Siirry sisältöön

Koko maailma avoinna

Jenna Rajahalme on 21-vuotias tamperelainen parauimari, joka on noussut yhdeksi paraurheilun kirkkaimmaksi tähdeksi lyhyessä ajassa. Tällä hetkellä Jenna valmistautuu vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin.

Synnynnäinen lahjakkuus

Jenna Rajahalme aloitti uimisen 13-vuotiaana. Nuoren Jennan lahjat havaittiin jo varhain, ja ensimmäiset arvokisansa hän kävikin jo kahden vuoden harrastamisen jälkeen vain 15-vuotiaana. Sittemmin hän on voittanut useita arvostettuja palkintoja ja saavuttanut huomattavia meriittejä sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Jenna kilpailee S10-luokassa, mikä on parauinnin lievin liikuntarajoitteisten luokka. Jennan päämatka on 50 metrin vapaauinti ja kakkosena 100 metrin perhosuinti. Pariisiin Jenna tähtää "viidenkympin vaparilla".

Jenna opiskelee Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä, mutta opinnot on laitettu paussille Pariisin paralympialaisiin valmistautumisen ajaksi. Sen kirkkaimman, eli paralympiavoiton, lisäksi Jennan tulevaisuuden haaveissa on opiskelu Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä sekä ura urheiluvalmennuskeskuksen testauspuolella – näin hän pääsisi yhdistämään intohimonsa urheiluun myös työurallaan.

Tällä hetkellä uinti on kaikissa muodoissaan Jennan päätyö, sillä omien treenien lisäksi hän valmentaa aikuisten eri tasoisia ryhmiä. Jenna vetää perustekniikkakursseja sekä "kerran viikossa" -ryhmiä, jonka lisäksi hän toimii vastuuvalmentajana aikuisten master-ryhmässä, eli kisoihin tähtäävässä ryhmässä.

Pariisi 2024

Valmistautuminen Pariisin paralympialaisiin vaatii omistautumista ja kovaa työtä. Onneksi tukijoukoista löytyvät kannustava perhe ja poikaystävä sekä laaja joukko tarvittavia ammattilaisia, kuten valmentajia, fysioterapeutti, psykologi, hieroja sekä ravitsemusasiantuntija.

Päätös Pariisin kisapaikan tavoittelusta syntyi jo vuonna 2020, jolloin Jenna haaveili Tokion paralympialaista, mutta ymmärsi tuolloin ettei ollut vielä urheilijana valmis niin suureen koitokseen.

"Viimeiset pari vuotta on ollut se fiilis, että kyllä sinne Pariisiin mennään. Varsinkin, kun pääsin viime vuonna vielä MM-kisoihin, niin sitten kyllä tuntui, että koko maailma oli avoinna ja että mulla on oikeasti kaikki mahdollisuudet päästä Pariisiin", Jenna kertoo.

Nyt vuonna 2023 Jenna on huippukunnossa ja on valmis ottamaan vastaan kaiken, mitä matka Pariisin paralympialaisiin tuo tullessaan.

Jennan kuulumisia matkalta Pariisiin 👇

Jenna Rajahalme

Terveisiä Egyptin Maailman Cupista!

Terveisiä Egyptistä! Viime viikonloppuna käytiin para-maajoukkueen kanssa Egyptin Maailman Cupissa kisaamassa ja kotiintuomisina tuli 2 kultamitalia (50m ja 100m vapari)! Tein samalla historiaa ollessani ensimmäinen suomalaisnainen koskaan maailman cupin podiumilla! Aikani olivat ihan hyvät tähän vaiheeseen kautta.😊 Olin myös juuri ennen lähtöä kipeänä, joten näihin tuloksiin tulee olla tyytyväinen. Oli kyllä unohtumaton kokemus olla Afrikassa kisoissa! Nyt pari viikkoa treeniä ja sitten Hollantiin kisaamaan!🙌🏼

  Lue lisää

  Omienpolkujentekijät_kuvituskuva
   

  Omien polkujen tekijät

  Tervetuloa seuraamaan Jenna Rajahalmeen ja Elmo Lakan matkaa 2023 Pariisin paralympialaisiin ja olympialaisiin!

  Lue lisää
  Omien polkujen tekijät
   
  23.10.2023 - Susanna Haapasalmi

  Omien polkujen tekijät -kampanja alkaa!

  Kampanjan aikana parauimari Jenna Rajahalme ja pika-aituri Elmo Lakka jakavat niin hyviä kuin huonoja hetkiä heidän matkaltaan kohti Pariisia.

  Lue lisää
  1200x628 Elmo homepage
   

  Pika-aituri Elmo Lakka

  Seuraa kanssamme aituri Elmo Lakan matkaa Pariisin olympialaisiin!

  Lue lisää
  100 päivää paralympialaisiin
  Työelämä tänään ja huomenna
  17.5.2024 - Susanna Haapasalmi

  Spring House Paralympiakomitean kumppani

  Spring House ja Suomen Paralympiakomitea tekevät yhteistyötä edistääkseen yhdenvertaisia työllistymismahdollisuuksia ja lisätäkseen paraurheilun näkyvyyttä.

  Lue lisää