Siirry sisältöön
Vartija
Takaisin

Pikavauhtia vartijaksi – Tuomas Vartiainen löysi turvallisuusalan konserttien kautta

StaffPointilla vartijana työskentelevä Tuomas Vartiainen päätyi nykyiseen ammattiinsa erilaisten valintojen ja sattumien kautta. Nyt hän viihtyy työssään TE-toimistossa ja Kelassa paremmin kuin hyvin.

"Olemme työkavereideni kanssa vitsailleet, että tämä työpaikka on minulle vähän kuin toinen koti, viihdyn täällä jopa vähän liiankin hyvin", Tuomas nauraa.

Turvallisuusala alkoi kiinnostaa, kun ahkerasti konserteissa käyvä mies kiinnitti huomiota järjestyksenvalvojiin. Työ vaikutti mielekkäältä, joten aiemmin muun muassa tuotteiden hyllyttämistä tehnyt ja pakettiautoa ajanut Tuomas päätti suorittaa järjestyksenvalvojakortin.

Vuoden 2014 keväällä hän kirjoitti ensimmäisen työsopimuksensa StaffPointin kanssa ja alkoi tehdä vuoroja erilaisissa yleisötapahtumissa ja tilaisuuksissa. Meni noin vuosi, kunnes esimies soitti ja kysyi, löytyisikö mieheltä kiinnostusta suorittaa vartijakortti.

Tuuraustehtävistä vakkariksi

Koulutuksen myötä portit vartijan töihin avautuivat ja vuoroja alkoi tulla enemmänkin. Tuomas teki vuoroja esimerkiksi TE-toimistossa ja vastaanottokeskuksissa.

"Elokuussa 2015 minulta kysyttiin, haluanko tuurata kaksi viikkoa TE-toimistossa vartijana ja se kaksi viikkoa jatkuu edelleen. Kahden viikon jälkeen tarjottiin uutta tuurauspätkää ja sitten kysyttiinkin, haluanko vakituiseksi työntekijäksi. Keväällä 2016 allekirjoitin kuukausisopimuksen", Tuomas kertaa.

Työarki rakentuu muun muassa päivystämisestä, asiakkaiden neuvomisesta ja ohjeistuksesta sekä postin kanssa avustamisesta. Tuomas nauttii työssään erityisesti asiakkaiden kohtaamisesta ja mukavista työkavereista. Aluksi mietitytti, miten vuokratyöntekijään suhtaudutaan, mutta hän on kokenut olonsa aina tervetulleeksi. Tuomas on ollut tyytyväinen myös StaffPointtiin työnantajana.

"Kommunikointi esimiesten ja kollegoiden välillä on toiminut loistavasti ja mitä vain voi kysyä, jos jokin askarruttaa. Olen iloinen myös nopeasta urakehityksestä. Kun StaffPointilla huomattiin, että potentiaalia ja halukkuutta löytyy, he tarjosivat oma-aloitteisesti koulutusta vartijaksi", hän kiittelee.

Turvallisuusala opettaa

Turvallisuusala vaatii Tuomaksen mielestä tilannetajua, valppautta, rauhallisuutta ja valmiutta kohdata asiakas. Verbaaliset taidot ovatkin työssä kehittyneet ja myös kielitaito, erityisesti ruotsin osaaminen, on Tammisaaressa työskennellessä parantunut.

"Sen on asiakaskohtaamisista oppinut, että jokainen tilanne on täysin erilainen. Asiakas saattaa tulla esimerkiksi vihaisena paikalle, mutta jos pystyy itse rauhassa keskustelemaan, saa asiakkaan parhaassa tapauksessa rauhoittumaan. Oma tavoitteeni on, että puhumalla selviää ja se on tähän asti toiminut", Tuomas selittää.

Tuomas suunnittelee tulevaisuudessa hakevansa opiskelemaan, mutta töitä hän aikoo jatkaa samaan malliin. Mahdolliset opinnot hoituisivat vapaa-ajalla.

"StaffPointtia en aio jättää, koska kaikki toimii hyvin eikä minulla ole mitään valitettavaa. Mielestäni StaffPoint kunnioittaa ja arvostaa työntekijöitään."

Laajennettu turvallisuus tuomasvartiainen kopio