Siirry sisältöön
Takaisin

Tulevaisuuden työelämää rakentamassa

Työelämä muuttuu ja uusia ammatteja syntyy. Kehityksessä on tärkeää pysyä mukana. Vaikka tekoälyn käyttöaste kasvaa, ammattiosaamisen ja käytännön työn merkitys korostuvat entisestään. Ne ovat erityisessä roolissa myös maahanmuuttajien työllistymisessä.

Yksi merkittävä muutos työmarkkinoilla on ollut vuokratyön lisääntyminen. Vuokratyö voi tarjota monia etuja, kuten joustavuutta ja mahdollisuuden saada kokemusta useista eri työpaikoista. Haluamme olla etulinjassa auttamassa nuoria löytämään ensimmäisen työpaikan tai hankkimaan lisäkokemusta työelämästä.

Työelämään siirtyminen voi olla odotettu, mutta myös jännittävä kokemus. Monet nuoret kantavat huolta, etteivät he ole tarpeeksi päteviä ja työ saatetaan kokea stressaavana, mitä epävarmuus vahvistaa. Onkin tärkeää muistaa, että jokainen aloittaa jostain, ja että oppiminen ja kehittyminen ovat osa työelämän polkua. On tärkeää löytää tapoja käsitellä näitä haasteita, kuten työ- ja vapaa-ajan tasapainon ylläpitäminen ja työtehtävien priorisointi.

StaffPoint on tänäkin vuonna Taitaja-tapahtuman pääyhteistyökumppani. Tapahtuma on loistava tilaisuus nuorille verkostoitua muiden nuorten ammattilaisten kanssa ja jakaa ajatuksia ja kokemuksia. Verkostoituminen voi auttaa löytämään uusia työpaikkoja ja mahdollisuuksia sekä avata ovia urakehitykselle.

Tapahtumaa odotellessa käynnistimme myös kyselytutkimuksen, jolla haluamme selvittää tarkemmin nuorten työelämäodotuksia.

Taitaja23 järjestetään Espoon Tapiolassa 8.–11.5.2023. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Paikalle odotetaan yli 70 tuhatta kävijää ja kilpailulajeja nähdään yhteensä 47.