Siirry sisältöön

Case Studies

Autamme yritysten tulevaisuuden menestystä kriittisillä rekrytoinneilla, johtajavalinnoilla, tilapäisillä johtajaratkaisuilla, hallituksen vahvistamisella sekä organisaation kompetenssien ja johtamisen analyyseillä.

Teemme 60-80 johdon suorahakua ja 50-70 johtaja- ja henkilöarviota vuodessa. Syksyllä 2019 esittelimme uudistuneen Interim Management -palvelun. Olemme Suomen nopeimmin kasvava Interim-palveluiden tuottaja ja tähtäämme liikevaihdossa markkinan kärkisijoille. Uusin palvelumme on keväällä 2020 pilotoitu ja kesäkuussa 2020 lanseerattu Leadership Review – johtamisen kasvupolku.

Case: Executive Search

Case Metsäkeskus: Viestintä- ja asiakkuusjohtaja

Suomen metsäkeskus on kokonaiskestävää metsien käyttöä palveleva ja edistävä asiantuntijatalo. Uuden organisaation myötä määriteltiin uusi johtoryhmätehtävä, jonka täyttämisessä olimme apuna: ”StaffPoint Executive tarttui työhön ripeästi ja vei prosessia eteenpäin johdonmukaisesti. Haastavasta kaksijakoisesta tehtäväkuvasta - viestintä- ja asiakkuusjohtaja - huolimatta löysimme tehtäväkuvaan sopivan erinomaisen henkilön.”

Case: Executive Search

Case Rejlers: Toimialajohtaja

Rakentamisen toimialalla ammatilliset ydinosaamiset eroavat merkittävästi sen mukaan missä kohtaa arvoketjua olet. Tässä casessa lähdimme hakemaan suunnitteluun rakentamisen toimialajohtajaa. Haku kohdistui tarkkaan markkinasegmenttiin, jossa johtajamarkkina on rajattu. Onnistuimme siinä asiakkaamme palautteen mukaan hyvin: ”Päädyimme StaffPoint Executive Searchin kanssa yhteistyöhön tässä meille vaativassa position haussa, koska StaffPoint osoitti aidosti kiinnostuksensa tähän asiaan ja saimme todella nopealla aikataululla haun käyntiin.”

Case: Executive Search

Case Lumme Energia: Strategiajohtaja

Lumme Energia on toimialansa edelläkävijä rohkeudessa ja on nostanut nopeasti markkina-asemaansa. Alan vahva disruptio luo paljon mahdollisuuksia, joten yritys lähti vahvistamaan johtoryhmän osaamista uusilla kompetensseillä. Lähdimme hakemaan ammattilaista joka tuo määriteltyä osaamista mutta ennen kaikkea on myös oikea persoona yrityksen kulttuuriin.

"Saimme tämän projektin maaliin suunnitellussa aikataulussa ja sen myötä jälleen erinomaisen tekijän joukkoihimme.”

Case: Executive Search

Case Minimani: Toimitusjohtaja

Minimani on yksityinen suomalainen vähittäiskauppaketju. Yhtiön toimitusjohtaja oli siirtymässä uusiin haasteisiin ja yhtiö otti avukseen suorahakuyrityksen, jonka avulla lähdettiin hakemaan ansioitunutta johtajaa yhtiön päätoimipaikkaan Seinäjoelle.

"Saimme prosessin tuloksena hyviä ehdokkaita. Onnistuimme koronan tuomista vaikeusasteista huolimatta valitsemaan meidän nykytarpeisiimme sopivan henkilön ennakoitua nopeammin. Intensiivisen perehdytyksen ja lähes heti alkaneen työskentelyn jälkeen olemme olleet tyytyväisiä valintaamme", Minimanista kerrotaan.

Case: Executive Search

Case Sponsor Capital: Talousjohtaja

Sponsor Capital on suomalainen pääomasijoittaja, joka sijoittaa pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin. Sen viides ja uusin rahasto aloittaa toimintansa vuonna 2021. Kasvaneiden raportointivaatimusten takia yhtiöön syntyi tarve vahvistaa talousosaamista.

”StaffPoint Executive onnistui identifioimaan relevantteja kandidaatteja ja ennen kaikkea kuvaamaan tehtävän pääsisällön ja vaatimukset totuudenmukaisesti kandidaateille. StaffPoint Executive onnistui saamaan tavoitellut henkilöt kiinnostumaan tehtävästä ja osallistumaan haastatteluprosessiin. Asiakkaan kannalta toimeksianto eteni loppuun saakka erittäin sujuvasti, kun osapuolten odotukset tarjolla olevasta roolista olivat ensimmäisistä keskusteluista saakka hyvin yhdenmukaiset”, Sponsor Capitalilta kommentoidaan.

Case: Interim Management

Case Empower Connectivity: Interim President

Empower Connectivity had an immediate need to ensure the Division’s operational leadership capability with an Interim Executive after the person who previously managed the Connectivity Division was appointed Group President and CEO. StaffPoint Executive found several potential candidates on short notice who met the client's requirements.

According to the client, StaffPoint Executive acted very professionally and fast and the whole process was straightforward and supported by clear communication to follow the progress.

Case: Executive Search

Case Valmet Automotive: Group General Counsel

Valmet Automotive's previous Group General Counsel was taking a career step elsewhere, and the company management decided to launch a search for a successor from outside the company. StaffPoint Executive was chosen as the executive search partner due to earlier positive experiences.

"The process was very efficient, and we were able to find the right candidate quickly. StaffPoint Executive understood our company very quickly so that it was possible for them to provide us with excellent candidates," comments Charlotte Caswell, Valmet Automotive's Group HR SVP.

Case: Executive Search

Case Validia: Toimitusjohtaja

Validian hallitus yhdessä omistajan kanssa siirsi katseensa eteenpäin kehittääkseen yhtiötä uuteen suuntaan. Tähän kuului myös uuden toimitusjohtajan rekrytointi. StaffPoint Executive lähti toteuttamaan toimeksiantoa.

“StaffPoint Executive hoiti projektin sujuvasti ja korkealla ammattitaidolla: Projekti oli hyvin suunniteltu ja aikataulutettu ja, mikä tärkeintä, meidät pidettiin jatkuvasti ajan tasalla. Kaikista tärkein tekijä suorahakukumppanissa on se, että konsultti ymmärtää aidosti millaiseen yritykseen, strategiseen vaiheeseen ja kulttuuriin avainhenkilöä ollaan rekrytoimassa, ja StaffPoint Executiven kanssa nämä toteutuivat", Validian hallituksen puheenjohtaja Kirsi-Marja Ura kertoo.

Case: Interim Management

Case Business Finland: Interim CFO

Kun tarve osuu vuosikellon kriittiseen kohtaan, toimitusnopeus nousee arvoonsa. Asiakkaamme Business Finland tarvitsi nopealla aikataululla talousjohtajan johtamaan ja koordinoimaan budjetin valmistelua. StaffPoint Executiven ratkaisu oli osaava Interim CFO.

“Yhteistyö sujui hienosti ja saimme erittäin lyhyellä varoitusajalla asiantuntevan ja hyvän talousjohtajan", Business Finlandista kommentoidaan.

case lr

Case: Leadership Review

Asiakkaamme on oman toimialansa merkittävin retail-yritys, jonka uudistuneella hallituksella oli tarve ymmärtää avainhenkilöresurssien tilanne ja kyky ottaa uusia tai laajenevia vastuita muuttuvassa markkinatilanteessa. StaffPoint Executive tuotti Leadership Review:n avulla sekä johdolle kollegiona että yksilöinä kehittymissuunnitelmat, ja hallitukselle tilaajana objektiivisen arvioinnin avainhenkilöstön kyvykkyyksistä sekä johtamisen käytännöistä.

Case: Executive Search

Case Lääkäriliitto: Toiminnanjohtaja

Tilanteessa, jossa soveltuvat johtajakandidaatit ovat saman järjestön jäseniä ja alalla arvostettuja nimiä, on äärimmäisen tärkeää toteuttaa rekrytointi vahvalla ammattitaidolla.

"StaffPoint Executive kirkasti meille parhaan toiminnanjohtajavalinnan huolellisella ja diplomaattisella työllä. Kokemus osoitti, että odotettuunkin lopputulokseen liittyy vaa’ankieliä", Lääkäriliiton hallituksen puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju kiittelee.