Siirry sisältöön
kuvituskuva kv-sisältö
Takaisin

Työstä turvaa -kanava voimauttamassa yrityksiä ja osaajia

Työstä turvaa -kanava ei ole ainoastaan luonut tähän mennessä yli 600 työpaikkaa sotaa pakeneville ukrainalaisille ja muille tilapäisen suojelun aseman saaneille kansainvälisille osaajille, mutta se on myös turvallinen kanava heille hakea työtä sekä konkreettinen mahdollisuus työyhteisöille auttaa ukrainalaisia eri tavoin ja siten tuoda merkityksellisyyttä myös näiden henkilöstöille.

Kanavan visiossa kirkastuu neljä pääteemaa:

Vastuullisuus

Ketään ei jätetä yksin, olemme täällä auttamassa. Lisäksi työn tekeminen voi osaltaan auttaa toipumisessa.

Ukrainalaisille on erittäin tärkeää pystyä olemaan tuottava osa uutta yhteiskuntaa: “Kaikki ukrainalaiset ovat väkisin uuden todellisuuden edessä. Haluan tuntea itseni ihmiseksi, hyödyttää suomalaista yhteiskuntaa enkä vain istua sivussa.”

Merkityksellisyys

Iso osa Työstä turvaa -hankkeen vaikutuksista näkyy työnantajapuolella muuttuneissa asenteissa. Työnantajat eri toimialoilta kertovat millaisia upeita kokemuksia ja arvoja vahvistavia tekoja on saavutettu: ”Ukrainan ja ukrainalaisten tilanne on järkyttänyt meitä kaikkia. Yrityksenä ja yksilöinä halusimme tehdä osamme ukrainalaisten auttamiseksi. Yksi keino auttaa Ukrainasta paenneita on ollut työn tarjoaminen ja mahdollisuus auttaa ukrainalaisia eri tavoin on ollut tärkeää henkilöstöllemme ja siksi on ollut hienoa olla yhdessä arjen tukena myös työyhteisönä.” "Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähettää apua tai lahjoittaa rahaa, mutta nyt opastaessa uusia ukrainalaisia työkavereita, pystyn antamaan tukeni." ”Olen erittäin onnellinen, kun saan työskennellä tällaisessa työpaikassa!”

Kansainvälisyys

Työnantajat näkevät Työstä turvaa -kanavan kautta työllistämisen mahdollisuutena kansainvälistyä jo kotikentällään ja saada kaipaamiaan uusia osaajia: ”Tämä on meille erinomainen mahdollisuus kehittyä työnantajana ja olemme vasta alussa tällä matkalla. Kaikki on sujunut jouhevasti, ja uudet ukrainalaiset työkaverimme ovat innokkaita ja motivoituneita.” Työllistyneet henkilöt on otettu upeasti vastaan: ”Työt ovat startanneet hienosti, kiitos mm. Työstä turvaa -hankkeen mahdollistaman tuen työntekijöiden omalla äidinkielellä sekä uusien työkaveriemme mahtavan asenteen ja motivaation.” ”Kiitos erittäin paljon tästä työstä! Koen olevani täällä osa isoa perhettä. Meidät on otettue upeasti vastaan tiimiin. Kaikki auttavat.”

Olemme kiitollisia yrityksille, jotka ovat jo tähän mennessä työllistäneet ukrainalaisia sekä tehneet suomalaisesta työelämästä näin kansainvälisempää. Yhdessä luodut uudet toimintamallit avaavat ovia myös muille kansainvälisille osaajille.

Monikulttuurisuus

Työyhteisöt ovat yhä monikulttuurisempia tulevaisuudessa ja se on monelle yritykselle jo nyt tärkeä voimavara. ”Koemme, että on meidän vastuullamme tarjota työtä apua tarvitseville ihmisille. Samaan aikaan voimme itse kehittyä ja oppia työnantajana, sillä tulevaisuudessa työyhteisöt ovat yhä monikulttuurisempia. Toki näin saamme myös tukea alan haastavaan työvoimatilanteeseen pääkaupunkiseudulla.” Monet hakijoista ovat rakentamassa uutta elämäänsä osana suomalaista yhteiskuntaa: “Minulle oli tärkeää löytää työtä Suomesta koska haluan todella asua täällä. Nautin nykyisestä työstäni, voin aina luottaa kollegoiden ja esihenkilöiden tukeen ja olen päässyt oppimaan lisää monipuolisesta tiimistä.”

Kanavan kautta on merkityksellisyyttä mukana ollut luomassa jo yli 100 suomalaista yritystä eri toimialoilta, kuten kauppa-, majoitus-, ravintola-, IT- sekä teollisuus-, logistiikka- ja rakennusalalta. Muunkielisiä osaajia on työllistynyt eri tasoisiin tehtäviin, kuten kiinteistöhuoltoon, kaupan hyllytystehtäviin, teollisuuteen, asiantuntijatehtäviin, ohjelmistokehittäjiksi, analyytikoiksi, logistiikkatöihin sekä ravintola-alalle. Työstä turvaa -kanava tuo monta toimialaa ja toimijaa yhteen tärkeän aiheen äärelle.

Kun teemme merkityksellistä työtä yhteisiin arvoihin pohjautuen, muutamme huomista paremmaksi kaikille! ”I am sincerely grateful to the people of Finland and especially StaffPoint for the opportunity to work and live happily under a peaceful sky!”