Siirry sisältöön
Palapelit palat kohdalleen 2200x980
Takaisin

Uusi suunta uralle – Pasin tarina

”Aktiivisuus on tärkeää työnhaussa. En tarkoita pelkästään työhakemusten lähettämistä. Uravalmennukseen osallistuminen vaikutti myönteisesti omaan työnhakuun ja ovien avautumiseen. Jos vanhat keinot eivät tuota tulosta, kannattaa miettiä uusia keinoja.”

Uravalmennus tähtää työllistymiseen

Pasi Paananen osallistui Spring Housen Pohjois-Savossa toteutettuun Oma urasuunta -valmennukseen keväällä 2022. Asiakaskohtaisesti 5–15 päivää kestävässä uravalmennuksessa tutustutaan ryhmässä ja henkilökohtaisessa ohjauksessa eri uravaihtoehtoihin sekä tehdään jokaiselle konkreettinen urasuunnitelma, joka tähtää työllistymiseen.

”Valmennus avasi ajattelua ja ovia”, kertoo Paananen. Paananen sai valmennuksessa apua CV:nsä päivitykseen. Hänen mukaansa valmennus ei ainoastaan antanut konkreettisia keinoja työnhakuun, vaan myös positiivinen ajattelu lisääntyi valmennuksen aikana merkittävästi. Paananen antaa hyvää palautetta valmentajalle, joka osasi luoda vapautuneen ja keskustelevan ilmapiirin, jossa oli helppo kannustaa muita osallistujia ja saada tukea valmentajan lisäksi myös muulta ryhmältä.

Työnhaku +55-vuotiaana saattaa olla haastavaa

Paananen osallistui ryhmään, joka oli suunnattu yli 55-vuotiaille työnhakijoille. Hän on huomannut, että työnhaku on ollut haastavampaa ikävuosien karttuessa ja kertoo tilanteen onneksi valmennuksen jälkeen parantuneen. Valmennuksen seurauksena Paananen haki ja pääsi RekryKoulutukseen, jossa keskityttiin koodaamiseen ja ohjelmistotuotantoon. Rekrytointikonsultit ovat olleet Paanaseen yhteydessä erityisesti teollisuuden IT-asiantuntijatehtäviin liittyvissä toimeksiannoissa, ja hän on päässyt haastatteluihin.

Paananen painottaa, että työnhaussa tärkeää on oma aktiivisuus; pelkästään työhakemusten lähettäminen ei aina riitä. ”Jos vanhat keinot eivät tuota tulosta, kannattaa miettiä uusia. Uravalmennukseen osallistuminen vaikutti myönteisesti omaan työnhakuun ja ovien avautumiseen. Tosi hieno kokemus”, toteaa Paananen, ja suosittelee uravalmennusta samassa tilanteessa oleville työnhakijoille.

Lue lisää uravalmennuksistamme: https://www.staffpoint.fi/palvelut-organisaatioille/palvelut-toimialoittain-ja-yhtioittain/spring-housen-tyokykypalvelut/uravalmennus