Siirry sisältöön
blogibanneri taantuma
Takaisin

Taantuman aikakone: Hyödynnä hiljaisempi hetki ja rakenna tulevaisuuden menestystiimi

Tässä blogissa jaamme vinkkejä, joiden avulla voit hyödyntää taantuman hiljaisempaa hetkeä ja varmistaa, että yrityksesi on valmiina tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. ”Muutos on mahdollisuus” on totta, monesti myös paine luo uutta!

1. Peilaa tulevaisuuteen: Mitä osaamista tarvitsemme?

Ensimmäinen askel on tarkastella yrityksesi strategiaa ja tulevaisuuden tavoitteita. Keitä tarvitsemme nyt, ja millaista osaamista tarvitaan viiden vuoden päästä? Mitä muutostrendejä alallamme on havaittavissa, ja miten ne vaikuttavat osaamistarpeisiimme? Onko meillä oikeaa osaamista digimuutoksiin, entä myyntiin tai asiakaspalveluun? Jääkö lähitulevaisuudessa ihmisiä eläkkeelle ja laaja-alaista osaamista poistuu? Pitääkö henkilöstön osaamista päivittää? Mistä syntyy yrityksen kriittinen osaamisstrategia?

2. Osaajakombo: Löydä tasapaino eri työsuhdemalleista

Perinteisten työsuhteiden rinnalla yhä useammat yritykset hyödyntävät joustavia työsuhdemalleja, kuten vuokratyösuhdetta, freelancereita, konsultteja ja interim-osaajia. Taantuma voi olla oivallinen hetki kokeilla uusia malleja tai löytää optimaalinen osaajakombo yrityksesi tarpeisiin.

3. Kiihdytä oikeita asioita: Kohdenna resurssit tehokkaasti

Taantuma voi pakottaa priorisoimaan investointeja. Kohdenna resurssit niihin osa-alueisiin, jotka tukevat yrityksesi strategiaa ja tulevaisuuden tavoitteita. Interim-osaajat voivat olla tässä erinomainen ratkaisu, sillä he tuovat nopeasti uutta osaamista ja kiihdyttävät tehokkaasti eteenpäin kriittisiä projekteja.

4. Yhdenvertaisuus edellä: Rekrytointi ja HR-strategia kaikkien ulottuvilla

Taantuma voi pahentaa syrjäytymistä ja eriarvoisuutta työmarkkinoilla. Varmista, että rekrytointiprosessi ja HR-strategia ovat yhdenvertaisia ja avoimia kaikille. Kiinnitä erityistä huomiota esimerkiksi nuoriin, kv-osaajiin ja ikääntyneisiin työntekijöihin. Monimuotoisuus työyhteisössä lisää ongelmanratkaisukykyä ja tuottaa parempia innovaatioita!

5. Hyödynnä HR-kumppanin kokemus ja ratkaisukeskeisyys

Hyvä HR-kumppani auttaa sinua keskittymään omaan ydinosaamiseen ja liiketoimintaasi. Osaava ja kokenut kumppani pystyy myös kertomaan laajasti erilaiset HR-mahdollisuudet ja minimoi virherekrytointien riskiä.
Parhaimmillaan yhteistyö tuottaa aivan uudenlaisia ratkaisuja, jotka tuovat merkittävää hyötyä, lisäarvoa ja tehokkuutta. Muista, että luotettava ja osaava HR-kumppani tuo vaihtoehtoisia malleja parhaista käytänteistä ja näkemyksellisyyttä henkilöstöhaasteiden ratkaisuun.

Hyödynnä siis taantuman aikakone ja rakenna tulevaisuuden unelmatiimi!

Me autamme yritystänne löytämään juuri oikeat osaajat. Varaa aika, niin suunnitellaan yhdessä juuri teidän yrityksellenne sopivimmat HR-ratkaisut!

Lue lisää asiantuntija- ja esihenkilörekrytoinneista!