Siirry sisältöön
Interim-ammattilainen
Takaisin

Interim-ammattilainen on enemmän kuin resurssi

On ilo kertoa, että johtamani StaffPoint Executiven Interim-palveluiden tarjoama laajenee. Suomessa palvelua hyödyntää ammattimaisesti vasta pieni joukko yrityksiä ja omistajia, mutta maailmalla Interimin hyödyt on tunnettu jo vuosia.

Interim-palvelusta usein käytetty termi on vuokrajohtajuus tai Interim Management. Käytän kuitenkin mieluummin termiä Interim-asiantuntija tai Interim-ammattilainen perustellusta syystä: Kaikki korkean tason tilapäiset tarpeet eivät ole johtajatehtäviä – mutta toki aina haastavia, kokeneen ammattilaisen osaamista vaativia tehtäviä.

Interim tuo selvää lisäarvoa

Interim-palvelun edut on helposti havaittavissa: nopea saatavuus, kustannuksien joustavuus, ei työnantajavelvoitteita, päätösvaltuudet johtamiseen käytettävissä.

Toisin sanoen Interim-ammattilainen on tilapäiseen tarpeeseen yhtä lailla toimiva ratkaisu kuin konsultin käyttö tai määräaikainen työsuhde. Kustannusvertailu osoittaa, että Interim-palvelu on myös hinnaltaan kilpailukykyinen vaihtoehto.

Hyvä vaihtoehto siis aina, kun omat resurssit ovat rajalliset. Ja useimmiten näin on tilanne.

Saksasta mallia

Yrityskentässä moni on siirtynyt nyt "kyttäämisasetelmaan”, jossa seurataan omien asiakkaiden tilanteen kehittymistä. Omissa panostuksissa vältetään riskinottoa ja investointeja. Tehokkuuden ja tuottavuuden jatkuva kehittäminen vaativat koko ajan osaavia resursseja projektien ja muutosten läpivientiin. Kun liiketoiminnan avainhenkilöt ovat kiinni muissa operaatioissa, projektien vaativuus ja käytettävissä oleva aika rajaavat vaihtoehdot usein ulkopuolisen avun käyttöön.

Tässä asetelmassa muun muassa Saksan markkinassa Interim-ammattilaisten käyttö on lisääntynyt. Saksalainen toimintakulttuuri on hyvin ratkaisuhakuinen ja Interim-ammattilainen nähdään nimenomaan ratkaisuna eikä resurssina.

Myös Suomessa Interim-tehtäviin on tarjolla kokeneita ammattilaisia, jotka antavat mielellään osaamisensa ja kokemuksensa yritysten käyttöön!