Siirry sisältöön

Työelämäjoulukalenteri 2023

Tervetuloa seuraamaan StaffPointin työelämän joulukalenteria!

Lähde mukaan jouluiselle työelämän polulle - polulle, joka voi viedä suoraan eteenpäin, vähän sivuun tai ottaa pienen koukkauksen taaksepäin ja jatkaa sieltä aivan uuteen suuntaan.

Jokaisen luukun takaa löydät hyödyllistä tietoa ja tärkeitä kannanottoja tämän päivän työelämästä ja sen ilmiöistä. Mukaan on piilotettu myös kutkuttavia yllätyksiä yhteistyökumppaneiltamme, joten muista käydä avaamassa uusi luukku joka päivä!

luukku 24

LUUKKU 24

ME OLEMME STAFFPOINT

Joulukalenterin viimeisessä luukussa kiitämme kuluneesta vuodesta yhteistyökumppaneitamme, some- ja muiden kanaviemme seuraajia sekä tietysti kaikkia StaffPointilla työskenteleviä! Rauhallista joulua ja onnea tulevalle vuodelle 2024!

Katso videotervehdyksemme täältä!

Palvelukeskus palvelee läpi joulun ja vuodenvaihteen. Tarkemmat aukioloajat näet täältä.

  luukku_23

  LUUKKU 23

  Hyvä, paha stressi - mitä se kertoo meille?

  Stressi on sana, johon törmää usein arkisissa keskusteluissa ja työhyvinvointipuheessa niin työpaikoilla, mediassa kuin vapaa-ajallakin. Erityisesti stressi korostuu nuorten työelämäpuheessa. Tällä hetkellä nuorten suurin sairaspoissaolojen syy ovat mielenterveyden häiriöt.

  Stressi nousi esiin myös StaffPointin toteuttamassa Nuorten työelämäodotukset ja pelot -selvityksessä. Kyselyymme vastasi yli 1100 alle 25-vuotiasta nuorta. Selvityksessä vastaajat saivat kuvailla omin sanoin työelämään liittyviä pelkojaan ja ylivoimaisesti suurimmaksi huolenaiheeksi nousi stressi.

  Halusimme ymmärtää asiaa paremmin ja kutsuimme Työn uudistajat -podcastiin vieraaksemme Laura Sokan. Hän ravistelee juurtuneita käsityksiä stressistä ja herättelee asiantuntijaorganisaatioita katsomaan sitä uusin silmin, jotta stressi voidaan muuttaa vihollisesta voimavaraksi. Koulutukseltaan Sokka on psykologian tohtori ja neuropsykologian erikoispsykologi.

  Kuuntele mielenkiintoinen podcast.
  Tai lue podcastin sisällöstä kiteytetty blogi (linkki)

   luukku22

   LUUKKU 22

   #Yhteiskunnallinen vaikuttaja

   Vuosi 2023 jää mieliimme erityisenä. Se on haastanut meidät kaikki. Yli 50 vuotta henkilöstöalalla ovat opettaneet meille, että on oltava mukana muutoksessa, löydettävä uusia ratkaisuja, kehitettävä uusia palveluita ja syvennettävä kumppanuuksia. Joustavuus ja haasteiden nopea ratkaisukyky nousevat entistä suurempaan arvoon.

   Osaajapula ei tule häviämään mihinkään: siitä pitää huolen Suomen ikärakenne. Oikeat tekijät on löydettävä, jotta saamme nauttia jatkossakin suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta. Suomi kasvaa ja menestyy työstä. Haluamme yhdistää parhaalla mahdollisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa oikean työn. Vain yhdessä löydämme rohkeat ratkaisut, joilla kehitämme yhdenvertaista, joustavaa ja kaikille kannattavaa työelämää.

   StaffPoint on yksi Suomen suurimmista yksityisistä työnantajista. Olemme saaneet tänäkin vuonna olla mukana tuhansissa uratarinoissa, uuden polun löytymisissä ja asiakkaidemme liiketoiminnan tukena. Kiitos luottamuksesta!

    luukku 21

    LUUKKU 21

    Kevytkoulutusten avulla työelämään tai kokonaan uudelle alalle

    Tiesitkö, että aina omaa osaamista ei tarvitse kehittää opiskelemalla useita vuosia? Myös kevyiden koulutusten tai oppisopimusten avulla voi astua työelämään tai jopa kokonaan uudelle alalle.

    Kevytkoulutukset
    Kevytkoulutukset ovat yksi tapa työllistyä jopa muutaman päivän koulutusjakson jälkeen. StaffPoint on vastannut osaajapulaan järjestämällä yhdessä asiakkaiden kanssa eri toimialoille kevyitä koulutusohjelmia, jonka suoritettuaan koulutettavalla on perustaidot ja -tiedot alalla menestymiseksi ja hän on pätevä työskentelemään koulutusalaan liittyvissä tehtävissä.

    Esimerkkejä tarjoamistamme kevytkoulutuksista
    Hotelli- ja ravintola -toimialalla osaajapulaan on vastattu StaffAcademyn koulutus- ja valmennuspoluilla. Näitä ovat esimerkiksi:

    • StaffChef -kokkien koulutusohjelma, jossa oppiminen tapahtuu käytännössä. StaffChef-kokkien koulutusohjelma on suunniteltu yhteistyössä Stadin AO:n sekä ravintola-alan huippunimien kanssa.
    • StaffService -tarjoilijoiden koulutusohjelma tarjoaa yritysasiakkaillemme mahdollisuuden saada ammattitaitoisia ja asiakaspalveluun intohimoisesti suhtautuvia tarjoilijoita.
    • Keväällä 2024 starttaa myös esihenkilökoulutus, jossa ravintola-alan henkilöstöä koulutetaan vuoropäälliköiksi ja vuoromestareiksi yhteistyössä PerhoPROn kanssa.

    Katso video viimeisimmästä StaffBar-valmennuksesta, jossa ravintola-alan henkilöstön osaamista laajennettiin baaripuolelle.

    Teollisuuden ja logistiikan toimialalla järjestimme muun muassa seitsemän päivän rekrytointikoulutuksen logistiikka-alan konekeräilyyn.

    StaffPoint-konserniin kuuluva valmennustalo Spring House puolestaan tarjoaa 70 päivän pituista Asiakaspalvelun moniosaajakoulutusta, jonka suoritettuaan koulutuksen käyneillä on laaja asiakaspalveluosaaminen ja hyvät valmiudet toimia erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä. Asiakaspalvelun moniosaajakoulutuksesta voi suunnata erilaisiin asiakaspalvelurooleihin, kaupan alalle, hotelli- ja ravintola-alalle tai myynnin tehtäviin.

    Haluatko työllistyä palvelualan monipuolisiin tehtäviin? Haku Asiakaspalvelun moniosaaja -koulutukseen on nyt auki täällä.

    Oppisopimuskoulutus
    Teollisuuden ja logistiikan toimialalla olemme ratkoneet osaajapulaa hakemalla asiakkaillemme opiskelijoita oppisopimuskoulutuksiin. Oppisopimuskoulutus tarjoaa opiskelijoille käytännönläheistä kokemusta ja mahdollisuuden soveltaa teoreettista oppia suoraan työelämässä. Tämä parantaa opiskelijoiden ammattitaitoa ja valmistaa heitä tehokkaasti työelämän vaatimuksiin.

    Oppisopimuskoulutus vahvistaa myös yhteistyötä yritysten ja oppilaitosten välillä, mikä edistää alan erityistarpeiden ymmärtämistä ja varmistaa, että koulutus vastaa työelämän tarpeita. Olemme hakeneet oppisopimushauissa mm. metallialan osaajia, teollisia pintakäsittelijöitä ja asentajia.

     luukku 20

     LUUKKU 20

     Yhdessä enemmän - Spring House mukana WeThe15 -kampanjassa
     Spring Housen ja Paralympiakomitean kumppanuutta on yhdessä syvennetty jo vuodesta 2019. Yhteistyö kumpuaa äärimmäisen vahvasta, yhteisestä arvopohjasta – kaikilla on oikeus yhdenvertaiseen elämään, myös työelämään, omien resurssien puitteissa.

     Spring Housen tavoitteena on edistää pitkäjänteisesti yhdenvertaisia työllistymismahdollisuuksia, tukea työpaikkojen diversiteettiä ja päästä muokkaamaan koko suomalaisen yhteiskunnan; työnantajien, työnhakijoiden sekä työyhteisöjen käsityksiä ja mielikuvia. Spring Housen väki tekee päivittäin työtä osatyökykyisten ja fyysisesti vammaisten henkilöiden työllistymisen eteen.

     Siksi Spring House on vahvasti mukana Paralympiakomitean globaalissa WeThe15 -kampanjassa, jonka tarkoituksena on – urheilun välityksellä – tuoda esiin vammaisten henkilöiden yhteiskunnalliseen asemaan liittyviä kysymyksiä, puheenaiheita ja epäkohtia. Kampanjan tavoitteena on tehdä maailmasta entistä yhdenvertaisempi ja inklusiivisempi paikka elää.

     Luku 15 viittaa laskennalliseen prosenttiosuuteen maailman väestöstä, jolla on jokin vamma. Se on noin 1,2 miljardia ihmistä, joka seitsemäs meistä. Suomessa tämä tarkoittaa yli 700 000 henkilöä. Kampanjan johtoajatuksena on, että tuo lukema on aivan liian suuri sivuutettavaksi. Meidän työnantajien on löydettävä rohkeutta ja avoimuutta kohdata moninaisuutta, jotta tulevaisuudessa myös vammaisten henkilöiden työllisyys kääntyisi parempaan.
     __
     Lue lisää:__
     WeThe15-tukijoukot -video
     Spring House mukana WeThe15 -kampanjassa

      LUUKKU 19

      LUUKKU 19

      Interim Management –markkina Suomessa kasvaa trendien keskiössä
      StaffPoint Executive toteuttaa vuosittain markkinatutkimuksen Interim Management –toiminnasta Suomessa. Kyselyn tavoitteena on selvittää interim-markkinoissa tapahtuvia muutoksia rakenteen, kysynnän potentiaalin, käyttötarpeiden ja tarjonnan suhteen.

      Yhteenvetona voidaan kiteyttää, että useampi trendi kohtaa tässä yhteydessä ja kehittää markkinaa. Muutamia mielenkiintoisia nostoja markkinaselvityksestä:

      1. Interim-ammattilaisten viimeisimmässä toimeksiannossa korostuvat kasvuprojektit
      2. Interimin käyttöalue laajentuu kaikkiin ydintoimintoihin
      3. Tilaajien kokemukset edelleen erityisen hyviä
      4. Interim-ratkaisu tulee yhä enemmän johdon agendalle uutena työkaluna
      5. Interim-markkinan kasvu jatkuu trendien tukeman

      Joko tunnet Interimin tuomat mahdollisuudet?
      Lataa vuoden 2022 Interim-raporttikatsaus kokonaisuudessaan täältä.

      Uunituore tutkimusraportti julkaistaan alkuvuodesta 2024.

      StaffPoint Executive on erikoistunut johdon suorahakuun sekä Interim Management -palveluihin. Tiimin asiantuntijat auttavat asiakkaitaan edistämään strategian toimeenpanoa ja tulevaisuuden menestystä kriittisillä rekrytoinneilla, johtaja-arvioinneilla, tilapäisillä johtaja- ja osaajaratkaisuilla, hallituksen vahvistamisella sekä organisaation kompetenssien ja johtamisen analyyseillä.

      Lue lisää StaffPoint Executiven palveluista.

       16-18 uudet-18

       LUUKKU 18

       5 kesätyöhakuvinkkiä

       -Aloita ajoissa. Kesätyöpaikkoja on tarjolla jo hyvissä ajoin ennen kesäsesongin alkua, joten kannattaa aloittaa työnhaku ajoissa. Näin saat enemmän aikaa lähettää hakemuksia ja valmistautua työhaastatteluihin.
       -Tee taustatyötä. Ota selvää yrityksestä, jossa haet kesätöihin. Lue yrityksen verkkosivut, tutustu yrityksen sosiaalisen median kanaviin ja lue alan uutisia. Näin voit osoittaa rekrytoijalle, että olet kiinnostunut yrityksestä ja sen toiminnasta.
       -Kirjoita hyvä hakemus. Hakemuksesi on ensimmäinen asia, jonka rekrytoija näkee, joten se on tärkeää kirjoittaa huolellisesti. Kerro hakemuksessasi, miksi olet kiinnostunut kesätyöpaikasta, millaisia taitoja ja kokemusta sinulla on sekä mitä odotat kesätyöltä.
       -Valmistaudu työhaastatteluun. Harjoittele etukäteen vastauksia mahdollisiin kysymyksiin. Mieti myös, mitä kysymyksiä sinulla on yritykselle tai kesätyötehtäville.
       -Ole oma itsesi. Rekrytoija haluaa nähdä, millainen olet persoonana. Ole siis oma itsesi työhaastattelussa ja kerro siitä, mikä sinua motivoi ja mikä on sinulle tärkeää.

       Lisävinkkejä
       -Ota yhteyttä yritykseen suoraan. Jos kiinnostuit jostain kesätyöpaikasta, ota rohkeasti yhteyttä yritykseen suoraan. Voit esimerkiksi soittaa tai lähettää sähköpostia ja kertoa kiinnostuksestasi.
       -Käytä sosiaalista mediaa. Sosiaalinen media voi olla hyvä tapa tutustua yrityksiin ja löytää kesätyöpaikkoja. Seuraa yritysten sosiaalisen median kanavia ja osallistu keskusteluihin.

        luukku_17

        LUUKKU 17

        Hyvä perehdytys edesauttaa työnantajamaineen hallintaa ja hyvää työntekijäkokemusta!
        Vastuullinen työnantaja satsaa onnistuneeseen tulokaskokemukseen. Hyvä perehdytys luo vankan pohjan työntekijän sitoutumiseen ja hyvään henkilöstökokemukseen – tämä puolestaan heijastuu hyvänä asiakaskokemuksena ja yrityksen menestymisenä.

        Hyvän tulokaskokemuksen hyödyt
        -Perehdytyksen tasalaatuisuus kasvaa
        -Kattava perehdytys helpottaa esimiehen työtä jatkossa
        -Selkeyttää yrityksen arvot ja toimintatavat ja lisää yhteisöllisyyttä
        -Luo turvallisuutta ja työntekijöiden vaihtuvuus pienenee
        -Kannustaa itsenäiseen oppimiseen

        Myös StaffPointilla ymmärretään perehdyttämisen merkitys, joten StaffPoint-konserniin kuuluvassa valmennustalo Spring Housessa on otettu käyttöön mentoroinnin pilotti osana uuden työntekijän perehdyttämistä ja sitouttamista. Mallin avulla pystytään satsaamaan työntekijäkokemukseen entistä paremmin.

        Mentorointi-malli on saanut runsaasti kiitosta sekä mentoreilta että uusilta valmentajilta, sillä mallin ansiosta molemmat osapuolet sitoutuvat organisaatioon ja työhön aivan eri tavalla. Mentorimallin avulla myös mentoreiden erikoisosaaminen saadaan valjastettua käyttöön entistä tehokkaammin.

        Lue lisää hyvästä perehdyttämisestä ja mentoroinnista.

         luukku_16

         LUUKKU 16

         Suomessa jäädään eläkkeelle aiemmin kuin muissa Pohjoismaissa. Kun ikääntyneiden osuus väestöstä kasvaa, näkyy se pulana osaavista työntekijöistä. Työmarkkinat voisivatkin saada apua työntekijöistä, jotka ovat motivoituneita jatkamaan työuraansa odotettua pidempään.

         Selvitimme vanhempien ikäluokkien työllistymiseen liittyviä teemoja kesällä 2023 kyselytutkimuksessa. Esiin nousi selkeästi toisistaan eroavat hakijaprofiilit ja työmotivaatiot:

         • (Uuteen) työhön tyytyväiset
         • Merkityksellisyyttä kaipaavat
         • Työorientoituneet
         • Terveyshaasteita kärsivät
         • Passiiviset
         • Jäähdyttelijät

         Miten pystymme tarjoamaan mielenkiintoista työtä näille konkareille, joiden osaamiselle olisi varmasti tarvetta edelleenkin suomalaisessa työelämssä?

         Tutki työnhakijaprofiileita tarkemmin: tästä.

         Tutkimustuloksiin voi tutustua täällä.

          luukku 15

          LUUKKU 15

          Viidennentoista joulukalenteriluukkuumme aiheena on ympäristövastuullisuus. Sekä StaffPointilla että yhteistyökumppanillamme Scandicilla vastuullisuusteema on merkityksellinen.

          Scandic järjestää vastuullisuusaloitteiden ideoimiseksi Hackathon-työpajoja koko henkilökunnalle, 18 000 tiimiläiselle 280 hotellissa. Viimeisimmän työpajan voittajaksi äänestettiin idea hanan sulkemisesta hampaiden harjauksen ajaksi.

          Vesihanasta valuu keskimäärin 6 litraa minuutissa. Suositusten mukaan hampaita tulisi pestä 2 minuuttia, joka tarkoittaa 12 litraa vettä, jos hanaa valuttaa samanaikaisesti. Hampaiden harjaus kahdesti päivässä kuluttaa näin ollen vettä noin 24 litraa. Eli sulkemalla vesihanan hampaita pestessäsi voit säästää jopa 25 litraa vettä päivässä. Tämä tarkoittaa lähes 10 000 litraa vettä vuodessa, joka vastaa 62 kylpyammeellista.

          Pieniltä tuntuvista teoista voi yhteisellä osallistumisella tulla yllättävän vaikuttavia. Haastammekin myös sinut sulkemaan hanan hampaiden harjauksen ajaksi!

          Tästä joulukalenteriluukussa on mahdollisuus osallistua arvontaan, josta voi voittaa hotellilahjakortin Scandic-hotelliin Suomessa. Arvonnan säännöt löydät täältä.

          Ps. Kiinnostuitko Scandicin vastuullisuustyöstä? Lue lisää täältä.

           LUUKKU 14

           LUUKKU 14

           Hyvinvointia taukoliikunnalla
           Taukoliikunnalla on lukuisia hyötyjä. Taukoliikunnan seurauksena sekä keho että mieli virkistyvät ja koettu väsymys vähenee. Vireystilan koheneminen parantaa keskittymiskykyä ja lisää tarkkaavaisuutta. Ja nämä parantavat työtehoa ja voivat myös edistää oppimista.

           StaffPoint tekee aktiivista oppilaitos-yritys -yhteistyötä, jotta varmistetaan, että opiskelijat saavat viimeisimmät tuulet työelämästä opintoihin hyödynnettäväksi. Hackathonin lisäksi mm. Laurean sairaanhoitajaopiskelijat ovat olleet kehittämässä sisältöjä työhyvinvoinnin tukemiseen. Heidän StaffPointille tekemät taukoliikuntavideot ja rentoutusivinkit sopivat jokaisen työpäivää virkistämäään:

           Helppoja liikkeitä ylävartalolle
           Ota tästä talteen liikkeet keskivartalolle
           Rentoudu

            luukku 13

            LUUKKU 13

            StaffPoint työllistää vuosittain tuhansia nuoria. Jotta ymmärtäisimme paremmin nuorten työelämäajatuksia, toteutimme nuorten työelämäodotuksia ja pelkoja kartoittavan selvityksen. Selvityksen mukaan työn murros ja teknologioiden kehittyminen ovat mahdollistaneet aiempaa joustavamman tavan tehdä töitä, joten arvot, työn merkityksellisyys sekä työhyvinvointi ovat nousseet Z-sukupolven kohdalla aiempaa suurempaan rooliin.🗝️

            Z-sukupolvi odottaa työelämältä

            • yhdenvertaisuutta
            • yhteisöllisyyttä ja avoimuutta
            • tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä

            Nuorten työelämäpeloissa taas korostui

            • stressi
            • loppuun palaminen

            Lue nuorten työelämäkyselyn tärkeimmät havainnot.

             luukku12

             LUUKKU 12

             Me StaffPointilla uskomme, että vaikka ihmisellä olisi jokin haaste – sairaus, vamma tai muu este – jokaisella on oikeus työhön, kunhan sopiva työ ja tuki löytyvät. Työssäkäynnin oikeus on jokaiselle työhön kykenevälle ja motivoituneelle ihmiselle tärkeä yhdenvertaisuuden kulmakivi.

             Mielestämme työllä on kuntouttava vaikutus, joten kehitämme jatkuvasti uusia toimintamalleja, jotta jokaiselle löytyisi omia voimavaroja ja jaksamista sopivaa työtä. StaffPoint-konserniin kuuluva valmennustalo Spring House käynnisti yhdessä työeläkeyhtiö Varman kanssa vuonna 2020 työeläkekuntoutuksen IPS-pilotin (Individual Placement and Support). IPS-mallissa mielenterveyskuntoutujien työhön paluuta tuetaan uudenlaisella toimintamallilla, jonka ytimessä on työelämäyhteistyö – IPS-mallissa työssävalmentajan päivittäisessä työssä tehdään laajemmin yrityskontaktointia kuin perinteisessä ammatillisessa kuntoutuksessa.

             IPS-pilotin tulokset ovat merkittävät ja puoltavat selvästi toiminnan jatkamista:

             • IPS-pilotissa mukana olevista 64 % on työllistynyt palkkatyösuhteeseen, mikä on vertailuryhmää (38 prosenttia) selkeästi paremmin
             • yli 70 prosentilla työllistyneistä työsuhde on vakituinen tai vähintään kuuden kuukauden mittainen

             Lue lisää IPS-mallista.
             Katso IPS-webinaari.

              luukku11

              LUUKKU 11

              Suomen tulee yhteiskuntana panostaa nuorisomme työllistymiseen ja työuriin

              Nuoret tarvitsevat tukea heidän polullaan kohti työelämää. Kukaan ei ole seppä syntyessään eikä asiantuntija työelämään astuessaan, joten tehtäisiinkö yhdessä tuleville asiantuntijoille ja ammattilaisille mahdollisimman hyvät kokemukset ja muistot heidän työuriensa alkumetreistä?

              Miksi nuoria kannattaa työllistää?

              1. Nuorten työllistäminen on investointi tulevaisuuteen. Kun nuoret saavat työkokemusta ja kehittävät ammattitaitoaan, heidän mahdollisuutensa menestyä työelämässä kasvavat. Tämä ei ainoastaan hyödytä yksittäisiä nuoria, vaan vahvistaa myös yhteiskuntaamme pitkällä aikavälillä luomalla päteviä ja motivoituneita osaajia.
              2. Nuorten työllistäminen edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja vähentää syrjäytymistä. Kun nuoret saavat mahdollisuuden osallistua työelämään, he integroituvat paremmin yhteiskuntaan. Työ antaa nuorille paitsi taloudellista itsenäisyyttä, myös tunnetta siitä, että he kuuluvat johonkin.
              3. Työllistämisellä on myönteinen vaikutus nuorten hyvinvointiin. Työ antaa merkitystä ja tarkoitusta elämälle, ja se auttaa nuoria kehittämään itsetuntoa ja luottamusta omiin kykyihinsä. Positiiviset kokemukset työelämästä auttavat nuoria myös rakentamaan vahvaa perustaa tulevaisuutta varten.

              Katso videolta StaffPoint-konserniin kuuluvan valmennustalo Spring Housen kouluttajan Mari Heiskasen terveiset työnantajille nuorten työllistämisestä.

               luukku10

               LUUKKU 10

               10.10.2023 vietettiin maailman mielenterveyspäivää. Niinpä joulukalenterimme kymmenes luukku käsittelee niin ikää mielenterveyden merkitystä. Lahjoitamme tänäkin vuonna henkilöstömme toiveesta konsernin joululahjarahat MIELI ry:lle nuorten mielenterveystyöhön.

               Liian moni nuori on jäänyt yksin huoliensa kanssa. Nuoren mieli käy myllerrystä ja erilaiset kriisit lähellä ja kauempana kuormittavat ja koskettavat. Uutiset maailmalta herättävät pelkoa, ja toivo tulevasta voi olla varjojen himmentämä. Nuoret kantavat harteillaan paljon, ja jaksaminen opinnoissa ja työelämässä voi olla koetuksella. StaffPoint työllistää tuhansia nuoria joka vuosi, ja haluamme osaltamme huolehtia heidän jaksamisestaan. On meidän tehtävämme nähdä heidät, ja varmistaa mielenterveyspalveluiden toiminta myös jatkossa. Se on elintärkeää.

               Haastamme sinutkin mukaan tekemään hyvää: vastuullisen joululahjan voit antaa lahjoittamalla MIELI Suomen Mielenterveys ry:n työhön. Pienikin summa on suuri joululahja näissä talkoissa. Lisätietoa lahjoitusmahdollisuuksista löydät MIELI ry:n sivuilta.

                luukun_kuvituskuva9

                LUUKKU 9

                Yhdeksäs luukku avaa oven Stockmannin joulupuotiin!

                Stockmann on ollut yhteistyökumppanimme jo pitkään. Rekrytoimme vuosittain kymmeniä osaajia kausityöhön, esimerkiksi juuri joulusesonkiin tavarataloihin tai keväisin ja syksyisin Hullujen Päivien hulinoihin.

                Tällä videolla pääset tutustumaan Helsingin Stockmannin joulupuotiin ja ihanaan Inkaan, joka työskentelee joulusesongissa StaffPointin kautta. Minkälaista on työ Stockmannilla ja miten rekrytointiprosessi sujui? Lopussa saattaa olla yllätys verkkokauppaan… 🎁

                Katso tarkemmat ehdot täältä.

                 joulukalenteri_luukku8

                 LUUKKU 8

                 Joulun sanotaan olevan hyvän mielen aikaa.

                 Ja sitä StaffPointin Työstä turvaa -kanavan anti nimenomaan on, niin työtä löytäneille kuin heitä työllistäneille! Työstä turvaa -kanava ei ole ainoastaan luonut tähän mennessä yli 600 työpaikkaa sotaa pakeneville ukrainalaisille ja muille tilapäisen suojelun aseman saaneille kansainvälisille osaajille, mutta se on myös turvallinen kanava heille hakea työtä sekä konkreettinen mahdollisuus työyhteisöille auttaa ukrainalaisia eri tavoin ja siten tuoda merkityksellisyyttä myös näiden henkilöstöille.

                 Kanavan visiossa kirkastuu neljä pääteemaa:

                 • Vastuullisuus.
                 • Merkityksellisyys.
                 • Kansainvälisyys.
                 • Monikulttuurisuus.

                 Kun teemme merkityksellistä työtä yhteisiin arvoihin pohjautuen, muutamme huomista paremmaksi kaikille! ”I am sincerely grateful to the people of Finland and especially StaffPoint for the opportunity to work and live happily under a peaceful sky!”

                 Lue uusi blogimme voimaannuttamisesta ja yhteistyön voimasta kokonaisuudessaan täällä.

                  luukku7

                  LUUKKU 7

                  Tänään joulukalenterissamme voit testata myyntitaitosi! Ajatellaan, että oppiminen ja kehittyminen parantavat elämänlaatua. Myyntitaitoja tarvitaan kaikkialla elämässä, miksi et kehittäisi niitä? Ne kukoistavat vuorovaikutuksessa, kasvattavat itseluottamusta, kehittävät neuvottelu- ja vakuuttamistaitoja sekä ovat avain pehmeisiin taitoihin työelämässä.

                  Kehitimme yhteistyössä DNA:n kanssa jouluhenkisen myyntitaitotestin, jolla voit kokeilla voisiko myyntityö sopia sinulle! Mikäli myyntityö ei ole sinua varten, osallistu kuitenkin arvontaan, jossa voit voittaa 75 euron lahjakortin DNA-myymälään!

                  Myyntitaitotesti (avoinna joulukuun ajan)
                  Joulukalenteri

                   luukku6

                   LUUKKU 6

                   Itsenäisyyspäivän luukku avautuu Suomen tulevaisuuden toivojen voimin. Mitä pienet ja vähän isommat kotijoukkomme edustajat haluaisivat tehdä työkseen? Kenen kanssa he työskentelisivät mieluiten ja minkälaisessa ympäristössä?

                   Se selviää videolta!

                   Toivotamme hyvää itsenäisyyspäivää koko Suomelle! 💙🤍

                    luukku5

                    LUUKKU 5

                    Liikunta auttaa myös pieninä annoksina
                    Moni työikäinen istuu nykyään enemmän kuin nukkuu. Tuoreen tutkimuksen mukaan paikallaanolo aiheuttaa 1,5 miljardin euron kustannukset yhteiskunnalle. Liikunnan ja urheilun myönteiset vaikutukset ihmisten hyvinvointiin ovat kiistattomia. Olympiakomitean ja StaffPointin yhteinen missio on tuottaa hyvinvointia ja elinvoimaa Suomeen.

                    Työelämä on maratonin pituinen taival, johon mahtuu erilaisia käänteitä, elämäntilanteita ja muutoksia. Vastuu työhyvinvoinnista on joka tilanteessa kuitenkin sekä työnantajalla että työntekijöillä. Työnantajan tehtävä on tarjota sellaiset olosuhteet, että työntekijät voivat viihtyä työssään ja voida hyvin. Paljon jää kuitenkin myös työntekijän vastuulle.

                    Katkaise työpäivän istumiskierre. Liikuntanapostele työpisteeltä vihanneskipolle keittiöön (nouse vähintään kerran tunnissa ylös) tai ulkoile Teams-palaverin ajan. Ota vaikka jo tänään tavoitteeksi osallistua Teams-palaveriin ulkosalla: nappaa kuulokkeet korviin ja lähde raikkaaseen pakkassäähän kävelylle. Voimme luvata, että ajatus lähtee kulkemaan tehokkaammin verenkierron vilkastuessa!

                    Aina on myös hyvä hetki kokeilla jotain uutta! Tutustu ja löydä uusi harrastamisen kipinä 🔥 StaffPointin kumppanin Olympiakomitean sivuilta. Anna itsellesi liikuttavan ihana lahja ja pidä huolta itsestäsi!

                     joulukalenteri_luukku4

                     LUUKKU 4

                     Onko LinkedIn-profiilisi vielä päivittämättä? Tässä viisi lisävinkkiä, joilla voit nopeasti viilata profiilia ja parantaa samalla löydettävyyttäsi:

                     𝟏. 𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬 𝐣𝐚 𝐬𝐞𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐤𝐚𝐚𝐭𝐢𝐭 - Listaa Skills-osioon mahdollisimman konkreettisia taitoja. Merkitse ohjelmat, työkalut ja järjestelmät, joista sinulla on osaamista. Voit myös tuoda avainsanoilla esiin muuta osaamistasi, kuten Team Leading, IT Management, Vendor Management tms. Muista lisätä profiiliisi myös suorittamasi sertifikaatit!

                     𝟐. 𝐊𝐨𝐮𝐥𝐮𝐭𝐮𝐬 - Kerro tässä kaikesta relevantista koulutuksestasi, tutkinnoista ja suorittamistasi kursseista. Tässä yhteydessä kannattaa myös mainita mitä pää- ja sivuaineita opiskelit tai mihin opinnoissa erikoistuit.

                     𝟑. 𝐒𝐮𝐨𝐬𝐢𝐭𝐮𝐤𝐬𝐞𝐭 - Pyydä suosituksia esihenkilöiltä, työtovereiltasi ja muilta verkostostasi. Suosittelut ovat hyvin arvokkaita, ne vahvistavat profiilissasi antamaa mielikuvaa ja voivat auttaa erottautumaan joukosta.

                     𝟒. 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐟𝐨𝐥𝐢𝐨 𝐣𝐚 𝐆𝐢𝐭𝐇𝐮𝐛 - Jaa profiilissasi linkki portfolioon tai esim. GitHub-tiliisi, jos niillä on relevanssia työsi kannalta. Tämä antaa mahdollisuuden syventyä työnäytteisiisi ja projekteihisi.

                     𝟓. 𝐀𝐬𝐞𝐭𝐮𝐤𝐬𝐞𝐭 - Tarkista, että profiilisi on julkisesti nähtävissä ja varmista, että sinuun on helppo ottaa yhteyttä. Muista vielä varmistaa, ettei esimerkiksi viestienesto ole vahingossa päällä 😉.

                     Vinkit tarjosi meille Henrico Digitalin rekrytoijat.

                     Onko Henrico sinulle jo tuttu? Henrico on Pohjoismaissa toimiva digitaalisen liiketoiminnan konsulttiyritys, joka on erikoistunut digi- ja IT-osaajien suorahakuun ja digi-vuokrakonsulttien välityspalveluihin. Heidän Freelancer-verkostossaan on yli 150 kokenutta digitaalisen liiketoiminnan konsulttia.

                      luukku3_final

                      LUUKKU 3

                      Kolmannen päivän luukku avautuu merkityksellisyyden teemalla. Organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa kertoo, mihin joulun alla kannattaa ajatukset suunnata.

                      Katso tervehdysvideo tästä.

                      Sahimaa vieraili toukokuussa Työn uudistajat -podcastissamme. Jaksossa pureudutaan niin ikään merkityksellisyyden teemaan, joka on pinnalla tänä päivänä entistä enemmän myös työelämässä. Jakson voit kuunnella tästä.

                       joulukalenteri_luukku2

                       LUUKKU 2

                       Hukkaako Suomi yli 50-vuotiaiden työhalut? StaffPoint selvitti +50-vuotiiden työelämänäkemyksiä ja -kokemuksia. Kuinka monta prosenttia uunituoreen tutkimuksen mukaan vastaajista (N=1245) kertoo kohdanneensa ikäsyrjintää työnhaussa?

                       • 38 %
                       • 52 %
                       • 63 %

                       Oikea vastaus 63 %.

                       Mitä ihmettä? Suomessa on suuri joukko yli 50-vuotiaita, jotka ovat valmiita uuteen työhön ja suuriinkin työelämän muutoksiin. Työ koetaan merkityksellisenä, se antaa kaivattua virtaa ja yhteisöllisyyttä. Valitettavasti Suomi kuitenkin näyttää hukkaavan nämä ihmiset ja heidän potentiaalin. Miksi näin on? Tähän teemaan StaffPoint pureutuu sitkeästi ja haastaa kaikki mukaan kehittämään työelämästä yhdenvartaisempaa – teko kerrallaan.

                       Tutustu tarkemmin tutkimukseen
                       Tiedote tutkimuksesta
                       Yhteenveto tutkimustuloksista

                        Luukut someen täydentyvä-01

                        LUUKKU 1

                        Mistä sinä olet kiitollinen?

                        Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta löydät Omien polkujen tekijöiden videot, joissa parauimari Jenna Rajahalme ja pika-aituri Elmo Lakka pohtivat kiitollisuutta.

                        Elmon ja Jennan tavoin me StaffPointilla kannustamme rohkeasti kurkottamaan kohti unelmia ja tarttumaan mahdollisuuksiin. Sinun matkasi on täynnä potentiaalia.

                        Oman polun kulkeminen tarkoittaa sitä, että elää omanlaista elämää, joka on yhdenmukaista omien arvojen ja tavoitteiden kanssa. Se voi tarkoittaa esimerkiksi työtä, joka tuntuu merkitykselliseltä.

                        Joulun lähestyessä on hyvä hetki pysähtyä kiitollisuuden äärelle. Se on myös hyvä hetki tutkia toiveita ja luoda tavoitteita tulevalle vuodelle.

                        Katso Jennan videotervehdys
                        Katso Elmon videotervehdys

                         Uppoudu syvemmälle työelämäaiheisiimme

                         työnhakukyselyn uutiskuva
                          
                         22.11.2023 - Teea Hurme-Rintala

                         Tuloksia +50-vuotiaiden työnhakukyselystä

                         Jatkossa työpaikkojen haasteena on löytää monimuotoisia ratkaisuja, jotta erilaisten ihmisten potentiaali saadaan käyttöön parhaalla tavalla.

                         Lue lisää
                         Omien polkujen tekijät
                          
                         23.10.2023 - Susanna Haapasalmi

                         Omien polkujen tekijät -kampanja alkaa!

                         Kampanjan aikana parauimari Jenna Rajahalme ja pika-aituri Elmo Lakka jakavat niin hyviä kuin huonoja hetkiä heidän matkaltaan kohti Pariisia.

                         Lue lisää
                         Työn uudistajat -podcastit pureutuvat suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen.
                          

                         Podcastit

                         Työn uudistajat -podcast pureutuu suomalaiseen työelämään ja sen uudistumiseen – ilman juhlapuheita ja poliittista jargonia!

                         Lue lisää