sisältöön
blogi vko10 2
Takaisin

Valmentajana kuljen rinnallasi

Elämä on polku, jota jokainen meistä kulkee omalla tavallaan. Meillä jokaisella on unelmia. Omia tavoitteita, haaveita, haasteita ja esteitä omalla polullamme. Polkumme on myös joukko risteyksiä, joissa pitää valita, miten ja mihin suuntaan jatkamme.

Osa näistä risteyksistä voivat olla meille myös elämämme isoja käännekohtia, jopa kriisejä. Työttömäksi jääminen tai työkyvyn menetys ovat niistä suurimpia. Tällöin joudumme usein pysähtymään ja pohtimaan, mitä tapahtui, miksi ja miten tästä eteenpäin. Tässä käännekohdassa saatat kohdata minut. Valmentajan, joka lähtee kanssasi hetkeksi kulkemaan rinnallasi, sinua tukien ja auttaen polullasi kohti uutta ammatillista suuntaa.

Omien unelmien näköinen polku

Työssäni valmentajana en koe olevani vain auttamassa ihmisiä uuden työpaikan tai suunnan etsimisessä. Meidän polkumme kohtaavat usein tietyissä tilanteissa ja olen tällöin osa juuri tätä elämänvaihetta ja mukana löytämässä uutta elämänsuuntaa rinnallasi.

Työttömyys tai työkyvyn menetys on monelle iso käännekohta ja jopa elämänkriisi, jossa vastassa on monenlaisia huolia niin taloudesta kuin omasta tulevaisuudestakin. Usko itseen ja tulevaisuuteen rapistuu pala palalta ”kiitos ei tällä kertaa” -vastausten myötä. Epävarmuus omasta työkyvystä tai osaamisesta heikentää entisestään uskoa uuden polun löytämisestä. Ja kaiken tämän keskellä pitäisi vielä jaksaa hoitaa ja järjestää eri tahoihin liittyviä velvoitteita ja asioita, jotta saa edes leivän pöytään perheelle. Sillä myös urapolun tienristeyksessä olevat elävät sitä samaa elämää kuin kaikki muutkin omine kiireineen, haasteineen ja tulevaisuuden unelmineen.

Jokainen meistä haluaa toteuttaa itseään. Joko tekemässään työssä, vapaa-ajalla tai parhaimmillaan näissä molemmissa. Uuden työn tai suunnan löytyminen ei vain aina ole helppoa, matkalla voi olla monenlaisia sisäisiä ja ulkoisia haasteita. Kenenkään tilanne ei ole samanlainen kuin toisen ja elämässä on paljon muutakin kuin työ tai sen tavoittelu. Ei ole siis vain yhtä polkua, jota lähdetään aina kulkemaan. Jokaisen tilanne on erilainen – juuri hänen omien unelmiensa ja tavoitteidensa näköinen ja oloinen.

Ei puolesta vaan auttaen

Minun tehtävänäni valmentajana on auttaa ja tukea sinua tällä matkalla. En pysty tekemään asioita puolestasi, mutta voin auttaa niiden viemisessä eteenpäin pienin askelin. Kuljen tällöin rinnallasi auttamassa sinua selvittämään omia tavoitteitasi ja unelmiasi.

Autan sinua navigoimaan erilaisten haasteiden ohi ja ylittämään esteitä. Etsimme ja avaamme yhdessä ovia kohti tulevaisuutta. Olen tukemassa, kun tulee pettymyksiä. Potkin hellästi eteenpäin, kun et enää meinaa jaksaa. Juhlin kanssasi onnistumisia ja eteenpäin pääsemistä. Kuuntelen, olen läsnä ja kuljen vierelläsi tätä matkaa. Ja kun myöhemmin olet jo jatkanut eteenpäin uudella polullasi ilman minua, mietin, mitä sinulle nyt kuuluu.

Minä toteutan omaa unelmaani ihmisten auttajana ja tukijana. Olen valmentaja, rinnallakulkijasi. #TyönOsaajat-blogin kirjoitti valmentaja, kuntoutusohjaaja ja sosionomi YAMK Minna Ruotsalainen.