Siirry sisältöön
Uratarinat kuvituskuva
Takaisin

Yli 50-vuotiaiden työelämäodotukset vaihtelevat laajasti

Ihmisten odotukset ja tarpeet työelämässä vaihtelevat laajasti, ja kun tarkastellaan erityisesti yli 50-vuotiaiden työelämää, tämä monimuotoisuus korostuu entisestään. Valmennustalo Spring Housen emoyhtiö StaffPoint toteutti yli 50-vuotiaille suunnatun työelämätutkimuksen, jonka valossa on selvää, että tämä ikäryhmä ei ole yhtenäinen massa, vaan koostuu monenlaisista yksilöistä, joilla on omat toiveensa ja tarpeensa työelämän suhteen.

StaffPoint löysi tutkimuksessaan kuusi henkilöprofiilia, joista neljälle työ oli tärkeää. Nuo neljä ryhmää muodostivat 69 prosenttia vastaajista. Tutkimuksessa tunnistettiin uuteen työhön tyytyväisten lisäksi merkityksellisyyttä kaipaavat, työorientoituneet, terveyshaasteiden edessä työtä vaihtavat sekä jäähdyttelijät ja passiiviset. Jäähdyttelijät ja passiiviset eivät kaipaa työelämän haasteita.

Profiilit

Työllistämisen kannalta on tärkeää tunnistaa motivaatiotekijät ja taustat, jotka vaikuttavan siihen, kuinka yli 50-vuotiaat suhtautuvat työelämään. Työelämätutkimuksen avulla ymmärrämme paremmin yli 50-vuotiaiden työntekijöiden moninaisuutta ja tarpeita työpaikoilla, minkä lisäksi se tarjoaa meille arvokasta tietoa siitä, kuinka voimme tukea ja motivoida erilaisia yksilöitä työssään.

Ikääntyneiden työllistäminen tehokas keino vastata osaajapulaan

Me Spring Housessa ymmärrämme ikääntyneiden arvon suomalaiselle työelämälle ja yhteiskunnalle – tästä syystä olemmekin sitoutuneet ikääntyneiden työllistämiseen tarjoten mahdollisuuksia ja resursseja heidän työllistymisensä tukemiseksi esimerkiksi työvoimakoulutusten muodossa. Tämä ei ainoastaan edistä oikeudenmukaisempaa työelämää, vaan myös vastaa tehokkaasti osaajapulaan.

Yli viisikymppisillä saattaa olla vielä lähes parikymmentä vuotta työikää jäljellä eläköitymisiän kohotessa, joten erilaisia uramahdollisuuksia tarvitaan ja osaajien potentiaali tulee tunnistaa, mikäli halutaan pitää osaavat konkarit mukana työelämässä. Ikä on vain numeroita ja jokaiselle motivoituneelle tulisi löytyä juuri hänelle sopiva työ, jossa saa jatkaa työuraa.

Tutustu tarkemmin tutkimukseen ja sen tuloksiin täällä.

Lue lisää Spring Housesta

Maisema
 

Spring House Oy

StaffPoint-konserniin kuuluva valmennustalo Spring House Oy luo asiakkailleen merkittäviä kasvun mahdollisuuksia arjen muutoksilla

Lue lisää
Yhdenvertaisuus
Työn Osaajat -blogi
5.2.2024 - Eevi van Liere

TyöShift-palvelun tulokset merkittäviä

TyöShift-valmennuspilotin tulokset merkittäviä – 58 prosenttia palveluun osallistuneista työllistyi.

Lue lisää
IPS-mallin tulokset
Työelämä tänään ja huomenna
1.12.2022 -

IPS-pilotilla lähes 60% työllistyneitä

Spring Housen ja Varman yhteistyössä toteutettu IPS-pilotti on tuonut vaikuttavia tuloksia: lähes 60% kuntoutujista on työllistynyt

Lue lisää