Skip to main content

Executive Search

Laatu syntyy hyvästä lopputuloksesta. Tiimimme tekee huolellista työtä alan kovalla kokemuksella.

Hyvien best practice -käytäntöjemme ansiosta hakuprosessi etenee systemaattisesti ja tehokkaasti. Pyrimme luomaan asiakkaalle longlistin potentiaalisista kandidaateista 14 vuorokauden sisällä toimeksiannon saamisesta.

StaffPointilla on johdon hakupalveluiden tuottajana laaja verkosto Suomessa ja kansainvälisesti. Toimimme 14 paikkakunnalla Suomessa ja 39 maassa kansainvälisesti kumppaniverkostomme kautta. Kumppaniverkostomme rakentuu maa- ja toimialakohtaisesti. Olemme toteuttaneet hakuja suomalaisille asiakkaillemme esimerkiksi USA:han, Englantiin, Saksaan, Kiinaan ja Baltiaan.

Näin palvelu toimii

  • Suorahaussa tavoitteena on kontaktoida henkilöt, jotka ovat erittäin potentiaalisia avoinna olevaan tehtävään. Tyypillisesti kontaktoitavat henkilöt ovat kilpailijalla vastaavassa tehtävässä tai sellaisessa tehtävässä/yrityksessä, jossa toimenkuvalla on samanlaisia vaatimuksia.
  • Suorahaun osalta asiakkaalle on kerrottava, että sen kautta kontaktoidut henkilöt voivat myös kieltäytyä jatkokeskusteluista. Kandidaatin kieltäytyessä voi toisinaan olla tarpeen kartoittaa lisäehdokkaita. Samalla tähän liittyy usein tarve muuttaa etsittävän henkilön vaatimuksia, palkkatasoa tms. Tästä syystä on kiinnitettävä erityistä huomiota prosessin alkuvaiheeseen; etsittävän henkilön vaatimusten määrittämiseen.
  • Suorahaussa ehdokkaiden lähteinä käytetään julkisia lähteitä, sisäisiä tietokantoja, omaa verkostoa jne.
  • Lisää tehoa suorahakuun voi saada yhdistämällä siihen julkisen ilmoitushaun (www, some, printtimedia) ja suorahaun menetelmiä. Tämä ns. hybridihaku on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ja monipuolisesti sovellettavaksi menetelmäksi perinteisen suorahaun ohella.
  • Hybridihaku on julkinen haku, jossa ilmoitusten kautta saatua hakijajoukkoa vahvistetaan ja monipuolistetaan pienimuotoisella,tarkkaan rajatulla ja suppealla suorahaulla.
  • Hybridihaku ei sovellu sellaisiin haastaviin rekrytointeihin, joissa on epätodennäköistä löytää kandidaatti julkisella haulla.

Executive Search tuo lisäarvoa yritykselle

  • Tavoitamme henkilöitä, joita emme tavoittaisi muilla menetelmillä (ns. piilossa olevat ehdokkaat)
  • Executive-rekrytointi vahvistavaa asiakasyrityksen työnantajakuvaa ja osoittaa, että yritys kokee rekrytoinnin tärkeäksi
  • Palvelulla saadaan haluttaessa hyviä ehdokkaita myös ilmeisempien kohderyhmien ulkopuolelta, esimerkiksi toisilta toimialoilta

Esimerkkejä toimeksiannoistamme

CEO, CFO, SVP Supply Chain, Sourcing Director, Sales Director, HRD-johtaja, Group Business Controller, Financial Controller ja Board Member.