Siirry sisältöön
slu kuvitus hrtukee
Takaisin

HR-tiimimme auttaa Espanjassa

Mietityttääkö Espanjaan muutto tai Espanjassa työskentelyyn vaadittavat dokumentit? Ei haittaa, sillä asiantunteva HR-tiimimme auttaa sinua Espanjassa asumiseen ja työskentelyyn liittyvissä asioissa.

Espanjaan muuttaminen ja Espanjassa työskentely mietityttävät varmasti monia. Ensimmäisenä herää kysymyksiä siitä, mitä kaikkea täytyy huomioida ja mitä asioita hoitaa, jotta voi tehdä töitä Espanjassa. StaffPoint S.L.U. noudattaa kaikessa liiketoiminnassaan Espanjan lainsäädäntöä ja työehtosopimusta - siksi käytäntömme töiden aloituksen suhteen eroavat Suomessa totuttuihin.

Espanjassa työskentelyyn tarvittavista asioista ei kuitenkaan tarvitse murehtia liikoja, sillä meillä on asiantunteva HR-tiimi, joka on täällä sinua varten. Meillä saatkin kaiken tarvittavan tiedon ja avun Espanjassa työskentelyyn ja asumiseen suomeksi.

Ennen töiden aloitusta

HR-tiimimme kartoittaa tarpeet sähköpostin välityksellä ja aloittaa tarvittavien dokumenttien ja lupien valmistelun. Lähetämme ennen töiden aloitusta myös infopaketin, jossa kerromme oleellisimmista asioista liittyen Espanjaan tulemiseen ja töiden aloitukseen. Päästämme sinut kurkistamaan myös toimistoomme ja annamme tarkat tiedot, miten pääset meille perille. Jos olet muuttamassa Suomesta Espanjaan, annamme myös vinkkejä asunnon löytämiseen.

Ensimmäisinä päivinä

Ensimmäisenä työpäivänä allekirjoitetaan työsopimus HR-tiimin kanssa, käydään omat tuen tarpeet vielä läpi ja HR esittelee työ- ja taukotilojamme enemmän. Ensimmäisinä päivinä autamme myös Espanjassa työskentelyyn tarvittavien dokumenttien hoitamisessa. Näitä dokumentteja ovat:

  • NIE eli Numero de Identidad de Extranjero ja Residencia. NIE tarkoittaa ulkomaalaista henkilötunnusta ja Residencia virallista lausuntoa maassa oleskelusta. NIE-numeroa tarvitaan, kun tulee töihin Espanjaan. NIE-numeroa tarvitaan myös mm. pankkitilin avaamiseen sekä puhelinliittymän tai kulkuneuvon hankkimiseen. Residencia on pakollista hankkia myös silloin, kun oleskelee Espanjassa yli 3 kuukautta. Hakeminen tapahtuu asuinkunnan kansallisen poliisin (esp. Policía Nacional) ulkomaalaisosastolla. Teemme sinulle kaikki tarvittavat dokumentit, sekä tulemme asioimaan poliisiasemalle kanssasi eli sinun ei tarvitse murehtia itse NIE-numeron hankkimisesta.
  • Sairausvakuutus ja Tarjeta Sanitaria. Saadakseen Espanjassa sairasvakuutuksen ja omalääkärin, henkilön on kirjauduttava Espanjan sairausvakuutusjärjestelmään ja haettava sairasvakuutuskortti nimeltä Tarjeta Sanitaria. Korttia haettaessa huolehdimme sinulle tarvittavat dokumentit mukaan, varaamme asiointiajan kaupungintalolle ja opastamme sinut oikealle terveysasemallesi.

Töiden alkamisen jälkeen

Espanjassa työehtosopimukset poikkeavat Suomesta, jonka vuoksi esimerkiksi yrityksen käytännöt, lomat, palkat sekä säädökset poikkeavat Suomessa totutuista. Asiantunteva HR-tiimimme auttaa meillä Espanjan työehtosopimukseen liittyvissä kysymyksissä, kuten loma-asioissa.

Vieraassa maassa asumiseen voi liittyä yllättäviäkin asioita ja monilla saattaa olla epäselvyyksiä asioiden hoitamisessa. Asiat, jotka ovat Suomessa saattaneet olla hyvinkin itsestään selviä, voivat varsinkin kielimuurin takia tuntua hankalammilta. Näissä asioissa voitkin kääntyä HR-tiimimme puoleen. HR-tiimimme ovet ovat aina auki ja autamme sinua täällä Espanjassa. Tänne tulemista ei tarvitse jännittää, autamme sinua kyllä!

#Työnhyvinvointia työpaikalla

HR-tiimimme pitää yllä myös työhyvinvointia
työpaikallamme. Meillä järjestetään muun muassa taukojumppaa ja afterwork-aktiviteetteja kuukausittain. HR-tiimimme järjestää myös oppisopimuskoulutusta StaffPointin työntekijöille. Meillä voikin hakeutua oppisopimuskoulutukseen, jolloin opintoja suoritetaan työn ohessa, työsuhteen jatkuessa normaalisti.

Bienvenidos a España!