Siirry sisältöön
StaffPoint Aurinkorannikko työnantaja
Takaisin

Työnantaja tukee Espanjaan muutossa ja töiden aloittamisessa

Mietityttääkö Espanjaan muutto tai Espanjassa työskentelyyn vaadittavat dokumentit? Ei haittaa, sillä StaffPoint auttaa sinua kaikissa Espanjassa asumiseen ja työskentelyyn liittyvissä asioissa.

Espanjaan muuttaminen ja Espanjassa työskentely mietityttävät varmasti monia. Ensimmäisenä herää kysymyksiä siitä, mitä kaikkea täytyy huomioida ja mitä asioita hoitaa, jotta voi työskennellä Espanjassa. StaffPoint S.L.U. noudattaa kaikessa liiketoiminnassaan Espanjan lainsäädäntöä ja työehtosopimusta, joten käytäntömme töiden aloituksen suhteen eroavat Suomessa totuttuihin.

Espanjassa työskentelyyn tarvittavista asioista ei kuitenkaan tarvitse murehtia liikoja, sillä meillä saat kaiken tarvittavan tiedon ja avun Espanjassa työskentelyyn ja asumiseen suomeksi.

Ennen töiden aloitusta

Ennen töiden aloitusta saat infopaketin, jossa kerrotaan oleellisimmista asioista liittyen Espanjaan saapumiseen ja töiden aloittamiseen. Jos olet muuttamassa Suomesta Espanjaan, annamme myös vinkkejä asunnon löytämiseen.

Ennen ensimmäistä työpäivää allekirjoitetaan työsopimus ja käydään mahdollisen tuen tarpeet läpi. Autamme myös Espanjassa työskentelyyn tarvittavien dokumenttien hoitamisessa. Näitä dokumentteja ovat:

NIE eli Numero de Identidad de Extranjero ja Residencia

NIE tarkoittaa ulkomaalaista henkilötunnusta ja Residencia virallista lausuntoa maassa oleskelusta. NIE-numeroa tarvitaan, kun tulee töihin Espanjaan. NIE-numeroa tarvitaan myös mm. pankkitilin avaamiseen sekä puhelinliittymän tai kulkuneuvon hankkimiseen. Residencia on pakollista hankkia myös silloin, kun oleskelee Espanjassa yli 3 kuukautta. Hakeminen tapahtuu asuinkunnan kansallisen poliisin (esp. Policía Nacional) ulkomaalaisosastolla. Asiointitoimistokumppanimme Gestoria auttaa sinua kaikkien tarvittavien dokumenttien kanssa ja asioi kanssasi poliisiasemalla, eli sinun ei tarvitse murehtia NIE-numeron ja Residencian hankkimisesta.

Sairausvakuutus ja Tarjeta Sanitaria

Saadakseen Espanjassa sairasvakuutuksen ja omalääkärin, henkilön on kirjauduttava Espanjan sairausvakuutusjärjestelmään ja haettava sairasvakuutuskortti nimeltä Tarjeta Sanitaria. Asiointiyhteistyökumppanimme huolehtii kanssasi myös Tarjeta Sanitarian hankkimisesta.

Töiden alkamisen jälkeen

Espanjassa työehtosopimukset ja työlainsäädäntö poikkeavat Suomesta, jonka vuoksi myös esimerkiksi yrityksen käytännöt, lomat, palkat sekä säädökset poikkeavat Suomessa totutuista. StaffPointilla esihenkilösi auttaa sinua kaikissa Espanjan työehtosopimukseen liittyvissä kysymyksissä, kuten esimerkiksi loma-asioissa.

Vieraassa maassa asumiseen voi liittyä yllättäviäkin asioita ja monilla saattaakin olla jotakin epäselvyyksiä asioiden hoitamisessa. Asiat, jotka ovat Suomessa saattaneet olla hyvinkin itsestään selviä, voivat varsinkin kielimuurin takia tuntua hankalammilta Espanjassa. Näissä asioissa tuemme ja ohjaamme sinut luotettavan asiointitoimistokumppanimme puoleen. Espanjaan tulemista ei tarvitse jännittää, sinua autetaan kyllä kaikissa käytännön asioissa!

Bienvenidos a España!