Siirry sisältöön
perehdytys
Takaisin

Hyvä perehdytys edesauttaa työnantajamaineen hallintaa sekä hyvää työntekijäkokemusta

Vastuullinen työnantaja satsaa onnistuneeseen tulokaskokemukseen. Hyvä perehdytys luo vankan pohjan työntekijän sitoutumiseen ja hyvään henkilöstökokemukseen – tämä puolestaan heijastuu hyvänä asiakaskokemuksena ja yrityksen menestymisenä.

Perehdytys vaikuttaa uuden työntekijän sitoutumiseen ja työviihtyvyyteen. Onnistunut perehdytys kasvattaa työntekijän itseluottamusta, ja tämä tunne välittyy lopulta myös asiakkaalle ammattiylpeyden kautta.

Perehdytyksellä varmistetaan, että työntekijä osaa toimenkuvaansa vastaavat asiat. Perehdyttäjän tuleekin varmistaa, että työntekijä ymmärtää esimerkiksi työturvallisuuteen liittyvät asiat, jolloin hyvällä perehdytyksellä poistetaan riskejä ja yhdessä keskustellen voidaan parantaa myös työn sujuvuutta. Kiire ei ole tekosyy toteuttaa hyvää perehdytystä.

Ihmiset ovat vastuussa perehdytyksestä, mutta oppimista tukeva ympäristö on arvokas lisä. On tärkeää luoda oppimisympäristö, jossa tuotetuntemuksen lisäksi uuden työntekijän oma rooli asiantuntijana selkeytyy ja vahvistuu. Työntekijän perehdys alkaa jo ennen aloittamista, ja jatkuu osana arjen sujuvaa työtä sekä osaamisen kehittämisenä koko työuran.

Sparrauksesta uusia ideoita ja rakennetta perehdyttämiseen

Materiaalin on tultava talon sisältä, mutta ulkopuolisen sparraava rooli selkeyttää tavoitetta. Tiedon jakaminen ei riitä perehdytykseksi. On rakennettava polku, jolla oppiminen tapahtuu. Tiedon murusia omaksuen kasvetaan ammattilaiseksi. Perehdytyksessä saatu kipinä ruokkii osaamisen kehitystä koko työuran. Hyvä tulokaskokemus maksaa itsensä varmasti takaisin tulevina vuosina.

Hyvän tulokaskokemuksen hyödyt
• Perehdytyksen tasalaatuisuus kasvaa
• Kattava perehdytys helpottaa esimiehen työtä jatkossa
• Selkeyttää yrityksen arvot ja toimintatavat ja lisää yhteisöllisyyttä
• Luo turvallisuutta ja työntekijöiden vaihtuvuus pienenee
• Kannustaa itsenäiseen oppimiseen

Lue lisää muita aiheeseen liittyviä artikkeleita

Jani ja Avi
Työn Osaajat -blogi
25.5.2023 - Susanna Haapasalmi

Työpaikkaohjaaja tukee StaffChef-kokkeja

StaffChef-koulutusohjelma on täysin uudenlainen kokkien koulutuspolku, jossa oppiminen tapahtuu käytännössä työpaikkaohjaajan tukemana.

Lue lisää
Jenny reunuksilla
Uratarinoitamme
16.6.2023

Jennyn tie kliinisen tutkimustyön pariin

Jennyn tie kliinisen tutkimustyön pariin

Lue lisää
Nainen ylhäältä 2200x980
 

Uutta suuntaa -valmennus Jyväskylässä

Yksilöllistä ja ketterää uravalmennusta etätoteutuksella.

Lue lisää