Siirry sisältöön

Osaamisen ja ammattitaidon kartoitus

Osaamis- ja ammattitaidon kartoitus on valmennusyhtiö Spring Housen palvelu TE-toimiston asiakkaille: pitkäaikaistyöttömille, alanvaihtajille ja maahanmuuttajille. Sen avulla työllistymisen esteitä voi merkittävästi vähentää.

Osaamis- ja ammattitaitokartoituksessa tavoitteena on muodostaa kokonaisvaltainen kuva työnhakija-asiakkaan osaamisesta ja mahdollisuuksista työmarkkinoilla.

Osaamisen tunnistamisen rinnalla päivitetään työnhakuvalmiudet ja kirkastetaan työllistymissuunnitelma. Lisäksi laaditaan yksilöllinen suunnitelma mahdollisten osaamisvajeiden täyttämiseksi. Osana palvelua selvitetään työllistymisen esteitä. Palvelussa on mahdollisuus työnäyttöihin työpaikalla.

Kohderyhmä tälle Spring Housen palvelulle ovat TE-toimiston asiakkaat: mm. pitkäaikaistyöttömät, alanvaihtajat ja maahanmuuttajat. Toteutustapana on yksilö- tai ryhmämuotoinen palvelu.

Palvelu on tehokas tapa selvittää ja poistaa osaajan työllistymisen esteitä. Palveluun voi myös kätevästi yhdistää myös työnäyttöjä työpaikalla.

Esimerkkejä Spring Housen toteuttamista palveluista:
• Kainuun Osaamis- ja ammattitaitokartoitus
• Hämeen asiantuntija-arvio vieraskielisen asiakkaan palvelutarpeesta (yksilöpalvelu)
• Hämeen osaamis- ja ammattitaitokartoitus (yksilöpalvelu)
• Hämeen ryhmämuotoinen ammattitaito- ja osaamiskartoitus (HoReCa)