StaffChef-kokkikoulutettavat ja koulutusohjelman kumppaniyritysten edustajat pääsivät tutustumaan toisiinsa StaffPointin järjestämässä tutustumistapaamisessa.
StaffPoint järjesti elokuussa Tampereella oppilaitos AhlmanEdun tilausravintola Annan tiloissa vapaamuotoisen tapaamisen, jossa StaffChef-koulutukseen osallistuvat kumppaniyritykset ja intensiivijaksolla olevat kokkikoulutettavat saivat tutustua toisiinsa. StaffChef on palkallinen kokkien koulutusohjelma, joka toteutetaan yhteistyössä ammatillisen oppilaitoksen ja kumppaniyritysten kanssa.
Tilaisuutta luotsasivat StaffPointin Horeca-toimialan johtaja yhdessä asiakkuuspäällikön ja koulutuskoordinaattorin kanssa. Oppilaitos AhlmanEdusta paikalla oli koulutusryhmän intensiivijakson opettaja. Kumppaniyrityksistä paikalla olivat Pirkanmaan Voimian ja Campusravita Oy:n edustajat. Lisäksi paikalla oli StaffChef-kokkikoulutettavia.
Kuvassa (vas.) StaffPoint Horecan toimialajohtaja Larry Saukkonen, asiakkuuspäällikkö Saija Myllykangas, Campusravita Oy:n keittiöpäällikkö Miikka Bäckman ja vuoropäällikkö Anne Lauren, StaffPointin koulutuskoordinaattori Lila Hamberg sekä AlhmanEdun opettaja Pasi Lassila.
Kaikkien osapuolten toiveet huomioon
Tilaisuudessa kumppaniyritykset saivat mahdollisuuden kertoa omasta toiminnastaan ja keskustella mahdollisten tulevien tiiminjäsenten kanssa. StaffChef-koulutukseen kuuluva tutustumistapaaminen järjestettiin ensimmäistä kertaa, mutta muodostui välittömästi menestykseksi. Puheensorina tapaamisen aikana kävi kuumana, kun kumppaniyritysten edustajat ja koulutettavat pääsivät tutustumaan toisiinsa.
Tilaisuuden jälkeen kokkikoulutettavat saivat esittää omat toiveensa jatkokoulutuspaikasta. Toive koulutuspaikasta on helpompi esittää, kun kandidaatti on saanut tietoa potentiaalisesta tulevasta työnantajasta. Koulutettavien lisäksi myös yritysten edustajat saivat esittää omat preferenssinsä valintojen suhteen.
Idea tutustumistapaamiseen palautteiden pohjalta
Idea tutustumistapaamisesta sai alkunsa StaffChef-koulutusohjelman pilottiryhmän palautteista, joissa aikaisemmin mukana olleet kumppaniyritykset esittivät kehitysehdotuksen ennen koulutusta järjestettävästä kumppaniyritysten ja kandidaattien välisestä tapaamisesta. Tutustumistilaisuus saikin paljon hyvää palautetta, sillä tilaisuuden ansiosta molemmat osapuolet pääsivät tutustumaan toisiinsa ja esittämään omat toiveensa koulutettavien jatkokoulutustapaikasta.
StaffPoint on aidosti mukana kehittämässä työelämää sellaiseksi kuin sen pitäisi olla. Kehitystyötä toteutetaan yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa. Toimintamme keskiössä on aina työntekijät ja koulutettavat, jolloin työntekijätyytyväisyyden kautta saamme varmistettua myös työvoiman saatavuuden asiakkaillemme.
StaffChef – uudenlainen kokkien koulutusohjelma
StaffChef on StaffPointin luoma uudenlainen koulutusmalli, jossa vahvalla yhdessä tekemisellä koulutetaan ravintola-alalle uutta ja osaavaa työvoimaa. Alanvaihtajille suunnattu koulutus on koulutettavalle palkallinen ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien – näin takaamme aidon mahdollisuuden ravintola-alalle haluaville, ilman taloudellista riskiä.
Kuvassa StaffChef-koulutettavat (vas.) Pekka Tuhkanen, Santeri Lampinen ja Pablo Rioja AhlmanEdun opetuskeittiössä.