Siirry sisältöön
DNA_bannerikuva
Takaisin

5 syytä, miksi myyntityö auttaa menestymään elämässä

Myyntitaitoja tarvitaan kaikkialla elämässä. Ne kukoistavat vuorovaikutuksessa, kasvattavat itseluottamusta, kehittävät neuvottelu- ja vakuuttamistaitoja sekä ovat avain pehmeisiin taitoihin tulevaisuuden työelämässä.

Miksi myyntitaidot ovat korvaamattomia elämässä ja miten niitä voi kehittää?

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä DNA:n kanssa.

Myynti ei ole pelkästään liiketoiminnan maailman käsite – se on taito, joka voi avata ovia monille eri elämänalueille. Olitpa sitten työnhakija, yrittäjä, opiskelija tai vaikkapa vanhempi, myyntitaidot ovat arvokas valtti repussasi.

”Myyntityö on aitiopaikka hankkia elämän arvokkaimmat taidot: siinä yhdistyvät taito vakuuttaa, kyky voittaa haasteet ja voima oppia jokaisesta kohtaamisesta. Nämä taidot eivät pelkästään myy tuotteita, vaan luovat menestystä kaikilla elämän poluilla", summaa StaffPointin asiakkuuspäällikkö Viljo Julkunen. Miksi myyntitaidot ovat niin tärkeitä ja miten ne voivat auttaa sinua menestymään erilaisissa tilanteissa?

1. Vuorovaikutustaidot kukoistavat

Myyntitaitojen ytimessä ovat vahvat vuorovaikutustaidot. Kun opit myymään, opit myös kuuntelemaan. Ymmärtäminen siitä, mitä toinen henkilö haluaa ja tarvitsee, on keskeistä onnistuneessa myynnissä. Tämä taito ei rajoitu pelkästään tuotteiden tai palveluiden myyntiin – se auttaa sinua luomaan parempia ihmissuhteita ja kommunikoimaan tehokkaasti niin työ- kuin yksityiselämässäkin.

2. Itseluottamus kasvaa

Myyntitilanteet voivat olla haastavia, mutta ne myös rakentavat itseluottamusta. Kyky käsitellä vastaväitteitä ja epävarmoja tilanteita opettaa sinulle rohkeutta ja päättäväisyyttä. Tämä itseluottamus kantaa pitkälle, oli sitten kyse työhaastattelusta, esiintymisestä tai uusien tilanteiden kohtaamisesta.

3. Neuvottelutaitoja tarvitaan päivittäin

Elämä on jatkuvaa neuvottelua – oli sitten kyseessä työsopimuksen ehdot, perheen lomamatkan suunnittelu tai päätös siitä, mihin ravintolaan mennään syömään. Myyntitaitojen avulla opit argumentoimaan, perustelemaan ja löytämään yhteisen sävelen erilaisten näkemysten välillä. Näitä taitoja tarvitaan päivittäin monissa tilanteissa.

4. Taito vakuuttaa ja vaikuttaa

Myyntitaidot auttavat sinua vakuuttamaan muita ja vaikuttamaan heidän päätöksiinsä. Olitpa sitten harkitsemassa uutta työpaikkaa, yrittäjänä tarjoamassa palveluitasi tai vanhempana neuvottelemassa lapsesi kanssa, taito vakuuttaa on kullanarvoinen. Se auttaa sinua saamaan asiasi läpi ja saavuttamaan tavoitteesi.

5. Tulevaisuuden työelämässä korostuvat pehmeät taidot

Työelämä muuttuu jatkuvasti, ja tulevaisuuden menestyjät ovat niitä, joilla on vahvat Pehmeät taidot. Myyntitaidot kuuluvat näihin taitoihin – ne eivät vanhene eivätkä menetä merkitystään. Riippumatta siitä, mihin suuntaan työuraasi kuljetat, vahvat myyntitaidot auttavat sinua erottumaan joukosta ja menestymään kilpailluilla työmarkkinoilla.

Miten kehittää myyntitaitoja

Jos pohdit uusia mahdollisuuksia urallasi tai haluat kehittää pehmeitä taitojasi, hae myyntialan tehtäviin – se voi olla ensimmäinen askel kohti monipuolisempaa ja menestyksekkäämpää tulevaisuutta.

DNA:n ainutlaatuinen Uuden myyjän polku -perehdytysohjelma antaa sinulle mahdollisuuden kehittää tietojasi ja taitojasi pikkuhiljaa ilman tulospaineita vahvan tukiverkon ympäröimänä. Parempaa starttia myynnin tehtäviin ja pehmeiden taitojen kartoitukseen saa hakea.

"Perehdytysohjelmamme on useiden vuosien kehitystyön tulos. Sen jokainen vaihe on huolellisesti suunniteltu antamaan juuri sopivan jalansijan nousta osaamisessa seuraavalle tasolle, lähtökohdista riippumatta. Myynnin ammattilaiset ovat tukenasi joka askeleella, joten tarjoamme sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden näiden hyödyllisten elämäntaitojen harjoitteluun”, kertoo DNA:n kehityspäällikkö Christer Törnqvist.

Vakuutuitko? DNA hakee nytkin myyntineuvottelijoita ympäri Suomea. Käy lukemassa lisää työtehtävästä ja astu taidokkaamman elämän polulle!

Tutustu myös muihin avoimiin myynnin ja kaupan alan tehtäviin.

Testaa MYYNTITAITOSI ja osallistu ARVONTAAN jouluhenkisessä MYYNTITAITOTESTISSÄ. Arvonta on voimassa 7.12. - 31.12.2023.