Siirry sisältöön
kauppa
Takaisin

”Tässä työssä pitää olla tänään vähän parempi kuin eilen” – Tuomas nauttii työstään Viasatilla

"Näkemykseni mukaan hyvältä myyjältä vaaditaan, että hän itse on tänään pikkuisen parempi kuin eilen ja pikkuisen parempi kuin vieruskaveri,” kertoo Tuomas, joka on edennyt urallaan myyjän tehtävistä esimieheksi.

Rovaniemeläinen Tuomas alkoi työskennellä StaffPointin kautta Viasatilla noin kuusi vuotta sitten. Viasatilla hän on edennyt myyjän tehtävistä tulosvastuulliseksi tiimiesimieheksi. Jokainen työpäivä on erilainen ja antaa mahdollisuuden kehittyä.

”Työtehtäviini kuuluvat Rovaniemen toimiston pyörittäminen, myyntitehtävät ja tulosvastuu. Lisäksi koulutan uusia ja vanhoja myyjiä tehtävissään ja toimin tiimin esimiehenä”, kuvailee Tuomas.

Onnistumiset ovat työn suola

Tuomas on aiemmin työskennellyt Viasatilla myyjänä. Hän siis ymmärtää laajasti myös alaistensa työnkuvan.

”Välillä olin puolisen vuotta myyjän tehtävissä ja siitä työkokemuksesta on ollut vain hyötyä. Itsellä pitää olla taito, että osaa myydä tuotetta ja siten myös kouluttaa muita työntekijöitä uusiin myyntitehtäviin.”

Työn suola on, kun näkee tiimin onnistuvan. Tiimistä ja työkavereista voi olla ylpeä, etenkin silloin kun tiukat myyntitilanteet - ja neuvottelut selvitetään yhdessä.

”Erityisiä ovat ne hetket, kun näen, että myyjä ja kollega onnistuu työssään.”

viasattuomaskuva

Tuomaksen mukaan hyvältä myyjältä kysytään sitkeyttä, motivaatiota ja kilpailuhenkisyyttä. Myyjän työssä voi nostaa tavoitteita ja ylittää itsensä joka päivä.

”Mitään selkeää reseptiä onnistuneeseen myyntiin ei ole, mutta näkemykseni mukaan hyvältä myyjältä vaaditaan, että hän itse on tänään pikkuisen parempi kuin eilen ja pikkuisen parempi kuin vieruskaveri.”

Ammattilaiseksi voi aina kehittyä

Osaavaksi ja rautaiseksi ammattilaiseksi synnytään harvoin. Monissa ammateissa sellaiseksi voi kuitenkin kehittyä.

”Tätä työtä ei jaksaisi tehdä ilman tiimiä. Hyvällä myyjällä pääkopan pitää olla kunnossa. Työ ei ole fyysisesti raskasta, mutta henkisesti on, koska epäonnistumisia ja turhautumista pitää sietää. Ei tätä työtä jaksaisi tehdä pelkän rahan takia", pohtii Tuomas.

StaffPointia hän suosittelee lämpimästi. Asiat ovat sujuneet sujuvasti ja työntekijän on ollut helppo keskittyä olennaiseen eli työn tekemiseen.

”Olen tykännyt olla yksi StaffPointilainen. Isossa HR-talossa kaikki asiat ovat hoituneet vaivattomasti ja hyvin. Jos on ollut jotain ongelmia, niin minua on osattu neuvoa ja asiat ovat selvinneet nopeasti ja mutkattomasti. Suosittelen Staffpointia kaikille. Itsellä lähti nyt kuudes vuosi käyntiin työntekijänä.”