Siirry sisältöön

Muutosturva ja outplacement

Muutosturvapalveluillamme työnantaja voi vastuullisesti ja onnistuneesti hoitaa irtisanottavien työntekijöiden muutosturvan edellyttämät toimenpiteet.

Työnhakuun tarvitaan juuri nyt monenlaista tukea ja uudenlaista otetta muutoturvatilanteissa. Kauttamme on nyt mahdollista saada irtisanotun tai alan vaihtajan tueksi eri työnhaun ammattilaisia, joiden kanssa asiakas voi rakentaa eri skenaarioita tulevaisuudelleen. Sparrauksissa kartoitetaan uravaihtoehtoja, haetaan omia vahvuuksia, tehdään osaaminen näkyväksi ja katsotaan sekä työmarkkinoita että elämäntilannetta uusin silmin.

Tutustu asiakastarinaan: Muutosturvapalvelu FläktGroupin puhallintehtaan henkilöstölle

Sparraukset hoidetaan turvallisesti etänä Teamsillä, Skypellä tai puhelimitse. Tarjoamme osallistujille ammattilaisen tuen työnhaun asiakirjojen laatimiseen koko prosessin ajaksi. Lisäksi osallistujilla on käytössään laaja työnhaun virtuaaliympäristö, jossa on webinaareja, tehtäviä ja videoita.

Käytössä ammattilaisten tuki:

Muutosturva - valmentajat 2

1. Työelämätaitojen Coach: Ammatticoahcin henkilökohtaisella tuella ja avulla suunta ja ajatukset selkiytyvät! Kohtaamisen keskiössä ovat asiakkaan toiveet muutostilanteessa. Työkaluina Cut-e, SWOT ja coaching-työkalut.

2. Työnhakutaitojen sparraaja tai työkykyvalmentaja: Tämän hetken työnhakutaidot ja oman työnhakualueen yrityskatsaus. Oma työllistymissuunnitelma ja vaihtoehdot (työnhaku, ammatillinen kuntoutus, opiskelu, yrittäjyys). Lähtökohdat kuntoon.

3. Executive-rekrytointikonsultti: Keskustelu ja sparraus rekrytoivan konsultin tai Executive Headhunterin kanssa. StaffPointin kontaktiverkostojen ja työmarkkinatuntemuksen hyödyntäminen. Oman hakustrategian läpikäyminen.

Katso myös: Sping Housen valmentajan Kiril Mattilan ohjeet työnhaussa menestymiseen

Spring House

Muutosturva pähkinänkuoressa

Muutosturvalla tarkoitetaan taloudellisin ja tuotannollisin syin irtisanomisen kohteeksi tai sen uhan alle joutuneille työntekijöille suunnattuja toimenpiteitä, jotka helpottavat työntekijöiden työllistymistä. Palvelu tunnetaan myös nimillä outplacement ja uudelleensijoittamisvalmennus.

Palvelua on järjestettävä siten, että sen arvo vastaa rahassa irtisanottavan henkilön keskimääräistä kuukausipalkkaa. Palvelu on toteutettava irtisanomisajan päättymisen jälkeen kahden kuukauden kuluessa.

Valmennuskokonaisuutemme sisältää:

Soiton ohjattavalle, ennakkokyselyn, henkilökohtainen ohjauksen, ryhmävalmennuksen tai näiden yhdistelmän, kompetenssikartoituksen, sekä muutoksen käsittelyn ja oman osaamisen tunnistamisen.

Lisäksi kartoitamme alue- ja alakohtaisen työmarkkinatilanteen, työllistävät toimialat, ammattinimikkeet, yritykset ja piilotyöpaikat.

  Ota yhteyttä!

  Muutosturvalla uusi suunta työelämään

  Videolla Spring Housen Sanna Salminen ja Kiril Mattila kertovat muutosturvavalmennuksesta, jonka avulla työnantaja voi vastuullisesti ja onnistuneesti saattaa palveluksessaan olleet työntekijät uuden uran alkuun.

  Tarjoamamme palvelu on varmasti laadukasta – muutosturvavalmennuksissamme on syntynyt hienoja menestystarinoita.

  Höytyvät 2

  Valmennettavien kokemuksia

  ”Irtisanomisissa romahtanut itsetuntoni lähti muutosturvatapaamisten aikana pikkuhiljaa nousuun. Lopulta työllistyin samaan firmaan, josta olin aiemmin tullut irtisanotuksi. Asiat menivät loppujen lopuksi varsin mutkattomasti.”

  Muutosturvavalmennettava,
  Pirkanmaa

  ”Minulla oli YT-neuvottelujen jälkeen todella lytätty olo, mutta koulutuksen jälkeen olen saanut takaisin uskon itseeni. Sain monta huolta pois hartioiltani. Nyt on helpompi keskittyä työnhakuun!”

  Muutosturvavalmennettava,
  Kaakkois-Suomi

  ”En olisi uskonut etukäteen, kuinka paljon apua ja vinkkejä muutosturvakoulutuksesta sain. Tuntui, että valmentaja oikeasti kuunteli.”

  Muutosturvavalmennettava,
  Häme

  ”Valmennukseen tullessani en oikein tiennyt, mitä hyötyä ohjauksesta minulle olisi, enkä suoraan sanoen uskonut siitä kovinkaan paljon viisastuvani. Kuitenkin jo muutaman tapaamiskerran jälkeen tuntui, että itsevarmuuteni oli kasvanut ja iso painolasti tulevaisuuden osalta pudonnut.”

  Muutosturvavalmennettava,
  Pirkanmaa

  ”Valmentaja oli ammattimainen ja huomioi minun tilanteeni yksilöllisesti. Sain koulutuksesta sellaisia uusia taitoja ja vinkkejä työnhakuun, joista en olisi tiennyt mitään ilman muutosturvakoulutusta.”

  Muutosturvavalmennettava,
  Pirkanmaa

  ”Muutosturvavalmennuksesta oli suuri apu minulle! Valmentajani kannusti minua hakemaan työpaikkaa, johon en itse uskonut osaamiseni riittävän. Hain ja sain paikan!”

  Muutosturvavalmennettava,
  Varsinais-Suomi

  ”Valmentajat olivat helposti lähestyttäviä. Tuntui, että puhuimme ikään kuin samaa kieltä.”

  Muutosturvavalmennettava,
  Pohjanmaa