Siirry sisältöön

Jos haluaa menestyä, hommia ei voi tehdä hutaisemalla

Elmo Lakka on 30-vuotias jyväskyläläinen yleisurheilija, joka on tehnyt vaikutuksen lahjakkuudellaan ja omistautumisellaan lajilleen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tällä hetkellä hän treenaa Pariisin olympialaisia varten.

Menestynyt aituri ja akateemikko

Elmo Lakka aloitti yleisurheiluharrastuksen vain 8-vuotiaana liityttyään paikalliseen urheiluseuraan. Nuorempana hän harrasti monipuolisesti eri yleisurheilulajeja, mutta sittemmin pikajuoksu ja aidat ovat vieneet mukanaan.

Elmo Lakka on voittanut urheilu-uransa aikana useita Suomen mestaruuksia pika-aidoissa. Lakan päälaji on 110 metrin aidat, joissa hän tähtää myös Pariisin olympialaisiin. Olympialaiset ovat Lakalle hänen ammattiurheilu-uransa toiset.

Lakka on loistava esimerkki siitä, mitä kovalla työllä ja päättäväisyydellä voi saavuttaa. Lakan tulevaisuus näyttää kirkkaalta, sillä urheilu-uran lisäksi hän on panostanut myös opintoihin ja urheilun jälkeiseen ammattiuraan.

Elmo Lakka on valmistunut Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteiden maisteriksi. Pääaineen liikuntapedagogiikan lisäksi hän on opiskellut terveystieteitä, ja onkin pätevä liikunnan ja terveystieteen aineopettaja. Tulevaisuuden haaveammatti sijoittuu koulumaailmaan ja mahdollisesti rehtorin kansliaan, joten tällä hetkellä hän kasvattaa osaamistaan myös johtamisen opinnoilla.

Ammattiurheilussa ja työelämässä paljon yhtymäkohtia

Elmo Lakan mukaan ammattiurheilussa ja työelämässä on paljon yhtymäkohtia – menestyminen molemmissa vaatii kovaa työtä, omistautumista ja kykyä johtaa itseään.

Lakka itse on kunnianhimoinen ja työskentelee pitkäjänteisesti tavoitteidensa eteen, joten samaa hän odottaa myös tiimiltään.

"Olen tietyllä tapaa työnantaja, sillä ympärilläni on tiimi tukemassa urheilu-uraani. Olen melko vaativa tiimiäni kohtaan, sillä itse laitan kaiken peliin ja hoidan hommani hyvin, joten odotan sitä myös tiimiltäni. Jos haluaa menestyä, hommia ei voi tehdä hutaisemalla."

Katso alta Elmon mietteitä ja fiiliksiä valmistautumisesta Pariisiin!👇

Lue lisää

Omienpolkujentekijät_kuvituskuva
 

Omien polkujen tekijät

Tervetuloa seuraamaan Jenna Rajahalmeen ja Elmo Lakan matkaa 2023 Pariisin paralympialaisiin ja olympialaisiin!

Lue lisää
Omien polkujen tekijät
 
23.10.2023 - Susanna Haapasalmi

Omien polkujen tekijät -kampanja alkaa!

Kampanjan aikana parauimari Jenna Rajahalme ja pika-aituri Elmo Lakka jakavat niin hyviä kuin huonoja hetkiä heidän matkaltaan kohti Pariisia.

Lue lisää
1200x628 Jenna homepage
 

Parauimari Jenna Rajahalme

Koko maailma avoinna. Jenna Rajahalme on 21-vuotias tamperelainen parauimari, joka on noussut yhdeksi paraurheilun kirkkaimmaksi tähdeksi lyhyessä ajassa.

Lue lisää