Siirry sisältöön
Takaisin

HOK-Elanto ja StaffPoint ottivat robotin avuksi työnhaussa

rekrybotti artikkeli2
Rekrybotti on siellä missä tekijätkin eli sosiaalisessa mediassa. Yhdistettynä ammattitaitoiseen rekrytointiin se toimii erityisen hyvin. StaffPoint on etsinyt HOK-Elannolle ravintola-alan osaajia Rekrybottia hyödyntäen, ja tulokset ovat yllättäneet positiivisesti.

HOK-Elanto ja StaffPoint ottivat käyttöön työnhakijoita haastattelevan Rekrybotin marraskuun alussa. Chattipohjainen robotti haastattelee Facebookissa työnhakijoita, jotka ovat kiinnostuneita ravintola-alan töistä.

Hakijoita on ollut toista sataa marraskuun alun startin jälkeen ja osa on jo työllistynyt. Neljällä klikkauksella pystyy ilmaisemaan kiinnostuksensa avoimista ravintola-alan töistä.

Robotti ja rekrytoija yhteistyössä

”Robotin haastattelun jälkeen nopea ja henkilökohtainen kontakti on keino, jolla potentiaaliset hakijat saadaan somesta työpaikalle”, kertoo StaffPointin asiakkuuspäällikkö Anne Salolahti.

”Hakemisen helppous houkuttelee ja sen on kyllä huomannut hakijoiden määrästä. Nyt työ etsii tekijänsä ja hakemuksen voi klikkailla vaikka ratikassa. Hakijoita on ollut laajalla skaalalla innokkaista aloittelijoista koviin ammattilaisiin”, kuvailee Salolahti Rekrybotin kautta tullutta hakijajoukkoa.

Urapolku alkaa Facebookissa

Erityistä Salolahden mielestä on se, että sellaisetkin tekijät, jotka eivät välttämättä ole aktiivisessa haussa, ovat Rekrybotin kautta yhteydessä.

”Hakijoita on ollut laajalla skaalalla innokkaista aloittelijoista koviin ammattilaisiin. Me rekrytoinnin ammattilaisina kartoitamme osaamisen ja kiinnostuksen alueet henkilökohtaisessa haastattelussa. Kuuntelemme työntekijän tarpeita ja luomme heille sopivia urapolkuja”, Salolahti kertoo rekrytointiprosessin sujuvasta jatkosta robotin haastattelun jälkeen.

Rekrybotin kehittivät yhdessä Accenture ja HOK-Elanto ja se on ainoa laatuaan. StaffPoint HOK-Elannon pitkäaikaisena luottorekrytoijana hoitaa asiantuntevan rekrytointiprosessin.

Rekrybotin löydät täältä!